מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריטין -המשךיהל25/02/2011
נכון הכבד שומני במידה בינונית. שאר הפרמטרים של הקולסטרולים השונים בסדר עם כדור סטטין 40 מג. כמה זמן להפסיק לשתות לפני בדיקה? ואיך פותרים את הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריטין -המשך - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן27/02/2011הבעייה היא לא הבדיקה אלא השתייה. רצוי להפסיק לשתות בכלל ולא רק לפני הבדיקה. יש אפשרות למעקב אחר רמת הפריטין לאחר הפסקת שתיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריטיןיהל25/02/2011
מה זה ש 3 בדיקות מראות פריטין בין 450 ל 500. גבר בן 60 בריא. 2 כוסות אלכוהול בערב אולם לא שתיתי כלל 3 שבועות לפני הבדיקה אז כנראה אין קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריטין - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן25/02/2011לעתים רמה גבוהה של פריטין קשורה בכבד שומני הנגרם ע"י אלכוהול (גם אם הפסקת
לשתות 3 שבועות זה בודאי לא מספיק) או כבד שומני לא אלכוהולי הקשור לתסמונת מטבולית (עודף משקל, סוכרת, יתר שומני הדם). יש לבדוק לכוונים אלה. ישנן גם סיבות נוספות אותן יש לברר במידה ואין עדות לכבד שומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופותישראל22/02/2011
שלום לך דר'
כתוצאה ממצב גופני אני נזקק להשתמש בתרופות כגון: ליריקה,אתופן,וסימבלתה, אשר מזיקות לכבד. אני בתהליך אישור שימוש בקנאביס רפואי.
האם שימוש בתרופות שציינתי עד האישור בקנאביס הרפואי יגרמו לנזק בלתי הפיך?
האם קנאביס רפואי מזיק לכבד?
אודה לתגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן23/02/2011חלק מהתרופותשהזכרת גורמות להפרעה באנזימי כבד. ניתן לבצע בדיקתדם להערכת תפקודי כבד ואם תקינים אין סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם גבוהותמשה21/02/2011
אני במעקב שנים אצל גאסטרואנטרולוג עקב HCV לא פעיל כלל .להלן תוצאות בדיקות דם חריגות שקיבלתי לאחרונה:
ALT - 234.61 u/L
AST - 98.89 u/L
BILIRUB - 1.20 mg/DL
LDL - 145.40 mg/DL
CRP - 5.20 mg/L
יש לציין שאלה הערכים הגבוהים ביותר שהיו לי, ומן הסתם בברור מעידים על כבד שומני.
שאלתי היא: האם ערכים אלה כבר לא מעידים על השלכות הכבד השומני (דלקת פעילה וכו')
והאם יש טיפול תרופתי לכך?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם גבוהות - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן23/02/2011הנתונים לא ברורוים. האם העובדה ש"HCV לא פעיל כלל" מתבססת על בדיקת PCR שלילית? אם לא וHCV RNA בבדיקת PCR חיובי אזי העליה שציינת באנזימי כבד עשויה להיות קשורה לתנודות הנגרמות ע"י HCV גם אם בעבר היו הבדיקות תקינות .מדובר בתנודות הנקראות "flare " וקשורות בתנודות ספונטניות ברמת הנגיף. אם בדיקת ה PCR שלילית הרי שאם מדובר במחלת הכבד השומני הרי גם כאן עלולות לחול תנודות ברמת אנזימי הכבד והערכים שהזכרת הם בהחלט בטווח המקובל ואינם חריגים. הטיפול בכבד שומני אינותלוי ברמת אנזימי הכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס B הדבקהטלי20/02/2011
קראתי באתר מסויים שהפטיטיס B עובר בכמות בינונית של רוק במגע מיני,
האם סביר שאדבק מנשיקה בהפטיטיס B?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס B הדבקה - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן23/02/2011הסיכוי באופן מעשי אפסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומני ושמן קוקוסמיקי18/02/2011
שלום רב,
שאלתי הינה האם ניתן לצרוך את שמן הקוקוס במקרים של כבד שומני, על אף היות השמן עתיר בשומן רווי?
ממחקרים עולה, כי שמן הקוקוס מסייע במידה ניכרת במקרים בהם אדם סובל מאלצהיימר או דימנציה.
האם בטוח יהיה לתת אותו לאדם בעל כבד שומני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני ושמן קוקוס - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן20/02/2011ניתן לתת אותו כל עוד הכמות אינה רבה מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםדניאל13/02/2011
שלום
בן 36
מזה מספר שנים בבדיקות דם שגרתיות ניתן לראות אנזימי כבד מוגברים מעט, שהוסבר בכך שיש לי כבד שומני שאובחן ב US בטן.
אין לי בעיה של שומנים בדם, לא סוכר, בדיקות כלליות תקינות, מלבד עודף משקל (1.78 משקל כ- 90).
לאחרונה (לאחר 3 שנים) עשיתי בדיקת US בטן בפעם השניה, ושוב זה הראה על כבד שומני יותר ומוגדל יותר משהיה בבדיקה קודמת.
נשלחתי לרופא גסטרו בעל התמחות בכבד, והוא הפנה אותי לבדיקות דם, לא כל התוצאות ישנן, ואשמח לדעת האם יש קשר בין הכבד לנוגדנים החיוביים שישנם בבדיקות הדם, ובמידה ואין קשר, למה זה כן יכול להיות קשור.
CERULOPLASMIN 21.00 MG/DL ( 16.00- 60.00) (*........)
AFP-TUMOR MARK. 1.47 NG/ML
.9 NG/ML-ב-98% מהאוכלוסיה פחות מ
(הבדיקה לצורך מעקב (אינה מיועדת לאבחנה INR 0.95 RATIO ( 0.80- 1.20) (..*......)
PT(%) 116.50 % ( 75.00- 140.00) (.....*...)
PT(SECONDS) 10.00 SEC
HBS ANTIGEN NEGATIVE
HCV ABS NEGATIVE
ANA POSITIVE
ANTI DS DNA 5.00 IU/ML ( 0.00- 5.00) (........*)
Borderline
ANTIRIBOSOMALP. <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI RNP 2.00 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*
Positive
ANTI RNP-A 2.00 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*
Positive
ANTI SM <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SM/RNP <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SCL-70 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI RNP 68 1.10 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*
Borderline
ANTI RO (SS-A) <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI LA (SS-B) <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SS-A 52 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SS-A 60 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI CHROMATIN <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI JO-1 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI CENTROM .B <0.2 ( 0.00- 0.90)
בשיטה החדשה בודקת את כל 16 הפרמטרים הנ"ל במקביל ANA
ANTI TTG(IGA) טרם בוצע
P-ANCA טרם בוצע
C-ANCA טרם בוצע
ANTI DGP טרם בוצע
AMA טרם בוצע
בתודה ובברכה
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
פרופ` איתן מור14/02/2011בקצרה עד לחזרתו של פר' צוקרמן מחול שיכול להרחיב בנושא- סביר להניח שההפרעה בבדיקות הכבד הן תוצאה של כבד שומני הנובע בעיקרו מנטיה תורשתית ודיאטה עשירה בפחמימות. בדיקות הנוגדנים השונים למעשה הן תקינות ואולי בגבול העליון של הנורמה ולא נראה שמדובר בדלקת כבד אוטואימונית. תתחיל בדיאטה דלת פחמימות ותחזור על הבדיקות עוד 3 חד'
פר' מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן20/02/2011הופעת ANA אינה בהכרח מעידה על דלקת כבד אוטואימונית. בעבודת מחקר שבצענו בקרב 100 חולי כבד שומני ל כ 25% היו נוגדני ANA חיוביים ללא עדות כלל למחלה אוטואימונית. בכל מקרה במקרים אלה יש לבצע רמת אימונוגלובולינים (IGG, IGA ו IGM) ןאנו ממליצים לבצע ביופסיית כבד על מנת לשלול באופן חד משמעי דלקת כבד אוטואימונית. בכל החולים שאצלם בצענו ביופסיית כבד פרט לאחד, הייתה עדות לכבד שומני בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינזימי כבד גבוהיםאיתן13/02/2011
שלום אני בן 35 מיזה שנתיים בדיקות הדם שלי של ת כבד לא טובים IGG 1800 IGM 94 IGA 424 אלפא פטופרוטאין טי אם 4 פרוטאין טוטל 8.6 GOT AST 37 GPT ALT 95 GGT 101 LDH 325 ALBUMIN BY EP 54.1 GLOBULIN GAMA 23.1 GLOBULIN BETA2 5.7 כולסטרול 195 כולסטרול HDL 58 טריגליצרידיס 99 כולסטרול LDL 118 כולסטרול HDL NON 137 PT_ INR1.1 PT%82 PT_SEC 12 ויטמין בי 12 218 FOLIC ACID 15.4 TSH 1.36 FIBRINOGEN 219 האולטרסאנד כבד תקין אלו בדיקות לפני שבועיים האים חייב לעבור ביופסיה ומה עלי לבדוק עוד לפני שאני עושה ביופסיה כל בדיקות ההפטיטים ומחלת הנשיקה יצאו תקינים. מה עלי לעשות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינזימי כבד גבוהים - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן20/02/2011הצגת הבדיקות מעט מבולבלת אולם נראה שיש עלייה קלה באנזימי כבד כאשר התפקוד היצרני של הכבד שמור. ברוב המקרים יש צורך בבדיקות לפי פרוטוקול מסויים בגבר בן 35 שאני מניח שבוצעו. ברוב המקרים בהם כל התשובות שליליות מדובר בכל זאת בכבד שומני שלא בא לידי ביטוי ב US. בכל מקרה הייתי תומך בביופסיית כבד במקרה שלך מאחר ובחלק מהמקרים "צצות" אבחנות אחרות מהביופסייה שלא בהכרח חשבו עליהן קודם ומשנות את הגישה הטיפולית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומניאיתן13/02/2011
שלום . לטיפול בכבד שומני ב_hoodia parvflora קראתי באינטרנט על מחקר משותף להדסה מעבדות המדבר מקיבוץ יוטבתה ב_ 2009 האים אפשר לקחת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן20/02/2011כן אפשר. אין בשלב זה עדויות להצלחה משמעותית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטזיס ואורסוליטמיקי10/02/2011
אני סובלת מכולסטזיס הריוני, כיום בשבוע 32 להריון.
מטופלת באורסוליט 300x2 שלוש פעמים ביום(כלומר 1800)
לאחר ירידה של חודש בערכי ת. הכבד, הם התחילו לעלות שוב.
האם אפשר עוד להעלות את המינון (כמובן בהתייעצות רופא)?
מה המינום המקסימלי לשימוש בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטזיס ואורסוליט - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן20/02/2011שלום רב. הטיפול באורסוליט בכולסטזיס הקשור להריון הוא 300 מ"ג X 3 כלומר 900 מ,ג ליממה. במקרים של עודף משקל ניתן להעלות המינון ל 1200 מ"ג ליממה , כלומר 4 טבליות (סה"כ 15 מ"ג/ק"ג). לא תמיד יש ירידה של האנזימים לתקין אולם אם אין החמרה זה בסדר. סמוך לאחר הלידה יחזרו האנזימים לתקין. אין צורך בשלב בזה להעלות המינון של האורסוליט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היבוטיטיססומייה09/02/2011
HEPATITIS Bs Ab 1000.00 mIU/ml
HEPATITIS Bs Ag Negative
HEPATITIS Bc Ab TOT Positive
HEPATITIS Be Ag Negative
HEPATITIS Be Ab Negative
HEPATITIS C Ab Negative
HEPATITIS Bs Ab
>10 mIU/ml מחוסן
HEPATITIS Bs Ag
29.6.10 ערכה איכותית מ
HEPATITIS Bc Ab TOT.
15/03/09קיט חדש החל מ
מה יש לי והאם אני צריכה טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היבוטיטיס - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן20/02/2011שלום רב
את למעשה מחוסנת באופן טבעי לנגיף. נחשפת אליו בעבר ופתחת נוגדנים. אין סיבה לדאגה ולא צריך לעשות דבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע על חולה!באנג'י08/02/2011
אימי בת 78 אחרי 11 חודשי טיפולי כימו ,לפי הPet-ct לא נמצא המקור, הופסקו הטיפולים כי לא נמצא שינוי בגידול גם בכבד וגם בריאה והרופא המטפל שולח אותה" עם הגידולים"- הביתה,ביקורת עוד 3חודשים,הגיוני...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע נוסף! תודה
באנג'י08/02/2011שלום רב, המימצאים: קיימת קליטה פתולוגית לא הומוגנית בשוליים קידמיים ומדיאליים של ממצא היפודנסי גדול באונה הימנית של הכבד ובהיקף נגע היפודנסי נוסף שממוקם בין אונות הכבד. לציין ממצא היפודנסי גדול נוסף באונה השמאלית של הכבד .קיימת קליטה פתולוגית בקשרית ריאתית פארא-מדיאסטינלית באונה העליונה משמאל. קיימת קליטה פתולוגית בסקרום מימין, עם רושם לאי רציפות הקורטקס. קיימת קליטה מוגברת באדרנל ימני מוגדל. קיימת קליטה מוקדית בקולון הרוחבי פארא-מדיאני משמאל, ללא ממצא ברור.
אנא תן הסבר בשפת העם -שנבין את המימצאים ,האם ניתן לזהות את ה"מקור"? האם יהיה צורך בניתוח ,אם יש טעם? ושאלה אחרונה- אם יהיה צורך לחזור לטיפולי כימו ? האמת השיער התחיל שוב לצמוח .מודה לך מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע על חולה! - תגובה
פרופ` איתן מור14/02/2011מכל הסיפור אני מבין שלאמא שלך יש מחלה גרורתית לכבד כאשר המקור לגידול אינו ברור. להיכנס בשלב זה לסיפור ללא כל הפרטים והבדיקות שנעשו לה קשה מאוד. יש מספר סוגי גידולים שיכולים לתת תמונה זו ואני מניח שנעשו גם ביפסיות מאחד המוקדים ובעקבות זו ניתן לה הטיפול הכמותרפי. היות ולא היתה השפעה והמחלה מתקדמת אין היגיון בהמשך מתן הטיפול שרק גורם לתופעות לואי ומחליש אותה.
צריך גם לקחת בחשבון את גילה של אמא והאם יש טעם להמשיך לענותה כאשר אין תועלת לטיפול. אחד הגידולים היחידים שעלולים לתת תמונה מסוג זה וניתנים לטיפול הם גגידולים נוירואנדוקרינים אך אני מניח שנעשתה בדיקה גם בכיוון זה.
פר' מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםשירי06/02/2011
שלום. אני בת 58 .אני סובלת מיכאבים בצד שמאל מיתחת לצלעות ומרגישה
כיאלו שיש לי גוש .עברתי בדיקות אצל אורולוג.אורטופד. ונשים. אולטרסנד כליות והכול תקין .מה עלי לעשות. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן07/02/2011אין לכך קשר לבעיה כבדית. בכבד נמצא בצד ימין מתחת קשת הצלעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות חדשות לטיפול בהפטיטיס Cסתיו02/02/2011
שלום רב,
קראתי שתוספת של תרופה נוספת לשתי הקיימות לטיפול בהפטיטיס סי עומדים לאשר השנה לשימוש בארה"ב, האם יש צפי א מתי התרופה תכנס לשימוש בישראל או מה הסטאטוס של הנושא הזה בארץ ? נדמה לי שם של התרופות protease inhibitors. או שיש תרופות חדשות אחרות מכיוונים נוספים ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות חדשות לטיפול בהפטיטיס C - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן06/02/2011אכן התרופות הראשונות שייכנסו לשימוש הן מקבוצת מעכבי הפרוטיאז. התרופות הראשונות צפויות לעבור אישור בתחילת-מחצית 2012
(bucerprevir and telaprevir ) יש עוד תרופות רבות "בקנה" הנמצאות בשלבים שונים של מחקר קליני וצפויות להיות בשימוש בשנים הקרובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בכבד באונה ימניתרחל02/02/2011
עשיתי אולטרסאונד בטן עליונה:
הכבד בגודל תקין, מרקמו הומוגני, באונה ימני אחוריציסטה קטנה בקוטר 1.1 ס"מ.
עשו לי בדיקת דם CEA, הרופא אמר שהיא תקינה.
אני בטיפולי פוריות ונוטלת הורמונים: 60 מ"ג ליום פרוגסטרון ו-6 מ"ג ליום אסטרדיול.
האם יתכן שהציסטה מההורמונים?
רופא כבד הפנה אותי לC.T.כבד תלת פזי.
האם יש מקום לדאגה? משתוקקת להמשיך את טיפולי הפוריות, האם אוכל להמשיך ליטול הורמונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בכבד - תגובה
פרופ` איתן מור02/02/2011ראשית, ציסטה בכבד היא ממצא שפיר ולרוב מדובר בציסטה פשוטה. אין מקום לביצוע בדיקות הדמיה כולל CT תלת פאזי (חבל על ההקרנה כמו 20 צילוני חזה). ממילא אין מקום לניתוח או ביופסיה.
כל מה שצריך הוא מעקב באולטרסאונד פעם בשנה ואם אין כל שינוי ב3-4 שנים הבאות גם מעקב זה ניתן להפסיק.
תמשיכי לחיות כרגיל כולל המשך טיפולי פוריות- אין להם כל השפעה על ציסטות בכבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' מור איתן היקר
רחל03/02/2011טיפולי הפריון הופסקו לי.
רופא הפריון כתב מכתב:
הנדון רחל
רחלעוברת טיפולי פרין עם ביצית תורמת. במהלך טיפולים אלו מגיעה לרמות E2 גבוהות
ב-50%-60% בלבד ממחזור טבעי(של אישה צעירה).
רחל בריאה בד"כ, ונמצאה אצלה באופן מקרי ציסטה כבדית +ממצא נוסף קטנטן.
להערכתך ולהמלצותיך.
HBV+HCV שלילי
שוללת שתית אלכוהול
הממצא הנוסף הקטנטן מבנה אקוגני קטן בקוטר 1.5 ס"מ.
אם אבוא אליך לביקור, האם תתן לי אישור עבור רופא הפריון להמשך הטיפולים?
מודה לך מראש,
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' מור איתן היקר - תגובה
פרופ` איתן מור04/02/2011שלום רחל,
לא הזכרת את הממצא הנוסף אך צריך לראות את ה CT להערכתי אם תחת הטיפולים אין שינוי בממצא קטן זה אין כל סיכון בהמשך הטיפולים
אם תרצי חוות דעת תתאמי תור עם יעל 0523598503* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' מור איתן
רחל04/02/2011לא עשיתי CT, עשיתי אולטרסאונד, כתבת שאיני צריכה לעשות CT.
האם תסתפק באולטרסאונד בשביל לתת לי חוות דעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' מור איתן - תגובה
פרופ` איתן מור04/02/2011אם אכן יש ממצא אקוגני שאינו ציסטי כדאי לבצע CT תלת-פאזי או MRI לאיפיון הממצא. אם זו המנגיומה אין בעיה עם המשך טיפולי הפוריות. אם זו אדנומה יתכן ויש לשקול הפסקת טיפול זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)