מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחכות או לבצע בדיקה?שרון30/11/2010
שלום רב. בת 43 מאובחנת שנים רבות עם המנגיומות בכבד. בבדיקת מעקב שנתית נמצא ממצא חדש מוקד היפואקוגני בגודל 22 מ"מ שטיבו אינו ידוע.הופנתי לסי.טי.
מאחר ובשנים האחרונות עברתי כבר כמה בדיקות סי.טי עקב אבנים בכליות,אני רוצה לדעת האם בהתחשב בממצא ניתן:
1. לערוך בשלב זה מעקב,ובעוד כחודש לחזור על האולטרה סאונד ולראות האם ההמצא גדל/נעלם ורק אז לעשות סי.טי?
2.לבצע סי.טי ללא חומרי ניגוד?
3. לבצע בדיקת mri כתחליף לסי.טי.
אודה מאוד לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחכות או לבצע בדיקה? - תגובה
פרופ` איתן מור30/11/2010קרוב לודאי שמדובר בהמנגיומות קטנות. אם לא עשית MRI עד היום הייתי מבצע MRI שהיא בדיקה טובה לאבחון המנגיומות ובכל מקרה כדאי מעקב באולטראסאונד בעוד 6 חד'. לא הייתי מבצע CT
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה דחופה לסרטן כבדמנש27/11/2010
לאחי נתגלה סרטן כבד מסוג hhc-hebatocellular carcinoma כאשר נמצאו מספר גידולים באונה הגדולה וגידול נוסף באונה הקטנה, הטיפול שהומלץ על ידי הרופה המטפל הינו: sorafenib+ erlotinib אודה על תשובותיך לשאלות כדלקמן :
א. הרופה המטפל לא ממליץ על טיפול כימותרפי האם צודק?
ב. מה סכוי לצאת או לשרוד את המחלה ?
ג. האם מומלץ לבצע השתלה?
ד. מה דעתך על הטיפול המוצע? והאים אתה ממליץ על תיפול אחר? ומהו?
ה. האם ניתן לעשות טיפול הומופטי לטיפול המוצע על ידי הרופה המטפל?
ו. אודה על קבלת תשובות באופן דחוף ביותר.
בכבוד רב מנש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה דחופה לסרטן כבד - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן28/11/2010שלום רב
האופציות הטיפוליות קשורות בגיל החולה, תפקוד הכבד, מידת התפשטות הגידול (מספר הגידולים בכבד) ומחלות רקע, האם יש חדירה לכלי הדם או גרורות מרוחקות. כל המידע הזה חסר על מנת לענות תשובה מלאה. הטיפול שהוזכר הוא שילוב של תרופות המתבצע במחקר ויעילתו נבדקת בשלב זה כאשר ההנחה שייתכן ויעיל יותר מאשר sorafenib לבד. כנראה אופציות אחרות כמו השתלה, שינוש ב"גלים קצרים" (RFA), ניתוח כריתה והזרקה של חומר כמותראפי עם או בלי חסימת העורק המוביל דם לגידול (כמואמבוליזציה) נשקלו ונראה שלא באים בחשבון. הטיפול המוצע הוא בד"כ במקום שאין טיפול אחר שהוזכר להציע. הוא עשוי להאריך חיים במספר חודשים אולם אינו מרפא את המחלה ויש לו תופעות לואי. אכן כמו שנאמר לך טיפול כמותראפי רגיל אינו יעיל בסוג זה של גידול. מאחר והטיפול המוצע הינו מחקרי אני מניח שהוסברו היטב תופעות הלואי והסיכויי כנגד בהסיכונים ע"י הרופא המטפל
טיפול הומיאופאטי לא הוכח כיעיל אלא כטיפול להקלת סימפטומים ויש לשקול בחיוב אולם באופן זהיר וסלקטיבי ולהתיעץ קודם עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמנש
סיגליתהרבה בר30/11/2010למנש שלום
אנו עוברים את אותו בסיפור בחודשים האחרונים כתוב לי את המייל שלך ואעזור לך בשמחה
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרורות בכבדסיגל25/11/2010
שלום רב.
חברתי הטובה בת 36 (כמעט). לפני כשנתיים עברה כריתת שד מלאה דו צדדית עקב מחלת הסרטן+ נשאיות הגן.
לפני כחודש התגלתה בבדיקת פט סיטי גרורות בצלעות, ריאות, בלוטות ו...בראש
היא החלה בטיפול של הקרנות לראש ועכשיו מתחילה טיפול כימתורפי משולב עם חומר ביולגי חדש מארה"ב.
השבוע בבדיקת CT לפני תחילת הטיפולים התגלתה גם גרורה בכבד (שלא היה לפני חודש בפט סיטי).
מה תוחלת החיים במצב כזה? שבועות? חודשים? שנים??
מה אחוז ההצלחה ל"הקפאת" המצב? (אני מבינה שריפוי אינו בא בחשבון)
מה ניתן לעשות כדי להקל על הכאבים (אוכל, טיפול וכו')
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורות בכבד - תגובה
פרופ` איתן מור25/11/2010כרופא העוסק בצד הכירורגי של גרורות בכבד נדיר ביותר שיש מקום לניתוח בסרטן גרורתי של השד. הטיפול הוא כמותרפי וביולוגי. לעיתים נדירות תיוותר גרורה בודדת בכבד ללא גידולים במקומות אחרים אז יש מקום לשקול כריתה של הגידול בכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להחליף פרוגרף בתרופה אחרת?מושתל22/11/2010
ד"ר שלום
עברתי השתלת כבד לפני 4 שנים, בן 23
רציתי לשאול בקשר לסכנת התרופות שמקבלים לאחרת השתלת הכבד, בכל התקופות הייתי מקבל את התרופות במינון גבוה, ועכשיו אני מקבל סלספט 1500x2 ופרוגרף 2x2 ואדיפוביר כדור אחד ביום, וכמובן Hepagam b שזה תחליף ל-Omri hep כל חודשיים בערך . השאלה שלי היא לגבי הפרוגרף, קראתי הרבה שהתרופה הזו עושה הרבה בעיות בעתיד כמו גידולים בעור ואפילו סרטן, ויש מישהוא שיש לו גידולים בעור שהוא בן 63 ומטופל אצל רופא עור שהוא מושתל כליה ומקבל פרוגרף, וגם כתוב על כל התרופות שהם עלולות לעשות בעיות של סרטן בעתיד, השאלה שלי היא מה כדאי לעשות בשביל להפחית סכנות בעתיד ? אמרו לי שיש תרופה מחליפה את פרוגרף והיא יותר טובה ששמה רפמיון, האם זה נכון שהתרופה הזאת היא תחליף לפרוגרף ? ויותר טובה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
מושתל22/11/2010לפני חודש עשיתי בדיקה של רמת הפרוגרף בדם עם מינון של יום 2x2 ויום שני כדורים בבוקר וכדור בערב, התוצאה היתה 13.2 האם הרמה הזאת גבוה ? כי למרות זאת היה לי דחיה קלה, התחלתי לקבל את המינון 2x2 . מה הרמה הנורמלית של הפרוגרף בדם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהחליף פרוגרף בתרופה אחרת? - תגובה
פרופ` איתן מור22/11/2010ראשית אתה מקבל את השילוב התרופתי הטוב ביותר ואין שום סיבה להחליף לרפאימון כי הסיכון לדחיה יהיה גדול יותר שטיפול בתרופה זו. גם לה יש תופעות לואי כגון אנמיה (חסר דם) עליית רמת שומנים בדם ופרוטאינוריה (הפרשת חלבון בשתן). בחולים בהם יש הדרדרות בתפקוד הכלייתי וחולים באמת עם נגעים ממאירים בעור ייתכן ואכן קיים יתרון לרפאימון על פני הפרוגרף. בהעדר סיבוכים אלו אין סיבה להחליף את הטיפול.
רמת הפרוגרף המומלצת בשלב זה של 4 שנים לאחר ההשתלה היא בין 5-8 נג/מל בעיקר כאשר שאתה מקבל גם הסלספט. כדאי ששאלות אלו תפנה לצוות המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפיטיטיס b - הדבקהרונה19/11/2010
ד"ר שלום,
האם תוכל לפרט מהם דרכי ההדבקה וסיכויי הדבקה במקרים שאינם יחסי מין מובהקים או מגע דם בדם במקרה שאחד מבני הזוג הוא נשא של הפיטיטיס b? הכוונה לנשיקות צרפתיות, מציצה, מין אוראלי, מציצת פיטמה כאשר כתוצאה ממנה ירד דם וכו'.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפיטיטיס b - הדבקה - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן21/11/2010העברה והדבקה של הפטיטיס B עלולה להתרחש בחשיפה לנוזלי גוף שונים: דם, נוזל זרע, וכו'. במידה ויש אתר או פצע/פציעה מדממת או מפרישה נוזלי גוף הבאים במגע עם אזור "חשוף" בעור או בריריות של אדם אחר המאפשר מגע עם דם הרי שיש סיכון להדבקה. דרך ההדבקה הינה פראנטרלית, כלומר לא דרך מערכת העיכול (אלא דרך "פתח" בעור או בריריות איברי המין) לכן מגע של ריריות הפה עם נוזלי גוף המכילים נגיף לא מדבק אלא אם יש פציעה או כיב בריריות הפה. ב"נשיקה צרפתית" אין סיכון משמעותי אלא אם כן יש דימום בפה אצל הנשא הבא במגע עם רירית פה פצועה אצל בן הזוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפטטיס
מריה01/08/2014שלום רב..ברצוני לדעת אם אפשרי להידבק בהפטטיס b דרך נשיקה צרפתית כאשר הוירוס לא פועל בגוף.המחלה רדומה כמו שאמרה לו הרופאה.הוא מקבל טיפול נגד הפטטיס c והטיפול הוא מוצלח בינתיים המחלה נסוגה..הוא אמור לסיים את הטיפול באוקטובר..השאלה שלי האם יש סיכון שאני ידבק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן- דחוף!!!מור17/11/2010
שלום רב,
ברצוני להיוועץ עימך בנושא הסרטן. אמש, דודי הגיע לבית חולים כרמל בחיפה עקב תוצאות בדיקת דם אשר הראתה תיפקודי כבד גבוהים מאוד, GGT- 1440. לאחר בדיקת גסטרוסקופיה נמצא כי יש לו גידול בצינורית המחברת בין כיס המרה לכבד, בצד ימין וקרובה יותר לכבד.
הרופאים אמרו לבצע ניתוח דחוף להחלפת צינורית אך יחד עם זאת טענו שהניתוח מורכב ולא בטוח שהוא יעזור ושיש סיכויים גבוהים למוות. אך גם נטען כי אם לא יבצע את הניתוח סיכוייו למות תוך מספר ימים זהה. אנו לא יודעים מה לעשות וחייבים עזרה בדחיפות.
אודה לך אם תוכל להסביר לי את הסיכונים הכרוכים והאם ניתן להציל אותו בדרך כלשהי. בנוסף אשמח לדעת מה אחוזי ההצלחה של הניתוח.
בתודה מראש
מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן- דחוף!!! - תגובה
פרופ` איתן מור18/11/2010שלום מור
בכדי לתת חוות דעת אודה אם תוכלי להעביר את סיכום החומר הרפואי יהיה יותר קל לעשות זאת. חשוב לדעת בן כמה הדוד האם יש לו גורמי סיכון לניתוח והכי חשוב האם אותו גידול אכן "נתיח", כלומר האם יש באמת מקום לניתוח. לצורך זה צריך לראות את ה MRCP או הERCP וה CT שבוצעו. אם כן רצוי לעשות זאת במקום שיש לו ניסיון עם ביצוע ניתוחים מורכבים אלו.
מספר פקס למשלוח החומר אלי 039376582* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכבד עקב כבד שומניאיציק15/11/2010
שלום.
לפני 14 חודשים עברתי ניתוח לקיצור קיבה. השלתי את רב משקלי העודף (BMI 27).
גם לפני הניתוח היה לי, לפרקים, כאב עמום בצד ימין מתחת לצלעות. כיום הכאב בא והולך ואך עוצמתו מעיקה יותר.
1. האם יש דרך להפטר מכבד שומני?
2. קראתי כי ירידה דרסטית במשקל אף מגבירה את אחוזי הכבדבשומן - אשמח להתייחסות בנושא.
נ.ב - כל בדיקות הכבד שעברתי תקינות - כולל ALBUMIN, BILIRUBIN, ALT, AST, TIAMINE, PT, PTT
למעט הסננה שומנית בבדיקות אולטרהסאונד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכבד עקב כבד שומני - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן18/11/2010אכן כבד שומני מלווה לעתים בכבד עמום. הכאב לאחר הניתוח במיוחד אם מעיק יותר- כנראה אינו קשור ויש להתייעץ עם המנתח. ברוב המקרים אין לו חשיבות רבה והוא עובר תוך מס' שבועות עד חודשים.
לאחר ירידה במשקל בניתוח בהחלט יש סיכוי לשיפור בהסננה השומנית של הכבד וגם ברמת הפיברוזיס (ההצטלקות) אולם בדבר אורך זמן: חודשים רבים ולעתים שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס ב'מושתל12/11/2010
ד"ר שלום
בן 23,עברתי השתלת כבד לפני 4 שני, רקע הפטיטיס ב'
יש לי כמה שאלות לגבי הנוגדנים של וירוס הפטיטיס ב', עשיתי בדיקות של HBSAg שיצא שלילי בתאריך 18.10.10, גם אני מקבל תרופה חדשה דרך הווריד ששמה Hepagam B שזה עושה נוגדנים לוירוס, הייתי מקבל Omri-heb לפני, אז אני לא מבין כמה נקודות, האם אני נשא הפטיטיס ב' או שאין לי את הוירוס בדם בכלל בגלל שעברתי השתלת כבד ? אני מקבל את התרופה הזו כי אני חולה הפטיטיס ב' אבל הוירוס לא פעיל ? או שאין לי בכלל את הוירוס בדם אבל יש חשש שיחזור ? למה אדם נורמלי שלא עבר את התהליכים הללו לא מקבל הנוגדנים כל כמה זמן בגלל שלא ידבק בוירוס הזה ? או שאדם נורמלי תמיד יש לו נוגדנים ואדם שעבר השתלה נעלמים הנוגדנים ?
עוד בדיקות שעשיתי בתאריך 18.10.10 :
HBSAb = 100 mIU/ml -גדול מ
Hepatitis B PCR = 10 IU/mL
שאר בדיקות הדם בקשר לכבד תקינים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס ב' - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן14/11/2010שלום רב
הסיבה למתן נוגדנים להפטיטיס B לאחר השתלה היא למנוע הדבקה של הכבד המושתל בנגיף ההפטיטיס (HBV). אם הרקע לפני ההשתלה היה הפטיטיס B הרי ששארית נגיף נשארה באתרים אחרים בגוף (כדוריות דם לבנות למשל) ובגלל הטיפול מדכא החיסון (למניעת דחית השתל) עלולה להיות עליה ברמת הנגיף ולהדביק הכבד המושתל. רמת הנוגדנים עלולה בהחלט לרדת לאחר ההשתלה בגלל הטיפול ולעתים להמחק לחלוטין. לעתים מתן נוגדנים "מבחוץ" ניתנת כאשר הכבד המושתל נתרם מתורם שנחשף לנגיף (HBcAb חיובי) או חיובי לנגיף עצמו. העובדה שאתה מקבל את הנוגדן כעת אינה אומרת שאתה נשא בהכרח (הרי ציינת ש HBsAg שלילי) אלא למנוע הדבקה מחודשת של הכבד המושתל משארית נגיף מאתרים אחרים בגוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בפיגסיסתמרה10/11/2010
ערב טוב שמי תמי אני מטופלת בפיגסיס בגלל צהבת B בסך הכל כארבעה חודשים .
הכינו אותי מראש שהתופעות לוואי יכולות להיות קשות, בחודשיים הראשונים לא היו שום תופעות בכלל קצת חום אבל לא משהו משמעותי.
בחודשיים האחרונים יומיים אחרי הזריקה התחילו להופיע כאבי תופת ברגליים עד כדי כך שיש ימים שאני במשך כמה שעות לא יכולה לעמוד בכלל מאמץ של עליה במדרגות או הלכיה של למעלה מחצי שעה היא סבל בלתי נסבל כמעט הכאבים נמשכים כיומיים ואז נחלשים עד הזריקה הבאה לאחרונה נוסף לרגליים התחילו לכאוב המפרקים בידיים והגב התחתון דיברתי עם רופא המשפחה והוא נתן לי טרמדקס (אדיוול והדומים לו לא משפיעים בכלל) התרופה אומנם עזרה נגד כאבים אבל יש לה תופעות לוואי קשות משלה הדבר היחיד שבאמת מפחית את הכאב ברגליים זה מים חמים אחרי שאני מחזיקה את הרגליים במים ממש חמים הכאב נעלם לכמה שעות קראתי קצת באינטרנט ולא ראיתי אנשים עם תופעת לוואי כזו האם תוכלו בבקשה לעזור /להמליץ לי על משהו.
תודה רבה מראש על כל עזרה או המלצה שתוכלו לתת לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בפיגסיס - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן14/11/2010פגסיס (פג-אינטרפרון) עלול לגרום לעתים לנוירופתיה (תופעת לואי הקשורה בעצב) שהיא נדירה מאוד וגורמת לכאבים קשים ולאו דוקא כאבי פרקים ועצמות שהן שכיחות הרבה יותר. אם מדובר בכאבי פרקים הטיפול כולל משככחי כאבים לא ספציפיים (ע"פ עצת הרופא המטפל במחלת הכבד).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי אמוניה גבוהיםורדה דור09/11/2010
בעלי חולה מאז 2006 בשחמת.אידיופתית. (אין הפטיטיס, לא שותה ולא קיבל עירוי דם). סובל מבצקות ברגלים מטופל ב-פוסיד,אלדקטון. ו-לבולאק.
אלבומין 2.4 גלובלין 3.9 בילרובין טוטאל 9.73 . אמוניה 151 שכנראה גורמת ל"בלבול".שבגינו אושפז בבי"ח. היש טיפול תרופתי כלשהו ל-אמוניה הגבוהה?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי אמוניה גבוהים - תגובה
פרופ` איתן מור10/11/2010שלום ורדה
עפי הסיפור שלך בעלך סובל ממחלת כבד בשלב סופני - הטיפול היעיל ביותר הוא כמובן השתלת כבד. לגבי האמוניה ניתן להפחית את התופעות ע"י מתן משלשלים כמו אבילק ולהוריד את רמת החלבון בדיאטה אך לא בצורה קיצונית שתחליש אותו (כ 50 גר' ליום). יש המוסיפים גם ניאומיצין. טיפולים אלו ניתנים ע"י רופאי גסטרו המתמחים בתחום מחלות הכבד.
לגבי השתלה בארץ ניתן לבצעה לחולים עד לגיל 65. כך שאם בעלך מתחת לגיל זה רצוי שיפנה לאחד ממרכזי ההשתלה - אנו נשמח לעזור לו בבילינסון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת כבד.פנינה03/11/2010
שלום רב . אימי בת 52 בריאה בדר"כ סובלת ממשקל עודף .לפני 15 שנה הוצאת כיס מרה עקב אבנים.
גנטיקה- אח נפטר בגיל 59 סרטן בכבד.
בחודשים האחרונים כאבים קלים ואי נוחות מעל מותן ימין עייפות ובשבוע אחרון הקאה X 3 בצבע ירוק צהוב .- החלה בבירור להלן בדיקות דם חריגות :
FIBRINOGEN 694% (נורמה 200-400 )
CREACTIVE PROTEIN 10.23(נורמה עד 5 )
GPT-39 (נורמה עד34 )
LDH-577 (נורמה 230-480 )
שאר הבדיקות תקינות.
אציין גם כי בדיקות להפטיטיס שליליות כמו כן בדיקת ה ALPHA FETOPROTEIN עומדת על 2.4 (נורמה עד 7 ) .מעבר לבדיקת הדם נעשה רק US שהראה כבד שומני.
האם עדיין יש חשד לתהליך ממאיר?
עד כה מטפל בה רק רופא משפחה , האם תמליצו לעבור למומחה ?
על איזה בדיקות נוספות תמליצו?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת כבד. - תגובה
פרופ` איתן מור03/11/2010חסרים פרטים: האם היתה ירידה במשקל? האם באולטראסאונד נראו הכליות תקינות? המעבדה מראה סימנים של תהליך זיהומי. אין עדות להפרעה בתפקודי הכבד והקאה מרתית יכולה להיות משנית לתהליך הזיהומי.
כדאי למשל לשלוח בדיקת שתן כללית ותרבית. אין כמובן יכולת לשלול גידול רק על סמך בדיקות אלו. בשלב זה ייתכן ומדובר במחלה וירלית אינטרקורנטית אך אם הסמפטומים ימשכו יש להמשיך בירור ע"י ביצוע CT.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה על קולית של בטן עליונהאילנה02/11/2010
שלום
כבד -נראה מוגדל.מרקמו היפראקוגני באופןדיפוזי ולא הומוגני-על רקע הסננה שומנית .באונה השמאלית של הכבד בסמוך וקדמי לראש הלבלב הודגם מבנה ציסטי בגודל 2.2כפול 3.3 ס"מ.
כליה ימנית - בגודל 10.5 ס"מ
פרנכימה שמורה
יש לציין אגן אקסטראינלי שבמנח הרוחבי 1.3 ס"מ.
לא הודגמו הרחבה שלמערכת מאספת .
לא הודגמו תהליכים .
לא הודגמואבנים.
כליה שמאלית- בגודל 11.5 ס"מ
פרנכימה שמורה.
לא הודגמה הרחבה שלמערכת מאספת.
לא הודגמו תהליכים.
לא הודגמו אבנים.
טחול-בגודל 9.5 ס"מ .מרקמו אחיד .
אני מטופלת במרפאת כבד .יש לי כולסטרול וגליצרידים ולחץ דם
אני בת 53 .
הודה לכם אם תסבירו לי אני לא מבינה מה שהרופא אומרת לי .
בתודה מראש אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה על קולית של בטן עליונה - תגובה
פרופ` איתן מור02/11/2010הממצאים בכבד מתאימים לשינוי שומני של הכבד והציסטות הן ממצא שפיר ואין מקום לדאגה. כדאי לטפל בעודף השומנים בדם ולהוריד פחמימות בדיאטה בכדי שהשינוי השומני בכבד יעלם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטחולהודגםמבנה ציסטי
בריז'יט03/05/2015הטחול בגודל תקין. באספקט. תחתון של טחול הודגם מבנה ציסטי בגודל 6.2 7.7 סמי יש לציין שהציטה גדולה לבדיקה קודמת מה אלי לעשות בתודה מראש עם תענה על שאלתי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםרותם01/11/2010
היי,
עקב תפקודי כבד מעט גבוהים (ALT 42) אני צריכה לעבור שוב
פעם את כל בדיקות תפקודי הכבד.
הבנתי שה-ALT וה-AST מושפעים מפעילות גופנית.
נרשמתי למכון כושר, ואני רוצה לדעת כמה ימים לפני הבדיקה,
אני צריכה להימנע מפעילות גופנית כדי שהתוצאות לא יושפעו ממנה?
שאלה נוספת: המשקה העיקרי שאני שותה ביום הוא דיאט קולה
האם יש לזה קשר לכך שה-ALT היה גבוה?
מה אני יכולה לעשות על מנת לתרום לכך שתפקודי הכבד שלי ישתפרו?
תודה רבה
רותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
פרופ` איתן מור02/11/2010ראשית הערך הוא בתחום העליון של הנורמה. אין קשר בין פעילות גופנית לפעילות גופנית. לא ידוע לי על קשר בין משקה של קולה או דיאט קולה ועליה באנזימי כבד אם זה היה רבע מהאוכלוסיה המערבית היתה מסתובבת עם ערכים גבוהים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליטה מופחתת - מיפוי כבדמני27/10/2010
שלום רב,
אני בן 33
לפני כמה חודשים אובחנה אצלי מחלת הנשיקה, בבדיקת ה-US הובחן ממצא בכבד ונאמר לי לחזור לבצע אולטרסאונד נוסף לאחר שאבריא.
לאחר שערכי תפקודי הכבד חזרו לנורמה ביצעתי שוב US והאבחנה הייתה:
כבד שומני, באונה הימנית בחלק התחתון הודגם איזור היפואקוגני - איזור ללא הסננה שומנית?
מומלץ המשך בירור
הופנתי לביצוע מיפוי כבד ולהלן התוצאות:
כבד בגודל תקין
הקליטה בכבד מופחתת בחלק אחורי ובחלק תחתון קידמי של האונה הימנית
טחול בגודל תקין וגם קליטה תקינה
לא נצפה COLLOID SHIFT לטחול וגם לא למח העצם
בעקבות הקליטה המופחתת הומלץ על המשך בירור
חזרתי עם הממצאים לרופא המשפחה והוא אמר שהממצא מאשר את ההבחנה על איזור ללא הסננה שומנית ולכן אין צורך לדעתו לבצע סקירות נוספות אלא רק טיפול בכבד השומני (דיאטה ופעילות גופנית)
האם אני יכול להיות רגוע ולא להמשיך בבירור (למשל לבקש CT)?
האם האבחנות להלן שוללות אפשרות שהממצא הינו גידול כלשהוא?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליטה מופחתת - מיפוי כבד - תגובה
פרופ` איתן מור29/10/2010הרופא צודק גם בקשר להמלצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- C.R.P. גבוהענת26/10/2010
לאחר שני סבבים של אוגמנטין בתוך 3 חודשים , עקב שני ארועים נפרדים שכללו חום גבוה, שלשולים כמעט כל שעה כמה ימים ואבחנה של דלקת /וירוס בקיבה - עשיתי בדיקות דם (שבועיים מתום הסבב האחרון) ותוצאת ה CRP שלי גבוהה מהגבול העליון בנורמות של מעבדת מכבי כפי שצופה בתוצאות באתר. כלומר 0.6 כשהמקסימום שם 0.5.
האם משמעותי? האם יש חשש לדלקת נוספת בכבד? אחר ? מה ההתוויות במקרים כאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר C.R.P. גבוה - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן27/10/2010CRP אינו משקף דלקת כבד
רמה של 0.6 יכולה להיחשב תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)