הכוונה בנושא ועדה רפואית לילד נכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכוונה בנושא ועדה רפואית לילד נכה
    רונן
    06/09/2011

שלום רב,

במקרה הנדון, מדובר על ילדה בגיל שנה ומס' חודשים, שאובחנה בציון כללי של DQ=44.
    הרופא שבדק את הילדה, המליץ השמה בהקדם במעון יום שיקומי לצורך טיפול אינטנסיבי בכל התחומים ועוד מספר המלצות נוספות (פנייה לעו"ס, רב"ע וכו').
    בהתאם לכך, הוגשה תביעה לגמלת ילד נכה מביטוח לאומי.
    ועדה רפואית דנה בנושא והחליטה שהילדה אינה זכאית לגן שיקומי ובכך דחתה את התביעה.
    לאור האמור, אני מעוניים לערער על ההחלטה ולכן אני מבקש לקבל הכוונה מגורם מקצועי שמכיר את התהליך מקרוב.

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הכוונה בנושא ועדה רפואית לילד נכה - תגובה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    06/09/2011

בשלב ראשון אני מציעה לפנות קודם לנוירולוג שיבדוק מה האבחנה של הילדה (לא מספיק רק DQ) ומה הסבה לאחור ההתפתחותי (האם מדובר בתסמונת או שתוק מוחין, פגור שכלי וכו' ). בהתאם לאבחנה ניתן יהיה לבסס טוב יותר את התביעה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד פרטים

רונן
    06/09/2011

מבחן CAT/CLAMS :
    בסולם שפתי - אודיטרי CLAMS ציון 50.
    בסולם קוגניטיבי - אדפטיבי CAT ציון 38.

ציון כללי DQ=44

קיימת אבחנה של רופא מומחה (כולל חוות דעת מפורטת) שממליץ באופן מפורש על השמה של הילדה במעון יום שיקומי.

בבקשה תגיבי לי על תשובתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד פרטים - תגובה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    06/09/2011

כפי שאמרתי המבחן הזה רק מעיד על רמת האחור אך לא על הבעיה היסודית שגרמה לאחור ההתפתחותי. האם בצעתם MRI או בדיקות גנטיות ומטבוליות?
    אם תהיה אבחנה ברורה של סיבת העכוב ההתפתחותי זה יעזור לכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו