האם יש מקום לאבחון?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש מקום לאבחון?
    אנה
    16/08/2011

שלום רב.

בני בן 5, ובעיניי (הבלתי אובייקטיביות בעליל) הינו ילד בעל האינטלגנציה גבוהה לגילו. הוא קורא עם קמץ/פתח, מחבר בתחום ה 20, מחסיר בתחום ה 10 וכן מתעניין במדע, חלל, אלקטרוניקה, גוף האדם וכו'. התחלתי לשים לב לבעיה מסויימתבמהלך השנה האחרונה. בכל פעם שעליו להתרכז כדי לבצע מטלה (לימודית, אך לא רק) הוא ראשית כל "מסתגר" בתוך עצמו, מתפרץ בזעם ונכנס לתסכול ("אני לא יודע כלום, אני טיפש"). אחרי שנרגע, בד"כ מצליח לבצע את המטלה. דוגמאות למצבים הגוררים התנהגות כמתואר הם: נסיון לקרוא טקסט הגדול ממלה אחת, תרגיל חשבון, בנית דגם מורכב בלגו וכו'). לאחרונה, הוא מתחיל להסתייג ממטלות הדורשות ריכוז ומסה להמנע מהן. ("אחר כך, אני עייף" וכו')
    אני מרגישה שיש כאן בעיה, אך איני יודעת לשים את האצבע על מקורה. האם זו בעיה של ריכוז? בעיה רגשית? ליקוי למידה כלשהו? הטרה שלי, לעזור לו למצות את מלוא הפוטנצתיאל שלו ולהקדים תרופה למכה, איני וצה שיגיע לבי"ס ויהיה מתוסכל או יפתח אנטי ללימודים.
    האם יש מקום לאיבחון בגיל זה? אם כן, היכן? הרשת מלאה בפירסומים, אך אני חוששת ליפול על שרלטנים.

תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם יש מקום לאבחון?

הוספת תגובה

• האם יש מקום לאבחון? - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    16/08/2011

על פי עדותך נראה שהילד מפותח יפה מאוד. כדאי לפנות לנוירולוג ילדים ולעבור אבחון אצלו כדי לשלול את אחד התחומים שהזכרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו