EEG לא תקין אך ללא פרכוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• EEG לא תקין אך ללא פרכוס
    כרמי
    29/07/2011

שלום ,
    קיבלתי אפילפסיה בגיל18.5 בזמן היותי בצבא ובשל כך שוחררתי מהשירות.כיום אני בת 20.במשך שנה ו9 חודשים כל הבדיקות EEG שעשיתי (רק EEG בשינה) חזרו תקינות לחלוטין. הבדיקה האחרונה שעשיתי לפני כשבוע חזרה לא תקינה , עם ממצא של פעילות אפילפטפורמית באזור פרונטו-טמפורלי משני הצדדים עם הדגשה מצד שמאל.אני מטופלת מזה שנה ו 9 בתרופה למיקטל מינון של 150MG ליום ועד עכשיו הייתי מאוזנת. בבדיקות דם אחרונות שעשיתי לפני כשבוע (לא בצום ) רמת הסוכר הייתה 60.

האם רמת הסוכר יכולה להשפיע באיזשהיא צורה על ה EEG ?
    כי אחרת אני לא מבינה ממה זה יכול להיגרם ? פרכוס פיזי לא היה לי עד עכשיו.
    איזה בדיקות עוד כדאי לבצע ? ומה מצפה לי מבחינה תרופתית ? האם יש צורך להגדיל את המינון או שיש צורך להחליף תרופות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    EEG לא תקין אך ללא פרכוס

הוספת תגובה

• EEG לא תקין אך ללא פרכוס - תגובה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    29/07/2011

הבדיקה מראה רק שיש לך נטיה לאפילפסיה דבר שהוא ידוע לך.
    אם אין שום התקפים קלינים אין צורך להגדיל את המינון למרות שהמינון של 150 הוא נמוך וניתן לעלות עד 200 בהדרגה (אם יש חשד שיש התקפים).
    לגבי הסוכר הנמוך הדבר דורש ברור יסודי אצל רופא וגם ברור האם ההתקפים האפילפטים היו קשורים לרמת סוכר נמוכה בדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

כרמי
    31/07/2011

קודם כל תודה רבה על תשובתך,הרגעת אותי מאוד..
    עכשיו יש לי שאלה אחרת,בשיחה עם רופאת המשפחה שלי היא אמרה שאין בכוונתה לשלוח אותי לבירור לגבי הסוכר היחסית נמוך,מי עוד יכול לשלוח אותי לבדיקה הזאת חוץ ממנה?למי עליי לפנות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך - תגובה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    01/08/2011

אני מציעה קודם לחזר על הבדיקה של גלוקוז בצום.
    זה גבולי ואם בדיקה חוזרת תקינה לא צריך בינתיים בירור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו