פיענוח בדיקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיענוח בדיקה
    אישה
    22/07/2011

שלוםרב,
    יש לי ילדה כבת 6 וחצי שעשתה בדיקת MRI אודה לך מאוד אם תעזרו לי בפיענוח של הבדיקה.
    חדרי המח, הציסטרנות, הפיסורות החריצים- בגודל, צורה ומיקום תקינים לגיל הנבדק.
    בחלקו המרכזי של תלמוס נראה נגע סגלגל בגודל של כ- 11.5 6.5 * מ"מ, המודגם בעצמת אות מעט יותר גבוהה מסביבתו בסדרות
    FLAIR- T2- GRE T2 הוא אינן מזוהה היטב בסדרת T1 ואינו עובר הגברה ע"י גדוליניום. יתר החומר האפור והלבן במיקום ואותות
    תקינים. הדיפוזיה תקינה. אין הגברה פתולוגית תוך-מוחית לאחר הזרקת גדוליניום.
    סימני זרימה בכלי הדם הגדולים התוך-גולגולותיים.
    ספקטרוסקופיה TE-35 יחס המטבוליטים ל-CREATINE הוא:
    בחומר הלבן: 0.53-MYOINOSITOL
    CHOLINE- 1.11
    ANN -1.87

בחומר האפור: MYOINOSITOL -0.61
    CHOLINE -1.08
    ANN -1.78

לסיכום :
    מבני המח בגדר הנורמה.
    בספקטרוסקופיה: TE-35 לא נסרקו מטבוליטים חריגים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח בדיקה

הוספת תגובה

• פיענוח בדיקה - תגובה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    26/07/2011

חשוב לי לדעת מה היתה האינדיקציה לבדיקת MRI והאם לילדה בדיקה נוירולוגית תקינה.
    על פניו נראה שה-MRI ללא משמעות. הממצא בטלמוס אינו עובר האדרה ולכן אין מדובר בממצא מדאיג. המלצתי היא לחזר על הבדיקה עוד 6-12 ח' לפי החלטת הרופא המטפל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לפי בקשת ד"ר אביבה

אישה
    26/07/2011

בהמשך לסיוע בפיענוח הבדיקה נערכה כדי לבדוק שינויים בהיפוטלמוס,
    בגזע המח או במח, בשל איחור התפתחותי רב-תחומי והפרעות אכילה(ניזונה מגסטרוסטום עקב אלרגיה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לפי בקשת ד"ר אביבה - תגובה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    26/07/2011

אני לא רוצה להתחייב ללא שראיתי במו עייני את ה-MRI
    האפשרות שאני מעלה היא שהסבה לממצאים היא הפרעה תזונתית (הפרעה במלחים או ויטמינים) על רקע הפרעת האכילה. יתכן גם הפרעה שקרתה בעבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו