היקף ראש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היקף ראש
    יעל
    08/08/2011

בני בן 13 חודשים, היקף הראש בלידה 33 ס"מ משקל 2400 (IUGR על רקע שלייתי)
    מאז לידתו נמצא במעקב היקף ראש עקב גדילה לא מספקת. היקף ראשו כיום 44 ס"מ, מרפס עדיין פתוח.

התפתחותו תקינה בסה"כ:
    הולך 2-3 צעדים ללא תמיכה (עדיין לא יציב ומעדיף הליכה בתמיכה/זחילה) זוחל מגיל 6.5 חודשים
    תפיסת פינצטה (ומוטוריקה עדינה בכלל) טובה מאוד
    מצביע,מבין וממלא הוראות פשוטות (תוציא מוצץ,תפתח/תסגור את הארון/מגירה, תן לי את הכדור/הספר, תעשה טובה,שים ראש וכו') אוצר מילים של כ-5 מילים.
    נבדק ע"י נוירולוגית קופה בגיל 9 חודשים שמצאה שהתפתחותו תקינה ושללה את הצורך בבדיקות נוספות.

היקף ראשי 52.5 ס"מ, היקף ראשו של בעלי 55 ס"מ
    האם יש צורך בבדיקות אחרות/חזרה לנוירולוגית או שניתן להמשיך במעקב התפתחות והיקף ראש אצל רופא הילדים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היקף ראש

הוספת תגובה

• תוספת קטנה

יעל
    09/08/2011

שואלת כי בטיפ"ח אומרים שכדאי לפנות לנוירולוג ואולי לבצע אולטרסאונד ראש ואילו רופא הילדים שלו גורס שכל עוד התפתחותו תקינה לא נדרשות בדיקות נוספות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת קטנה - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    09/08/2011

היקף הראש הנוכחי של ילדך הוא מתחת אחוזון 2. היקף הראש שלך אף הוא קטן - באחוזון 3. של בעלך הוא באחוזון 50. מכל מה שאת מתארת התפתחותו של בנך היא נורמלית. לו ניתן היה לעשות לו אולטראסאונד מוח הייתי עושה אלא שבשלב זה אני חוששת שזה לא יתאפשר עקב מרפס קדמי קטן. בשל התפתחותו הנורמלית לא הייתי עושה MRI או בדיקות הדמייה אחרות אלא ממשיכה מעקב צמוד אצל נוירולוג ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך...

יעל
    09/08/2011

כאמור המרפס עדיין פתוח (ולא קטן במיוחד,להתרשמות רופאו) בהנחה שניתן עדיין טכנית לבצע אולטרסאונד, מה ניתן ללמוד ממנו?
    ממה שהצלחתי להבין עד כה משיטוטים ברשת, היה ויש בעיה התפתחותית הטיפול הוא בסימפטומים (פיזיו,קלינאית,רפוי בעיסוק) ולכן ברורה לי החשיבות של מעקב התפתחות הדוק (האם להתעקש על הפניה לנוירולוג? כאמור הנוירולוגית בקופ"ח החזירה אותנו למעקב אצל רופא הילדים ורופא הילדים טוען שמעקב חודשי אצלו מספיק)
    אבל,להבנתי, בדיקת הדמיה תקינה לא שוללת בעיה קוגניטיבית/התפתחותית עתידית ובדיקה לא תקינה לא תוכל לנבא את עוצמת הבעיה העתידית או אפילו את ביטויה הקליני ובודאי לא תוכל לתקן אותה/לכוון לפתרון (כי כאמור הפתרון הוא טיפול בסימפטומים הקליניים).
    האם אני טועה?
    האם מלבד עצם הידיעה אם יש או אין נזק מבני הבדיקה היא בעלת ערך מוסף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך... - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    11/08/2011

בכל בדיקה ברפואה שוקלים מידת סיכון לעומת תועלת. באולטראסאונד מוח אין סיכון והוא יכול לגלות באופן גס אם יש מומים מבניים או אטרופיה של המוח. כמובן שאם הוא ייצא תקין ובנוכחות בדיקה והתפתחות נוירולוגים תקינים נהיה הרבה יותר רגועים ואז המעקב יהיה של היקפי ראש בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו