מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוזניים סתומות אצל ילד בן 8 וחצישרית11/08/2016
שלום רב,
הבן שלי בן 8 וחצי סובל מזה כחודשיים מאוזנים סתומות ללא נזלת שיעול או כאבים לעיתים סובל גם מצרידויות. אתמול היינו אצל אף אוזן גרון שבדק את הילד מצא שהבדיקה הגופנית תקינה לחלוטין הוא שלח אותנו לצילום מערות פנים ונתן טיפול דיספטיל. היום ניגשתי להביא את תוצאות הצילום וזה מה שנכתב בהן:
לא הודגם פלס נוזל/אוויר.
במערת הלסת מצד ימין -הצללה פסי היקפי -מתאים לסינוסיטים. מומלץ יעוץ א.א.ג.
השאלה שלי האם לאור הממצאים בצילום עליי לתת את הטיפול התרופתי ? או שכדאי לחכות לביקור אצל הרופא? בנוסף לכך אשמח להסבר קצר על ממצאי הצילום.
רוב תודות וכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזניים סתומות אצל ילד בן 8 וחצי - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי11/08/2016שרית שלום רב.
מימצא הרנטגני בסינוס מימין אינו מצביע על תהליך דלקתי חריף, וייתכן שמדובר בנפיחות הרירית על רקע אלרגי. מכאן תביני שטיפול אנטיביוטי אינו נחוץ.
לגבי האטימות באוזניים, לא ציינת מה מימצאי בדיקת הרופא, והאם הבן נשלח לבדיקת שמיעה.
אחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה
שרית11/08/2016תארתי לעצמי שהטיפול האנטיביוטי לא נחוץ.
לגבי בדיקת הרופא היא הייתה תקינה לחלוטין אוזניים מאווררות ללא נוזלים גרון תקין ללא אודם או נפיחות. הילד לא נשלח לבדיקת שמיעה.
שוב תודה על תגובתך המהירה חסכת לנו אנטיביוטיקה מיותרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי14/08/2016שרית שלום רב,
יש מקום לבדיקת שמיעה !
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרנו לרופא
שרית21/08/2016חזרנו לרופא יומיים לאחר הצילום והוא החליט שתשובת הרנטגנולוג לא מקובלת עליו ושהסינוסים מלאים. נתן טיפול של דיספטיל 8.5 מל פעמיים ביום למשך 12 ימים. הילד נוטל את התרופה כבר שבוע ואין כל שיפור.לגבי בדיקת שמיעה אמר שאין צורך כי לא רואה נוזלים באוזניים. אגב כשהסתכלתי בעלון של התרופה ראיתי שהמינון המקובל הוא כפול ממה שנרשם לו. הילד שוקל 34 קג . אני כבר לא יודעת מה לעשות ואיזה כיוון עוד אפשר לבדוק. נראה שהילד כבר התרגל לחיות עם פמפום האף והאוזניים כל כמה דקות חוששת שיתחיל כך את שנת הלימודים.
אודה להכוונה ולכיווני בדיקה. כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרנו לרופא - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי21/08/2016שרית שלום רב.
קשה לי להאמין שיש פער כל כך גדול ביו הממצא שראה הרנטגנולוג, ובין מה שראה מומחה א.א.גרון !
לגבי בדיקת השמיעה איני מבין את השיקול של הרופא המקצועי, כי לא כל ליקוי שמיעה הוא בגלל נוזלים, ותחושת הסתימה באוזניים חייבת ! לעבור בירור, כאשר הבדיקה הראשונה היא בד' שמיעה וטימפנומטריה (לחצים באוזניים).
אני בהחלט מסכים שהמינון נמוך, וקשה לי לומר אם היה בו כלל צורך.
- הפתרון המומלץ הוא, לגשת למומחה אחר באיזור מגורייך, ולקבל חוות דעת שנייה.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר בקשה
שרית15/09/2016לאחר בקשה שלי מהרופא נשלחנו לבדיקת שמיעה וטימפנומטריה שיצאו תקינות לחלוטין.
הילד ממשיך לסבול מאותם תסמינים והרופא אומר שהוא לא מקבל החלטות לפי מה שהילד אומר אלא על פי מה שהוא רואה והוא לא רואה כל בעיה.
אחפש ממוחה אחר לחוות דעת נוספת אך אשמח לדעת איזה עוד כיוונים אפשר לבדוק?
מודה לך מאוד על תשובותיך .
שתהיה שנה טובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר בקשה - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי16/09/2016שרית שלום רב.
אני שמח שבדיקת השמיעה ובדיקת הטימפנומטריה תקינים, עולה בראשי האפשרות שבנך אינו מסביר את עצמו טוב, ייתכן שיש לו רגישות לרעשים, ייתכן ובשינויי גובה הוא מרגיש אטימות ולחץ באוזניים?
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של ניתוח פוליפים-כפתוריםחגית07/08/2016
בני בן ה3 עבר ניתוח פוליפים וכפתורים לפני שלושה ימים. מאז הוא סובל מחום(38.3) חוסר תאבון, חולשה, עייפות,ריור ולעיתים רעידות. האם אלו תופעות שמצריכות התייחסות מיוחדת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של ניתוח פוליפים-כפתורים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי11/08/2016חגית שלום רב.
בד"כ מדובר בניתוח עם תופעות לוואי נדירות, ייתכן וכריתת השקד השלישי גורמת לו לכאבים בלוע, כך שתיאבונו ירוד, כל גם הריור. לגבי התופעות הנוספות כדאי להבדק במחלקה או אצל הרופא שם נותח, כדי לשלול זיהום באיזור הניתוחי האוזניים והלוע.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוו"ד לאחר ניתוח שקדים - חשד לרשלנותא.כ04/08/2016
שלום,
חודשיים לאחר ניתוח שקדים והסרת פפילומה קטנה מהענבל.
במבט לאיזור הגרון שלאחר הניתוח, ניכר כי כל איזור הענבל התעוות כולו והענבל נעשה קצר וסוטה לשמאל בצורה בולטת ולא סימטרית.
במצב החדש יש הרבה ליחה, הרגשה רעה בבליעה וכד'
האים כך אמור להיות לאחר ניתוח או שכדאי לי לקבל חוו"ד רפואית בחשד לרשלנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוו"ד לאחר ניתוח שקדים - חשד לרשלנות - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי04/08/2016א-כ- שלום רב.
בתחילת תשובתי, ארגיע אותך ואומר, שלא מדובר ברשלנות רפואית!
אינני יודע מה היו הממצאים לפני הניתוח, אינני יודע האם היה דימום בניתוח, האם הייתה צריבה של רקמות מדממות, אני מניח שהעיוותים בלוע הם חלק מהפרוצדורה הכירורגית. ועם הזמן הסימטריה בלוע תשוב.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ברה חוזרת לאחר ניתוח כפתוריםיוסי30/07/2016
שלום
בני עבר ניתוח כפתורים בעקבות בדיקת ברה שהצביע על ירידה משמעותית בשמיעה שנובע מנוזלים באוזניים רופא המנתח המליץ על בדיקת ברה חוזרת חודשיים לאחר הניתוח. בקביעת תור לבדיקת הברה בבית החולים הם המליצו לחזור על בדיקת ברה מהר יותר ונקבע לחודש אחרי הניתוח האם ישנה חשיבות לזמן החזרה על בדיקת הברה כלומר מינמום זמן על מנת שהבדיקה תחשב כאמינה
תודה יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ברה חוזרת לאחר ניתוח כפתורים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי30/07/2016יוסי שלום רב.
בהנחה שבנך צעיר מדי לבדיקת שמיעה (מתחת לגיל שנתיים), ההמלצה לבצע בדיקת שמיעה (במקרה זה בדיקת BERA) הינה חשובה לאבחון ההצלחה הטיפולית.
הכפתורים בתופיות, "תופסות" את מיקומן לאחר 2-3 שב', ובדיקת השמיעה אפשרית וכדאית לאחר תקופה זו.
במקרה של הפרשות מהאוזן (בעקבות הניתוח), כדאי להמנע מבדיקת השמיעה.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם דלקת בשקדים ובפוליפים יכולים להשפיע על בלוטת התריסמיכל20/07/2016
האם שקדים ופוליפים מוגדלים ודלקתיים יכולים ליגרום לפעילות יתר בבלוטת התריס ואף לירגום לה להיות מודלקת?אצל ילדה ב6.5?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם דלקת בשקדים ובפוליפים יכולים להשפיע על בלוטת התריס - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי21/07/2016מיכל שלום רב.
אין כל קשר ישיר בין דלקת בדרכי הנשימה העליונות, עם תיפקוד או זיהום של בלוטת התריס.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקד 1 גדול מהשני -נזלת מנחיר 1ציונה14/07/2016
שלום
לבתי בת ה- 4 כתוצאה מדלקות גרון חוזרות יש שקד 1 גדול מהשני ונזלת כרונית מנחיר 1 (בצד של שקד המוגדל)כעת מטופלת על ידי תרסיס לאף עם סטרואידים לאלרגיה וסירופ לאלרגיה.
מה יכולה להיות הסיבה להבדל בין השקדים?
בנוסף יש שקד שלישי במצב 2 .
תודה, ציונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקד 1 גדול מהשני -נזלת מנחיר 1 - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי17/07/2016ציונה שלום רב.
מאחר ובאותו הצד הופיעו יותר דלקות, נוצרת נפיחות של הרקמות, ולכן האסימטריה.
לגבי תופעת הנזלות, יש לבדוק ע"י אלרגולוג, האם מדובר באלרגיה, ואם כן לֵמה ? ולמצוא טיפול, שהרי את הספריי (לא בריא לגיל זה) אותו היא מקבלת, יהיה צריך להפסיק !
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקדים גדולים מאודדד אצל ילד בן 4יעל14/07/2016
היי,
הבן שלי בן 3 ועשרה חודשים, מצ"ב תמונה של השקדים שלו. היינו אצל רופא אא"ג שעשה בדיקת שינה ואמק שיש שקדים מוגדלים ואינדיקציה להפסקות נשימה בשינה אבל זה כשלעצמו לא אומר שצריך להוריד את השקדים. נתן לי הסבר ארוך כל כמה הניתוח כואב ושיש סיכוי של 1 ל-100 לדימום וכו ושלח אותי הביתה להחליט אם לעשות לילד ניתוח או לא.
הילד נוחר חזק מאוד וכל פעם שקצת מקורר משתעל מהצתברות רוק בשקדים.
אשמח לקבל דיעה על היתרונות\חסרונות של ניתוח הסרת שקדים לילד בגיל 4.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקדים גדולים מאודדד אצל ילד בן 4 - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי17/07/2016יעל שלום רב.
אתחיל ואומר שגודל השקדים אינו מחייב את כריתתם !
ישנן התוויות לכריתת שקדים בגיל בנך, והן: דלקות שקדים חוזרות (4-6 פעמים בשנה), הפסקות נשימה בשינה (ולא נחירות), שפוגעות באיכות השינה, והגורמות לתיפקוד לקוי בשעות העירנות, אבסס פריטונסילארי יותר מפעם אחת. שלוש התוויות אלה מחייבות כריתת שקדים.
לגבי היתרונות והחסרונות בניתוח עצמו, הדיון הוא חסר ערך כאשר ההתוויות (או אחת מהן) קיימות.
לגבי סיכונים, שיטות, סיבוכים וסיכויים, יש לשוחח עם מומחה א.א.גרון.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ובצקת לאחר ניתוח המסטואידשמוליק14/07/2016
שלום,
נותחתי לפני 3 ימים לצורך הסרת הכולסטאטומה וכן שחזור עור התוף. רציתי לשאול האם זה טבעי שיש לי מעט דימום מן האוזן (מעין הפרשות קטנות) וכן האם נורמלי שהאוזן מאוד בצקתית ברמה כזו שנוצרה לי מעין "אוזן דמבו" בולטת בניגוד למראה הטבעי שלה? אף יותר מכך, האם למרות שהאוזן מאוד בולטת עכשיו, זה טבעי לניתוחים מסוג זה והיא אמורה לחזור למראה הטבעי שלה?
שמוליק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ובצקת לאחר ניתוח המסטואיד - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי17/07/2016שמוליק שלום רב.
נפוחות באיזור המסטואיד, ובעקבות כך "התרוממות" האפרכסת היא טבעית לאחר הניתוח האמור, בד"כ הבצקות זמניות, ועם ספיגת הדמם, האיזור ישוב למצבו.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות אוזניים חוזרת אצל תינוקתאבירם13/07/2016
ד"ר שלום. הבת שלי סובלת מדלקות אוזניים חוזרות. בבדיקה התגלו נוזלים באוזניים. ישנם שיטות שיאפשרו להוציא את הנוזלים מהאוזניים ללא ניתוח כפתורים???. שמעתי על שיטה שמכניסים אוויר לאף. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות אוזניים חוזרת אצל תינוקת - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי17/07/2016אבירם שלום רב.
יש מכשיר שניקרא איר-פופר, שייתכן ויוכל לעזור, אלא שהשימוש בו יכול להיות אפקטיבי רק לאחר גיל 4-5 שנים, (לא ציינת את גית בתך).
אם היא מספיק בוגרת אפשר ללמד אותה לקנח את האף ולפמפם.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות דחופה עבור לוקה בסי.פירויטל13/07/2016
שלום רב. בתנו בת 20 חוד', לוקה בסי.פי ועיכוב התפתחותי עם הפרעות אכילה. בקופ"ח איבחנו פוליפים מוגדלים ונוזלים באוזניים וממליצים על ניתוח משולב. מאחר שנולדה בחירום עם מים מקוניאליים עכורים והורדמה והונשמה 5 שבועות, אנו חוששים ומתכוונים להתייעץ עם מומחה פרטי. נשמח מאוד אם תוכלו להנחות אותנו אילו שאלות כדאי לשאול.
רוב תודות, רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות דחופה עבור לוקה בסי.פי - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי17/07/2016רויטל שלום רב.
לאור מצב הבת אני חייב להזכיר שהכנסת צינוריות באוזניים, עלולה להיות יותר מפעם אחת, יש לבדוק גם את סיכוני ההרדמה, אני מניח שכשאת מדברת על פוליפים הכוונה היא לשקד שלישי. כריתתו בגיל זה, גם היא אינה מבטיחה שלא יהיה צורך בכריתה חוזרת.
לגבי הנוזלים באוזניים, האינדיקציה (התוויה) לניתוח, היא חומרת ליקוי השמיעה השמיעה, ו / או מספר דלקות האוזניים.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת כרון ושקדים נפוחים אף אוזן גרוןאולג03/07/2016
ערב טוב! הבן שלי בן שנה וחצי סובל עכשיו מדלקת גרון ושקדים נפוחים שמקשה עליו בבליעה ואכילה. שבוע שעבר אמרו לנו שיש לו דלקת אוזניים והתחלנו טיפול אנטיביוטי( אזניל 3 מ״ג) לאחר סיום טיפול התפתחה דלקת גרון והרופא אמר שאין מה לעשות האנטיביוטיקה הייתה אמורה להרוג גם את החיידקים האלה ומכיוון שלא אז זה וירוס ויראלי. בנתיים זה רק הולך ומחמיר התנפחו לו השקדים יש מוגלעתיות על השקדים מה ניתן לעשות במצב כזה? נכון לעכשיו הוא בקושי אוכל וכמעט ולא ישן בלילות וזה גם מלווה בנזלת חזקה תודה לעונים. אולג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת כרון ושקדים נפוחים אף אוזן גרון - תגובה
ד``ר יהושע דנינו04/07/2016שלום אולג
שקדים יכולים להיות נפוחים לא רק כתוצאה מדלקת ואז הם גורמים להפרעה בנשימה, באכילה ונחירה בלילה. לכן ממליץ להתייעץ עם מומחה א.א.ג שיבדוק את הילד ויחליט אם יש מקום לטיפול כירורגי.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק בשקדים ותופעה מוזרה במהלך אנטיביוטיקהמיכל28/06/2016
שלום ...לקחתי את הילדה לרופאה וגילינו שיש לה חיידק בשקדים
היא סובלת מנפיחות בשקדים כבר קרוב לשלושה חודשים כול הזמן אמרו וויראלי ונתנו אנטיביוטיקה ....עכשו גילו חיידק .
הבעיה היא שרק שקד אחד ניקטן והשני נישאר גדול ולא פוחת .
מה עושים מה הפיתרון לזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק בשקדים ותופעה מוזרה במהלך אנטיביוטיקה - תגובה
ד``ר יהושע דנינו28/06/2016שלום מיכל
נפיחות של השקדים לא תמיד מצביעה על דלקת.
וגם גילוי חיידק לא בהכרך מצביע על מחלה ,משום שיש 10-20% מהאוכלוסייה הנורמלית נשאית של החיידק וחיה איתו בשלום ללא מחלה.
יש לעיתים אסימטריה של גודל השקדים,שלא דורש טיפול ,אלא רק מעקב.
לקביעת אבחנה וטיפול חשובה הקליניקה ולכן ממליץ להיוועץ עם מומחה א.א.ג.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סינון שציעה לילדה בת חודש וחציתמר28/06/2016
היי,
הבת שלי, בת חודש וחצי, נולדה בניתוח קיסרי חירום בשבוע 37.
בבית החולים לא עברה בדיקת סינון שמיעה ולכן הוזמנה לבצע בדיקה חוזרת.
תוצאות הבדיקה החוזרת: עברה באוזן ימין את 2 הבדיקות (aabr+teaoe) ובאוזן שמאל עברה רק את בדיקת ה-aabr. ב-teaoe היתה תגובה רק ל-4000 hz.
בדיקת רופא א.א.ג היתה תקינה, ללא נוזלים או דלקת באוזן שמאל.
יש לציין כי הילדה מגיבה לרעשים ונבהלת מרעשים חזקים או פתאומיים.
היא הוזמנה לבדיקת bera.
האם זה אומר בוודאות שיש לה ליקוי שמיעה? אם כן, מה חומרתו?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סינון שציעה לילדה בת חודש וחצי - תגובה
ד``ר יהושע דנינו28/06/2016שלום תמר
אני מבין שאת מתכוונת לבדיקת BERA,זו הבדיקה החשובה הקובעת,ואם עברה אותה אין משהו משמעותי.
הבדיקה החוזרת של "teaoe" שלא הייתה תקינה משמאל ,יש לה מספר גורמים שלא משמעותיים בד"כ ,ולכן אין לחשוש לליקוי משמעותי.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כפתורים לבת שנה - מותר לטוס?אימא23/06/2016
שלום יש לי שאלה האם יש תקופה שאחרי הניתוח אסור לטוס.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח כפתורים לבת שנה - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי25/06/2016אימא שלום רב.
אין מניעה מטיסה לאחר ניתוח כפתורים !
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקדים מוגדלים לילדה בת 6.5 ואני מפחדת שתחנק בשינהמיכל21/06/2016
האם ילדים יכולים להיחנק ואף למות מישקדים מוגדלים ? ביתי בת 6.5 ובשלושה חודשים האחרונים השקדים שלה ממש גדלו ושום אנטיביוטיקה לא עוזרת .אני חושבת על ניתוח להוצאת השקדים אבל עד אז בלילה ניא ממש לא נושמת טוב ואני מפחדת שתחנק בשינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקדים מוגדלים לילדה בת 6.5 ואני מפחדת שתחנק בשינה - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי22/06/2016מיכל שלום רב.
אוכל בשלב זה רק להרגיע, שבמצב זה אין סכנת חנק, אלא שקיימת אפשרות של איכות שינה מאוד ירודה. אני ממליץ לבצע בדיקת שינה ובדיקה האם יש הפסקות נשימה בשינה. תוצאת הבדיקה תכוון אותך אם כדאי, או לא, לבצע כריתה של השקדים.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות בשקדים הנפוחים ובעיות שינה
מיכל23/06/2016ואם ניצטרך לבצע קריטה של שקדים אין בזה סכנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)