מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן כבדורד שמיר31/05/2011
שלום רב, אני פונה בנוגע לאבי שהתגלה אצלו סרטן הכבד מסוג ראשוני hcc
יש לו שחמת בכבד ווירוס הפטטיס c, חולה סכרת ואחרי ניתוח לב מעקפים
ניתן לו טיפול בתרופה nevaxar אחרי ששללו טיפול רדיואקטיבי sir
אני רוצה לדעת האם הטיפול בתרופה יעיל לסרטן ?הרופאים אמרו לו לשתות חודש ואח"כ יבדקו את מצבו וייתכן ואז יעשו כימותרפיה , ברצוני לדעת מה התועלת של הכדור ולשם איזו מטרה היא פועלת , האם יכול להיות שהתרופה תספיק ולא יצטרך כימותרפיה, לא הבנתי כל כך לשם מה נתנו לו את התרופה הזו ?
המצב דחוף אשמח לתשובה מהירה ממכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן כבד - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן01/06/2011אני מאמין שהתשובת לשאלות ניתנו גם במסגרת המרפאה שהמליצה ומטפלת בנקסבר. הטיפול הוא טיפול אימונו-טראפי. הטיפול מטרתו לייצב את המחלה ולהאיט את קצה התקדמותה אולם אינו מרפא ורק לעתים רחוקות יש נסיגה "דרמטית" של נגעים גדולים. מאידך, זהו הטיפול התרופתי היחידי שנמצא כמאריך תוחלת החיים בסרטן כבד מתקדם במספר חודשים. לעתים ניתן לשלב בין טיפול זה וטיפול כמו-אמבולי למרות שאין נתונים ברורוים לגבי השילוב בספרות ולא כל חולה מתאים לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- AFP 33נועה29/05/2011
שלום רב, רציתי לדעת האם יש סיבה לדאגה כתוצאה מעליית הערכים מ-20 ל- 33 שנעשתה לפני ימים ספורים ובעקבותיה נשלחת לבדיקה : CT טריפאזי של הכבד על מנת לשלול HCC-
קריאטינין -0.7
תודה מראש.
נועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר AFP 33 - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן29/05/2011עליית AFP כשלעצמה אינה סיבה לדאגה אולם יש לברר הרקע: הריון? מחלת כבד? זיהום כרוני בגיפי דלקת הכבד וכו'. יש לקבל יותר פרטים על הסיבה לבדיקת AFP
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהאורית26/05/2011
עקב ארוע חשיפה שהיה לי ב15/10/2010 החלטתי לעשות בדיקת צהבת סי ועשיתי בדיקה במדיקל סנטר ב18/1/2011 ,כלומר לאחר 3 חודשים ושלושה ימים (שלושה עשר שבועות ו4 ימים)
התוצאה היתה שלילית -ציטוט " HCV Ab Non Reactive Negative
לפני הבדיקה הוסבר לי שעליי לחכות 3 חודשים. כעת שמעתי שצריך אולי 4 חודשים ואף אולי חצי שנה.
אבקש לשאול אם זה נכון ואם כן,
מה שיעור הבדיקות שמתגלות כחיוביות (מתוך סך החיוביות) אשר ניתנות לאיתור בתוך הזמן שאני עשיתי ,ואיזה אחוז כאמור מהבדיקות שמתגלה כחיובי נמצא ככזה לאחר הזמן שעשיתי
אודה על תשובתך המהירה (אני נשוי ונזהרתי עד הבדיקה, ולאחריה הבנתי עד עתה שהכל תקין)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן28/05/2011שלום רב
בדיקה סרולוגית (נוגדנים) שלילית לאחר 3 חודשים מהחשיפה שוללת כמעט באופן ודאי הדבקה. אכן יש מקרים בודדים שהסרולוגיה הופכת חיובית לאחר מכן אולם אלו זניחים. הבדיקה ששוללת באופן סופי הדבקה היא בדיקת PCR לHCV-RNA. אם אתה מאוד מודאג אפשר לבצעה. אני בטוח שתהיה שלילית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת PCR לHCV-RNA
אורית29/05/2011כמה זמן לאחר חשיפה ניתן לבצע את בדיקת הPCR לHCV-RNA.
מפני שלאחרונה היה לי ארוע חשיפתי כלשהו שאם כבר הייתי רוצה גם לבדוק.
בנוסף איזהב דיקה זאת האם לקיחת דם רגילה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת PCR לHCV-RNA - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן29/05/2011בדיקה הינה בדיקת דם רגילה. חיובית כבר לאחר שבוע-שבועיים מהדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמההדבקה או מהחשיפה?
אורית29/05/2011מצטער, לא הבנתי.
עד עתה קראתי שמבחינים בין מועד החשיפה לבין מועד ההדבקה(שיכול להיות גם 22 שבועות מאוחר יותר .
בבקשה, למה התכוונת בדיוק שבוע שבועיים מההדבקה (האם התכוונת למועד החשיפה?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמההדבקה או מהחשיפה? - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן30/05/2011כנראה שאכן לא הבנת. קיימת תקופה "לטנטית" שעוברת בין החשיפה להופעת סימפטומים קליניים במידה וקיימת הדבקה. תקופה זו נמשכת בין שבועיים ל4 חודשים. במידה שיש הדבקה (לא בכל חשיפה מתרחשת הדבקה) HCV RNA חיובי כבר לאחר שבוע-10 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן ,עדיין לא מבין
אורית01/06/2011אדם עבר ארוע חשיפה להפטיטיס סי ב-1/6/2011 (לצורך העניין דקירה ממחט מזוהמת)
מה התאריך המוקדם האפשרי לבדיקת הHCV RNA ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן ,עדיין לא מבין - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן08/06/2011החל מ 10.6.11
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוע מלחיץנטלי26/05/2011
במשרדי יש אדם שהינו נשא של צהבת סי.
לפני ימים אחדים הוא העביר לי שקית שבתוכה משקה ששוקל קילו וחצי ולקחתי אותה איתי כ250 מטר לרכב.
ברכב ראיתי שהיה דם על השקית (ביידית וגם קצת על השקית ומעט על היד שלי ).שטפתי היטב את ידיי וראיתי שזה כנראה לא ממני
ידיי הרבה פעמים יבשות אולם לא היה חתך מדמם.
האירוע מפחיד אותי מאוד והייתי מבקש לדעת מהו הסיכון המעשי להידבקות בצהבת סי בסיטואציה כזאת .
(אולי למשל היה פצע בידי מאוד קטן שלא ראיתי)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוע מלחיץ - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן28/05/2011הסיכוי להדבקה קלוש. על מנת להסיר ספק לחלוטין מציע לבצע בדיקת PCR ל HCV RNA (שתהיה שלילית קרוב לודאי). אין לי ספק שלא נדבקת אולם יש לבצע הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רביבנטלי26/05/2011
עקב עיסוקי ,אני חשוף לשאיפה ממושכת לאדי אלכוהול ברמה של 70%
הריח מאוד חריף זה מתרחש כמעט כל יום ונמשך מס' דקות.
האם זה גם יכול לגרום נזק לכבד או לריאות למשל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רביב - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן28/05/2011הנזק לכבד נגרם על ידי שתיית אלכוהול ולא שאיפת אדי אלכוהול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הכבד ותוספי תזונהמאירה25/05/2011
שלום רב,
אבי בן ה-84 טופל ב-TACE עקב גידול בכבד ועומד לעבור אבלציה של גידול נוסף בקרוב. מעבר לזה הוא אינו לוקח תרופות לטיפול בסרטן אלא רק גדילן מצוי וכורכומין. לאחרונה הוא רכש על דעת עצמו עקב בעיות קשות בפרוסטטה (עבר ניתוח לפני שנים שלא עזר) את ה-Complex Saw Palmetto pygeum lycopene.
כמו כן, הוא שם לב בבדיקות דם שרמת הברזל שלו נמוכה מאד ורכש כדורי ברזל של קופ"ח כללית שמכילים גם B12 וחומצה פולית, גם כן על דעת עצמו.
מעבר לזה, התרופות היחידות שהוא לוקח הן נגד לחץ דם (אנלפריל).
רציתי לשאול אם הוא יכול לקחת את כדורי הברזל האלו והאם אין בעיה של התנגשות בין כל התוספים והתרופות ו/או מניעה שהוא ייקח את הברזל בגלל סרטן הכבד שלו.
המון תודה על כל עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן הכבד ותוספי תזונה - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן28/05/2011שלום רב
אביך יוכל ליטול את כדורי הברזל ללא דאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת AFP TMדניאל24/05/2011
שלום רב,
השבוע התקבלו תוצאות לבדיקת דם - AFP TM של IU/ml 161 אצל בני בן 14 שבועות. באתר הקופה לא נרשם טווח ערכים נורמטיבי עבור בדיקה זו. לאחר בירור עם רופאת הקופה נאמר לנו כי תוצאה גבוהה זו לכאורה נורמלית לגילו של בני. כמו-כן בבדיקת אולטרא סאונד של הבטן התחתונה מלפני כשבוע לא נמצאו ממצאים חריגים.
האם יש סיבה לדאגה בעקבות תוצאות שכאלו? האם קיים חשש לגידול?
תודה רבה,
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת AFP TM - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן24/05/2011מציע מעקב בלבד אם US של בטן עליונה (לרא רק תחתונה תקין). יש צורך במעקב חודשי אם US תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת סיאורית24/05/2011
אבקש לשאול אם פולידין נוזלי משמיד את נגיף ההפטיטיס סי ובכמה זמן או אם פוגע בכל אופן ביכולת ההדבקה של הנגיף.
להסבר השאלה-אני עובד באזור בו מחוץ לעסק יש נרקומנים שמסתובבים .לעיתים עקב האופן שבו הם חיים (וההזנחה)יש כתם דם על חולצתם (לרוב יבש)וכדי לפנותם בנימוס אנו נוגעים בהם ובבגדיהם (ואין לנו אפשרות לראות אם היה דם באזור הנגיעה ואם הוא יבש)
במקום העבודה אנו עוסקים במסגרות לתמונות ,חיתוך זכוכיות ותפירת הבד,ולעיתים קרובות נחתכים בזמן העבודה ונדקרים ממחט התפירה.
מה הסיכון להידבק במגע שהוא לכאורה לא ישיר,כלומר-לאחר שנגענו בבגד (שייתכן שהיה עליו דם ואפילו יבש) ולאחר כ20 דקות בזמן עבודה נדקרנו מזכוכית/או מחט תפירה, האם זאת אפשרות מעשית להידבק בצהבת סי?
2 האם זה שאנו שמים פולידין נוזלי על הכלים (אולם לעיתים די מייד נדקרים מהם)דוחה את הנגיף או אף הורס אותו ואת יכולתו להדביק ובכמה?
ברור לי ששאלותיי קשות לכימות אולם אודה לך מאוד אם תנסה לעזור לנו
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת סי - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן24/05/2011הסיכוי להדבק במגע בלתי ישיר הנו אפסי
פולידין לא בהכרח משמיד את הנגיף
על פי בנסיבות שתיארת הסיכוי להידבק זניח ולא מעשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות.האם הפולידין פוגע באופן
אורית24/05/2011האם הפולידין פוגע באופן מסויים ביכולת ההדבקה של ההפטיטיס סי?
שוב המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות.האם הפולידין פוגע באופן - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן25/05/2011אין בכך בטחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.האם האלכוהול כמו הפולידין?
אורית25/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסייה של תינוק בן חודשיים וחציאביבה23/05/2011
הבן שלי הוא צהבהב . בן חודשיים וחצי . עבר ביופסיית כבד .
התשובה של הביופסייה היא : מבנה ארכיטקטוני תקין . הסננתך שומן מיקרווזיקולרית ומקרו-וויזיקולרית של יותר מ50 אחוז מההפטוציטים עם הסננה קלה של אאוזינופיליםפ ותאי דלקת מונונוקלארים . בנוסף משקעי ברזל מועטים בכבד. מה אומרת התשובה ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסייה של תינוק בן חודשיים וחצי - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן23/05/2011רצוי להתייעץ עם רופא מומחה למחלות כבד בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקד אקוגני בכבדזיו22/05/2011
שלום
לאחרונה עברתי אולטרסאונד והתגלה מוקד אקגוני בקוטר 1.5 ס"מ
ובסיכו נכתב: כנראה המניגומה בכבד.
ממה המניגומה נוצרת והאם היא מסוכנת? והאם היא יכולה לחלוף מעצמה?
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקד אקוגני בכבד - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן22/05/2011שלום רב
המנגיומה היא גידול שפיר של כלי דם בכבד (שכיח מאוד) שלא הופך ממאיר לעולם ועשוי לגדול מעט עם השנים. יש צורך במעקב בעוד 6-8 חודשים לודא שאכן אין גדילה משמעותית של הממצא. אם הממצא נראה טיפוסי ב US ונשאר יציב אין צורל לעשות דבר. אין צורך להסירו. הממצא אינו נסוג ספונטני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה של כל אנזימי הכבדשירה19/05/2011
פרופסור שלום רב,
להזכירך, בת 53. רזה מאד מאד. ללא שומנים וכולסטרול ובהמשך לאימליים שלי אליך בענין עליה מבודדת של GGT ולאחר שביצעתי כאמור US ונמצא כבד שומני בדרגה קלה וכאשר פעם אחת בלבד היה לי כולסטרול 229 ביצעתי שתי בדיקות חוזרות של תפקודי כבד וכדלקמן:
לאחר שהיה GGT בלבד ושאר הערכים תקינים 77 ולאחר מכן ירד ל- 69 אז בחודש מרץ 2011 הערכים כך:
GPT 19 כשטווח הנורמה הינו עד 33.
GOT 25 כשטווח הנורמה הינו 32.
GGT 34 כשטווח הנורמה הינו 36.
ALK.PHOSPHTASE 54 כשטווח הנורמה הינו 120.
TRIGLYCERIDES 46 כשטווח הנורמה הינו 150.
CHOLESTEROL 192 כשטווח הנורמה 200.
BILIRUBIN-TOTAL 0.3 כשטווח הנורמה הינו 1.2.
מכיוון שראה אימייל קודם, שתיתי כדורי דוקסלין הרופא אמר שכנראה העליה היתה בשל כדורי הדוקסלין ועברתי הענין.
ברם, בחודש מאי 2011 כחודש וחצי חוחודשיים מאותה בדיקה כאמור, קיבלתי שוב מרופא נשים טיפול וגינלי הפעם ולא בבליעה גינו-דקטרין 7 +זידובל ג'ל+פוליקוטן הכל כאמור וגינלי למשך שבוע ימים.
כעבור 4-5 ימים הייתי אמורה לבצע שוב בדיקות כלליות וביניהן אנזימי כבד והתוצאות כדלהלן:
GOT 36 כשטווח הנורמה הינו 32.
GPT 39 כשטווח הנורמה הינו 33.
GGT 55 כשטווח הנורמה 36.
לציין כי מעולם לא עלו לי אנזימי הכבד למעט אותה פעם של GGT 77 שציינתי כאמור.
BILIRUBIN-TOTAL 0.3 כשטווח הנורמה 1.2.
כולסטרול 170 כשהטווח 200. ושאר התוצאות גם תקינות.
זאת אומרת כשבר אין עליה מבודדת אחת של GGT אלא גם ה- GOT וה_GPT.
אני מאד מודאגת, אם ירד לי הכולסטרול לערכים תקינים מה גם שזו היתה רק פעם אחת הופעה של כולסטרול אצלי, ומה גם שלפני כן במרץ כאמור הבדיקות חזרו לעצמן מה קורה אם כך כעט?
מה עלי לעשות?
תודה מראש על סבלנותך !!!
כולסטרול = 170 כשטווח הנורמה הינו עד 200. (עפ"י הנחיית דיאטנית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה של כל אנזימי הכבד - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן19/05/2011רמת האנזימים תקינה גבולית ואינה סיבה כלל לדאגה. לדעתי אין קשר לדוקסילין אלא לתנודות קלות ברמת אנזימי כבד המתרחשות ומוכרות בכבד שומני ואינן סיבה לדאגה. הכבד שלך יכול להחשב לתקין.
הסירי דאגה מליבך. יש צורך במעקב פעם ב 6 חודשים בלבד ולא באופן תכוף יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שירה19/05/2011פרופסור נכבד!!!!
תודה רבה על תשובותיך המרגיעות, על סבלנותך, ומקצועיותך!!!
ב ב ר כ ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה
שירה19/05/2011פרופסור שלום,
בכל זאת ארצה שאלת הבהרה:
האם גם היותי רזה מאד , ללא כולסטרול וללא שומנים בדם, נחשב לכבד שומני?
אם כך כיצד ניתן להפטר מכבד שומני ולייצב את אנזימי הכבד?
הרי היה לי רק פעם אחת בחיי כולסטרול חד פעמי בבדיקה של 229 וזה גם לא כל כך גבוה וכעת חזר למצב של כולסטרול 170.
בפעם הראשונה היה לי רק GGT גבוה 77. ויתר הערכים של תפקודי הכבד היו תקינים.
אז מה הסיבה שדווקא כשאין לי כולסטרול כל הערכים GOT, GPT, ו-GGT מעט מוגברים?
איך ניתן אם כך להגיע למצב של אנזימי כבד תקינים בחזרה?
ב ב ר כ ה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן22/05/2011לא תמיד כבד שומני קשור לרמה גבוהה של כולסטרול וניתן למצור כבד שומני אצל אנשים רזים ללא גורמי סיכון. הבעייה באנשים אלו היא כנראה הפרעה מטבולית על רקע גנטי בטיפול בשומנים המצטברים בכבד. יש לשמור על פעילות גופנית ולא להעמיס את הכבד בדיאטה עשירת שומנים ובעיקר פחמימות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבד גבוהים ועודנעם16/05/2011
שלום.
בבדיקות כלליות שנערכו לי לאחרונה התגלו אצלי תפקודי כבד גבוהים מהנורמה. המדדים:
GPT - 77 (נורמה עד 45)
GGT- 86 (נורמה: עד 55).
הפסיכיאטר שלי אמר לי שהתרופה שלי, אנפרניל, יכולה לגרום לעלייה מסוימת בתפקודי כבד.
הבעיה היא שאני סובל גם מפטרת כרונית במפשעה (כבר 4 שנים!) ונראה כי הטיפול היחיד שיעזור הוא טיפול תרופתי בלמיסיל (לפי המלצת רופא עור). העניין הוא שלמיסיל ותרופות אנטי פטרייתיות אחרות עשויות לגרום גן הן לעלייה בתפקודי כבד.
השאלות שלי הן:
1. האם תרופות אנטי פטרייתיות גורמות תמיד לעלייה בתפקודי כבד.
2. האם יש סיכון ממשי בתפקודי כבד ברמות האלה.
3. האם למיסיל יכול לגרום לנזק בלתי הפיך בכבד.
תודה רבה על ההתייחסות ועל תשומת הלב.
נעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד גבוהים ועוד - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן17/05/2011אם הנך משתמש כעת בלמיזיל וההפרעה באנזימי כבד חדשה יש להפסיק התרופה ןלפנות לרופא המטפל. אם אינך נוטל עדיין למיזיל יש לבדוק ולברר כמקובל את הסיבה להפרעה באנזימי כבד (שאינה חמורה כלל ועיקר) כאשר בין הסיבות השכיחות להפרעה כזו נכללות כבד שומני, תרופות (כולל אנפרניל), מחלות ויראליות כרוניןת ועוד. יש סיכוי גבוה שההרעה נגרמת על רקע כבד שומני. האם עלית במשקל בתקופה האחרונה? רמת שומני הדO? יש לבצע בירור כמקובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אלי
נעם17/05/2011תודה רבה על תגובתך.
אכן עליתי מאוד במשקל בשנה האחרונה - 17 ק"ג! (בגלל האנפרניל). ואכן יש לי כבד שומני. השאלה היא בהינתן הנתונים האלה של תפקודי כבד גבוהים מעט וכבד שומני האם אסור לי בתכלית האיסור להתחיל טיפול בלמיסיל?
תודה רבה על תשומת הלב.
נעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישור של תרופה חדשהזיו16/05/2011
קראתי שבארה"ב כבר אושרה תוספת של תרופה חדשה לטיפול בהפטיטיס C עם אחוזי הצלחה גבוהים מאוד כ-75% (Boceprevir ) , מה קורה אצלינו בארץ , מתי לדעתך יכניסו את התרופה הזו או החליפית לשימוש ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישור של תרופה חדשה - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן17/05/2011אנו מקוים שלאחר שה FDA אישר את התרופה נוכל להכלילה בסל בשנה הקרובה (הכוונה ל 2012). בדרך חאישור הFDA גם תרופה נוספת ה telaprevir.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה- מודאג מתוצאות בדיקות דםיוסי15/05/2011
שלום דר'
בדקתי באינטרנט עבור אימי את תוצאות בדיקות דם שיגרתיות. לטענת הרופאה שלה הכל בסדר. אך מאחר וראיתי חריגות ונבהלתי מהתוצאות אני חושש לספר לה. אנא עיזרו לי. האם יש מקום להירגע.
אימי בת - 65 סובלת מלחץ דם גבוה, טריגליצרידים וכולסטרול ואוסטופרוזיס. מקבלת כדורים שונים לכל הנ"ל.מעולם לא עישנה ולא צרכה אלכוהול.
בבדיקות דם אחרונות הכל בטווח הנורמה למעט קפיצה משמעותית שלא היתה לאורך שנים (בגרף המעקב):
GOT-39 GGT-110 GPT-58 UREA-BLOOD-45 אנא אני מאוד מאוד מודאג האם זה מצביע על משהו מסוכן. אם כן, מה ניתן לעשות. ואם לא בהכרח מסוכן, אז גם אשמח לדעת מה עלינו לעשות.
בבקשה, לא יודע מה להגיד לאימי אך מצד שני אני חושש שהרופאה שלה לא מדייקת. אנא עזרתכם,
אגב בדיקות קודמות עד לפני חצי שנה הכל היה תקין לגמרי (חוץ מטריגליצרידים 200).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה- מודאג מתוצאות בדיקות דם - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן17/05/2011שלום רב
אין סיבה לדאגה מיותרת
ההפרעה אינה חמורה ועלולה להיות קשורה לכבד שומני שמהווה הסיבה השכיחה להפרעה מסוג זה גם אם לא נמצא כבד שומני בUS (אולטראסאונד). יש לבצע בירור בסיסי המקובל במקרים אלו כולל ביצוע US בשאלה של כבד שומני. כמו כן ברור למחלה ויראלית כרונית כמו הפטיטיס B ו C ושאר בדיקות כמקובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יוסי17/05/2011תודה מעומק הלב פרופ' יקר. נמשיך המעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חודשייםאביבה11/05/2011
שלום רב
הבן שלי הוא בן חודשיים ועשה בדיקת צהבת . הבילוריבין הוא 11.7 מה זה אומר?? מה צריך לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן חודשיים - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן12/05/2011מציע לפנות לרופא מומחה למחלות כבד בילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)