מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקה אנרגיהשירלי27/12/2010
האם שתיית משקאות אנרגיה כ-4 פחיות ביום (ללא אלכוהול כמובן)יכולה לגרום לנזק בכבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקה אנרגיה - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן27/12/2010אם המשקה מכיל אלכוהול אז בודאי שאינו רצוי. גם הממתיק במשקה עלול להיות קשור בשינויים שומניים בכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול ראשוני חוזר בכבד-דחוף בבקשהמאשה26/12/2010
שלום רב,
לפני כשנה גילו לאבא שלי גידול ראשוני בחלק הימני של הכבד. בפברואר ביצעו בניתוח כריתה של החלק הימני ובו הגידול. מאז הוא נמצא במעקב במחלקה אונקולוגית ללא טיפולים. לפני כחודשיים בבדיקת דם ראינו כי תוצאות alfafetoprotein גדלו ורופא הפנה אותו ל-CT שהראה "משהו" בחלק הכבד הנותר. מאז אבא שלי עשה גם CT ראות ו-MRI שהראו כי יש מוקדים חדשים בגדם הכבד ובחלק השמאלי של הכבד גוש בגודל 7:11 מ"מ. נכון לעכשיו תוצאות alfafetoprotein גדלו לכ-400.
אודה מאוד לתשובתכם איזה טיפולים ניתן לעשות במקרה כזה?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול ראשוני חוזר בכבד-דחוף בבקשה - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן27/12/2010לצערי לא ניתן לענות תשובה מלאה על פי הנתונים.
חשוב לדעת מה הייתה מחלת הרקע, מה גודל ונפח החלק שנותח ומה של החלק הנותר. מה הייתה חומרת מחלת הכבד ברקע? האם שחמת הכבד? מה היה תפקוד הכבד.
מה גילו של אביך ומה מחלות הרקע? היכן ממוקמים הנגעים שהופיעו ועוד.
יש מספר אפשרויות על פי הנתונים הנ"ל ורצוי להתייעץ עם הרופא המטפל (מומחה למחלות כבד) המטפל באביך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי כבד עם TC RBC כולל בדיקת SPECjo26/12/2010
שלום
הופנתי לעשות מיפוי כבר בגלל חשד להמנגיומה בכבד בגודל 0.8
בממצאים : קיים אזור קטן בעל אספקת דם מוגברת באספקט האחורי-תחתון של האונה הימנית בכבד,מודגם בבדיקת ספקט בלבד. אין לראות איזורים נוספים חשודים בהמנגיומה בכבד
סיכום: חשד להמנגיומה באספקט האחורי תחתון של אונה ימנית בכבד,מציעים קרולצה עם בדיקת U.S
אבקש לקבל את חוות דעתכם ומה היא הבדיקה שמציעים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי כבד עם TC RBC כולל בדיקת SPEC - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן27/12/2010שלום רב
מדובר בחשד להמנגיומה שזהו גידול שפיר שלא הופך לממאיר והוא ממצא שכיח שבד"כ מתגלה באקראי. בד"כ המיפוי אינו מספיק רגיש בגודל כזה של המנגיומה אבל למרות זאת עלה חשד. הבדיקה המבוקשת היא אולטרסאונד- אשא לעתים מדגימה המנגיומה טיפוסית באופן ברור ללא צורך בבירור נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהיפטיטיס C קופגוס+פגסיסדנה24/12/2010
היי
התחלתי טיפול בהיפטיטיס C אתמול בפעם הראשונה נטלתי 3 טבליות קופגוס בבוקר ובערב הזרקתי פגסיס פעם ראשונה,ולאחר מכן נטלתי את 2 התרופות הנוספות של קופגוס בערב אחרי האוכל.נאמר לי כי ישנן תופעות לוואי קשות דמוי שפעת בתחילת טיפול לאחר ההזרקה הראשונה. אך לא היו לי תופעות לוואי בכלל לא לאחר ההזרקה ולא יום למחרת.האם זה אומר שהתרופה לא השפיעה או שיש משהו לא תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בהיפטיטיס C קופגוס+פגסיס - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן26/12/2010שלום רב
העדר תופעות הלואי בהחלט מעודד. לא אומר שלא תהיינה בעתיד אולם בהחלט לא !!!!!אומר שההזרקה לא תקינה. הכל בסדר: גם אם אין תופעות לואי התרופה בהחלט משפיעה. המדד להשפעת התרופה בא לידי ביטיוי גם בבדיקות הדם בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
דנה02/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורת-הקאהמושתל22/12/2010
שלום רב,
מושתל כבד כבר 4 שנים,רקע הפטיטיס ב',בן 23 .
בתקופה האחרונה ישבתי עם החברים שלי והיו מעשנים נרגילה ואני יושב בסביבה ושואף, 3 ימים ישבתי בסביבה כאלה ואז היום בבוקר הרגשתי שאני רוצה להקיא עם סחרחורת קלה. האם זה הרבה מסוכן ? כל החברים שלי מעשנים ואני לא,ומנסה להתרחק מדברים כאלה אבל יושב בסביבה כשהם מעשנים סיגריה או נרגילה.
האם הסחרחורת וההרגשה שאני רוצה להקיא מעידים על מחלה מסוכנת או משהו ?
אני מודאג .
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת-הקאה - תגובה
פרופ` איתן מור23/12/2010מומלץ בד"כ למושתלים לא לעשן אך נראה לי שהעישון הפסיבי, כלומר המעט עשן והריח של הנרגילה שאתה חש מכניסים אותך ללחץ או חרדה שמא יקרה לך משהו. לאמיתו של דבר נראה העישון הפסיבי בעיקר בסביבה פתוחה אינו מהווה סיכון ממשי לך או לכבד שהושתל אצלך.חשוב שתמשיך לחיות חיים רגילים ולא לוותר על חברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבד גבוהיםדנה22/12/2010
שלום רב
המון המון תודה על תשובתך
אודה לך מאוד אם תענה לי על שאלה נוספת
בהשך לבדיקות שנתנו לי עשיתי אולטראסאונד כבד והוא יצא תקין- כלומר אין לי כבד שומני.
לאור הבדיקות הראשונות שעשיתי שתוצאותיהם כאמור היו :
GOT(AST)35
GPT(ALT)60
GGT42
הפסקתי את הליפיטור ולאחר כשלושה ימים את המיקרודנטיין שניתן לי למניעת דלקות תכופות בדרכי השתן.
הבנתי מתשובתך שהליפיטור חיוני ואין להפסיקו אלא לעקוב אחר אנזימי הכבד.
המיקרדנטיין הוחלף לי לזינאט 250 מ"ג.
שאלתי האם הזינאט יכול גם הוא לגרום לעלית ערכי הכבד,כי לאחר שימוש של כשבועיים וחצי בזינאט ולקיחת כשמונה כדורים בערך-כדור כל יומיים , -ללא ליפיטור,עלו ערכי הכבד:
ל:
GOTׂ(ast)41
GPT(ALT)82
GGT55
או אולי יכולה להיות לכך סיבה אחרת?
בברכה ובתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד גבוהים - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן22/12/2010העדר הדגמת כבד שומני בUS אינה שלוללת כבד שומני מאחר ודרושה הסננה של > 30% של שומן בכבד. רצוי להמשיך ליפיטור. זינט בד"כ לא גורם לעליית אנזימי כבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבד גבוהיםדנה21/12/2010
שלום רב
בבדיקת תפקודי כבד ראשונה קבלתי תוצאות אלה:
GOT(ast) 35
GPT(alt) 60
GGT 42
בבדיקה נוספת לאחר כחמישה ימים קבלתי את התוצאות הבאות:
GOT(ast)34
GPT(alt)62
GGT48
הפסקתי את הכדורים הקבועים שאני לוקחת-ליפיטור כנגד קולסטרול
,מקרודנטיין כנגד דלקות בשתן, וליויאל כנגד תופעות גיל המעבר.
במקום מקרודנטין אני מקבלת כעת זינאת 250 מ"ג ,כי אני סובלת מאוד מדלקות חוזרות בדרכי השתן ונורמיטן 25 מ"ג כנגד לחץ דם.
ובבדיקה חוזרת לאחר הפסקה של כשלושה שבועות של ליפיטור 10 מ"ג ושל כשבועיים וחצי מיקרודנטיין קבלתי תוצאות אלה:
GOT(ast) 41
GPT(alt)82
GGT 55
כלומר למרות הפסקת התרופות "הבעיייתיות" לכאורה ,ערכי הכבד עלו.
שאלתי:האם זינאת או נורמיטן עשויים לגרום לעלייה בערכי הכבד?
בברכה ובתודה מראש
נ.ב.אין צורך להתייחס להודעה הקודמת -טעיתי שם בכדורים.
ושוב המון תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד גבוהים - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן22/12/2010בהמשך לתשובתי המפורטת הקודמת, יש לקחת בחשבון שטיפול במקרודנטין עלול לגרום דלקת בכבד המחקה הפטיטיס אוטואימונית ולדעתי, אם נצפית עליה באנזימי כבד התרופה שרצוי להפסיקה היא מקרודנטין (במידה ועדיין מקבלת) ולא ליפיטור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבד גבוהיםדנה21/12/2010
שלום רב
בבדיקת תפקודי כבד ראשונה קבלתי תוצאות אלה:
GOT(ast) 35
GPT(alt) 60
GGT 42
בבדיקה נוספת לאחר כחמישה ימים קבלתי את התוצאות הבאות:
GOT(ast)34
GPT(alt)62
GGT48
הפסקתי את הכדורים הקבועים שאני לוקחת-ליפיטור כנגד קולסטרול
,מקרודנטיין כנגד דלקות בשתן, וליויאל כנגד תופעות גיל המעבר.
במקום מקרודנטין אני מקבלת כעת זינאת 250 מ"ג ,כי אני סובלת מאוד מדלקות חוזרות בדרכי השתן ונורמיטן 25 מ"ג כנגד לחץ דם.
ובבדיקה חוזרת לאחר הפסקה של כשלושה שבועות של ליפיטור 10 מ"ג ושל כשבועיים וחצי מיקרודנטיין קבלתי תוצאות אלה:
GOT(ast) 41
GPT(alt)82
GGT 55
כלומר למרות הפסקת התרופות "הבעיייתיות" לכאורה ,ערכי הכבד עלו.
שאלתי:האם זינאת או מיקרדנטיין עשויים לגרום לעלייה בערכי הכבד?
בברכה ובתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד גבוהים - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן22/12/2010דנה שלום
ההפרעה באנזימי כבד לא בהכרח נובעת משימוש בסטטינים (ליפיטור אחת התרופות מאותה הקבוצה) ועלולה להיגרם ע"ר כבד "שומני". אין כל הצדקה להפסיק ליפיטור גם כשנצפית עליה קלה באנזימי הכבד כפי שציינת מאחר וברוב המכריע של המקרים עלייה מסוג זה אינה מצביעה על נזק כבדי ואינה מתגברת בהמשך ולעתים קרובות אף נעלמת למרות המשך הטיפול בליפיטור. יש צורך במעקב כאשר נצפית עליית אנזימים (פעם בחודש) ואם רמתם גבוהה מX5 מהערך העליון של התקין (כלומר יותר מ 200 AST או ALT) או עליית בילירובין יותר מ 2.0 יש להפסיק התרופה או אם רמתם גבוהה מ X3 מהערך הבסיסי במידה וגבוה מלכתחילה. בכל מקרה אחר (כמו במקרה שלך) כשמדובר בעלייה קלה אין בשום פנים ואופן צורך להפסיק התרופה. להיפך, ברוב המקרים הסיבה לעליית האנזימים היא כבד שומני וליפיטור עשוי להוות חלק מהטיפול בו ולהביא לירידת אנזימי הכבד (אם היו מוגברים מלכתחילה) בהמשך. ניתן להראות תשובה זו לרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבד גבוהיםאלי1114/12/2010
GOT 706
GPT 1666
על מה יכול להעיד תוצאות כאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד גבוהים - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן15/12/2010מדובר בדלקת כבד חריפה ויש לפנות בדחיפות לרופט המטפל לביצוע הבירור והערכה כמקובל. לעתים נזק שרירי מתרופות או פעילות גופנית מאומצת או שימוש בסמים מסויימים "מחקה" פגיעה כבדית אע"פ שהפרופיל שהצגת לא מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד מעט מוגדלמיטל13/12/2010
באולטרסאונד כבד שעשיתי לפני כשבועיים עלה כי הכבד בגודל 16.2 ס"מ (מעט מוגדל).
יש לי מחלת וילסון, מעולם לא היה לי כבד מוגדל לפני כן...
מה זה אומר כבד מעט מוגדל?
איך אפשר להחזיר את הכבד לגודל תקין?האם צריך להלחץ מזה (בתוספת העובדה שיש לי וילסון)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד מעט מוגדל - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן15/12/2010להגדלת הכבד כשלעצמה במחלת וילסון אין משמעות רבה . מאידך חשוב התפקוד הכבדי. לעתים מוצאים שינויים שומניים ברקמת הכבד בוילסון שתורמים להגדלת הכבד או הצטלקות בשלבים ראשונים. האם בוצעה ביופסיית כבד בעבר ו/או לאחרונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות US בטןיאיר09/12/2010
שלום רב
בן 36, לא מעשן, לא שותה אלכוהול, עודף משקל ( 1.78 , משקל כ - 90)
מזה זמן שיש אצלי עליה באנזימי הכבד - ALT-83.
בתאריך 20.3.2007 נשלחתי ע"י רופא גסטרו לבדיקות דם לנגיפים וכן ל - US בטן .
בדיקות הדם היו תקינות, ובדיקת ה -US הראתה שיש כבד שומני כלדלהלן:
כבד במרקם הומוגני שומני,מוגדל ציר אורכי 164 מ"מ
.כיס מרה ללא אבנים. דרכי מרה בקוטר תקין
.לבלב הודגם בהגבלה עקב ריבוי גזים תקין בגודל ובצפיפות
.טחול הומוגני בגודל תקין
בדיקות דם עדכניות תקינות (שומנים ושאר הערכים) תקינים לגמרי, אך אנזימי הכבד מוגברים ברמה דומה לעבר, כאשר בתוספת גם ה - AST טיפה מעל הנורמה.
נשלחתי ע"י רופא המשפחה ל US בטן ואלו התוצאות :
בדיקה מוגבלת עקב מבנה גוף הנבדק
כבד - מוגדל באורך כ - 18 ס"מ, בעל מרקם שומני מאוד עם קושי להדגמה בעומק.
לבלב - לא הודגם עקב ריבוי גזים.
כיס מרה - תקין, לא הודגמו אבנים, דרכי מרה אינן מורחבות.
טחול - מוגדל באורך כ - 13.7 ס"מ.
ברצוני לשאול :
א. מה המשמעות של בדיקה מוגבלת עקב מבנה גוף הנבדק, והאם זה מצריך בדיקה מסוג אחר ?
ב. מה המשמעות של הגדלת הכבד מהפעם הקודמת,וכן הקושי לבדוק לעומק, האם זה מצריך בדיקה כלשהי ?
ג. הלבלב לא הודגם, האם זה משמעותי ומצריך בדיקה ?
ד. מה הסיבה לטחול המוגדל ? והאם זה מצריך בדיקה ?
תודה על הסבלנות ועל תשובתך.
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות US בטן - תגובה
פרופ` איתן מור09/12/2010בדיקת אולטראסאונד היא תלוית בודק והמינוח של כבד או טחול מוגדלים אינו משמעותי טחול של 13.7 באדם בגודל שלך זה תקין. ככלל, לא ניתן להשוות בין שתי בדיקות המבוצעות בד"כ ע"י בודקים שונים. עלי לציין שעם זאת אין שום ממצא חריג בשתי הבדיקות למעט כבד שומני שהינו ממצא שכיח באוכלוסיה בארץ כתוצאה מדיאטה עשירת פחמימות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גנוטיפמודה08/12/2010
שלום לפרופסור!
הנני חולה בהפטיטיס סי. תוך כמה זמן בערך אוכל לקבל תשובה של בדיקת גנוטיפ? יש תור בעוד שבועיים אולי להתחלת הטיפול ועדיין אין לי תוצאה (הבדיקה מלפני שבוע).
תודה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת גנוטיפ - תגובה
פרופ` איתן מור09/12/2010עליך לפנות למעבדה בשאלה זו, בדיקה זו יכולה לקחת שבועיים שלושה. בכל מקרה, העיכוב בהתחלת הטיפול לא ישנה את הסיכוי לתגובה. התגובה פחות טובה ב סוג 1B וטובה יותר בסוגים האחרים שהם פחות שכיחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות תןצאןת בדיקת הפיטיטיס בtina dor08/12/2010
אבקש לקבל הסבר על משמעות תוצאות בדיקות דם שערכתי לפני שבועיים כמפורט:
hepatitis bs ag posiitive
heptitiis c ab negative
hepatitis be ag negative
hepatitis be ab tot positive
hepatitis a igg positive* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות תןצאןת בדיקת הפיטיטיס ב - תגובה
פרופ` איתן מור09/12/2010אם אכן התשובה היא שיש לך הפטיטיס B אנטיגן חיובי הרי את קרוב לודאי נשאית של הנגיף. חשוב לעשות בדיקה של העומס הנגיפי ולבדוק את תפקודי הכבד.לצורך הבהרת העניין, הפנייתך לבדיקות נוספות וההחלטה לצורך לטיפול אנא פני למומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תוצאות בדיקות.דם....
tina dor13/12/2010שלום רב,
בהמשך לפנייתי והמענה שקבלתי נשלחתי לבדיקות נוספות כמפורט:
alfha fetoprotein tm - 2.37 ng/ml
hbv quntitative - pcr 20 iu/ml
מאחר ולצדן של בדיקות אלו אין כל הסבר אודה לקבלת מענה על המשמעויות של הבדיקות והתוצאות אשר התקבלו בעטיין.
בברכת תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Neoangiogenesisרונית06/12/2010
שלום,
דודתי, כבת 70, עברה סדרת בדיקות כגון בדיקות דם סמוי וכד' אשר יצאו תקינות ומאחר שבמשך השנים הקולונוסקופיה לרוב יצאה תקינה ולאור הבדיקות התקינות היא לא עשתה קולונוסקופיה בשנית. לפני כשנה הוצאו לה פוליפים מהמעי.
לפני מספר ימים חזרו תוצאות בדיקות דם אחרונות שלה אשר לא היו תקינות ובעיקבותם עשו לה CT בטן אשר לא יצא תקין. אמרו לה שזה סוג של סרטן בכבד ואמרו את המילה neoangiogenesis - תוכלו בבקשה להבהיר עבורי מה זו המילה הזו? ניסיתי למצוא על כך ספרות באינטרנט וכל מה שהבנתי שסה קשור איכשהו לייצור החלבונים בתאי אפיטל במעי/ כבד.
בנוסף תוכלו להבהיר האם אתם יודעים מה אומר סוג סרטן זה והאם יש לו טיפול?
תודה מראש,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Neoangiogenesis - תגובה
פרופ` איתן מור09/12/2010אין סוג סרטן כזה חשוב לקבל תשובה ברורה של ה סי טי בכדי לענות על שאלתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת וילסוןמיטל01/12/2010
לפני שלוש שנים גילו אצלי מחלת וילסון (יש לציין שרמת הצירולופלסמין בדם תקינה לחלוטין) אבל בגלל כמות הנחושת בכבד נקבע שזה וילסון.
לאחרונה התחילה אצלי תופעה של אבנים בכליות.
לאחר בירור מטאבולי שעשיתי נקבע כי האבנים מורכבות מנחושת.
מהרופא שמטפל בי הבנתי שזו תופעה "טובה" המעידה על כך שהכבד מפריש את הנחושת החוצה וזה מתבטא באבנים...
רציתי לבדוק האם נכון הדבר ולא מדובר חלילה בהידרדרות במצבי?
שנית, האם ניתן לטפל או להפסיק את ייצור האבנים ? (עשיתי כבר 4 ניתוחים להוצאת אבנים ב- 5 החודשים האחרונים וכרגע יש לי 3 אבנים חדשות..)
מקווה לשמוע בשורות טובות........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת וילסון - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן02/12/2010מחלת וילסון אכן קשורה בשכיחות גבוהה יותר של אבני כליה המורכבות מקלציום אוקסאלאט. קיימת הפרשה מוגברת של סידן בשתן כשהטיפול בפניצילאמין מקטין אותה במידת מה אולם לא את הפרשת האוקסלאטים המוגברת. (סוג של גבישים שנוצרים בעודף). הופעת אבנים בכליה במחלת וילסון אינה בהכרח מרמזת על מצב קשה או החמרה במחלה. אין לזה קשר לתופעה "טובה או רעה".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת וילסון
מיטל02/12/2010בבדיקה המטאבולית שעשינו לאבנים בכליה עלה שהן עשויות מנחושת.
זה אמור להיות ככה בוילסון?
מה אפשר לעשות לעצור את התופעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת וילסון - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן15/12/2010הטיפול בוילסון מספק. לא ידועה לי דרך לשנות את המצב לגבי אבני כליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)