מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיענוח בדיקהאישה22/07/2011
שלוםרב,
יש לי ילדה כבת 6 וחצי שעשתה בדיקת MRI אודה לך מאוד אם תעזרו לי בפיענוח של הבדיקה.
חדרי המח, הציסטרנות, הפיסורות החריצים- בגודל, צורה ומיקום תקינים לגיל הנבדק.
בחלקו המרכזי של תלמוס נראה נגע סגלגל בגודל של כ- 11.5 6.5 * מ"מ, המודגם בעצמת אות מעט יותר גבוהה מסביבתו בסדרות
FLAIR- T2- GRE T2 הוא אינן מזוהה היטב בסדרת T1 ואינו עובר הגברה ע"י גדוליניום. יתר החומר האפור והלבן במיקום ואותות
תקינים. הדיפוזיה תקינה. אין הגברה פתולוגית תוך-מוחית לאחר הזרקת גדוליניום.
סימני זרימה בכלי הדם הגדולים התוך-גולגולותיים.
ספקטרוסקופיה TE-35 יחס המטבוליטים ל-CREATINE הוא:
בחומר הלבן: 0.53-MYOINOSITOL
CHOLINE- 1.11
ANN -1.87
בחומר האפור: MYOINOSITOL -0.61
CHOLINE -1.08
ANN -1.78
לסיכום :
מבני המח בגדר הנורמה.
בספקטרוסקופיה: TE-35 לא נסרקו מטבוליטים חריגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בדיקה - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי26/07/2011חשוב לי לדעת מה היתה האינדיקציה לבדיקת MRI והאם לילדה בדיקה נוירולוגית תקינה.
על פניו נראה שה-MRI ללא משמעות. הממצא בטלמוס אינו עובר האדרה ולכן אין מדובר בממצא מדאיג. המלצתי היא לחזר על הבדיקה עוד 6-12 ח' לפי החלטת הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לפי בקשת ד"ר אביבה
אישה26/07/2011בהמשך לסיוע בפיענוח הבדיקה נערכה כדי לבדוק שינויים בהיפוטלמוס,
בגזע המח או במח, בשל איחור התפתחותי רב-תחומי והפרעות אכילה(ניזונה מגסטרוסטום עקב אלרגיה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לפי בקשת ד"ר אביבה - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי26/07/2011אני לא רוצה להתחייב ללא שראיתי במו עייני את ה-MRI
האפשרות שאני מעלה היא שהסבה לממצאים היא הפרעה תזונתית (הפרעה במלחים או ויטמינים) על רקע הפרעת האכילה. יתכן גם הפרעה שקרתה בעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)