סימטריה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סימטריה
    מיכל
    08/09/2011

למומחים שלום

אני לא יודעת כיצד לתאר את הדברים, אני מאוד מקווה שאהיה ברורה.
    ביתי בת 5 החלה בימים האחרונים לעשות פעולות מוזרות של סימטריה בגוף. למה הכוונה?
    כשיד ימין נוגעת במשהו / משהו נוגע בה, למשל נוגעת בקיר, בצידי הגוף שלי כשאנחנו הולכות אחת לייד השניה, קצה השולחן, מגבת רטובה וכו'... היא מייד תגע עם יד שמאל באותו דבר ובאותו מקום שבו היד השניה נגעה למשל מרפק, גב היד וכדומה. היא כאילו צריכה את אותה התחושה בדיוק בשתי הידיים. בנוסף היא עושה פעולות של יד אחת בשתי ידיים, למשל מגרד לה באוזן אחת, היא תגרד בשתי האוזניים, צמה אחת מפריעה לה היא תעשה את אותה תנועה גם ביד השניה למרות שהצמה (שיער) לא מפריע באותו הצד וכדומה.
    באחת הפעמים ששאלתי אותה מה היא עושה (כשניסתה לשחזר מגע ביד אחת) היא אמרה "היד הזו נגעה במשהו קר אז גם היד השניה רוצה לגעת במשהו קר". נראה שיש לה סוג של מודעות למה שהיא עוברת אבל ברוב המיקרים נראה שהתגובה היא אוטומטית.

חשוב לי לציין כי לבעלי , אבי הילדה כמובן, יש את אותה תופעה. הוא מגדיר זאת כצורך בסימטריה. זה לא משהו שניכר לעיין למי שלא יודע על כך (אפילו ההורים שלו לא יודעים על כך והוא טוען שהוא חי עם מזה מגיל צעיר ) והוא חי עם זה חיים נורמליים לחלוטין. ברור לי שאצל ביתי לא הייתי מבחינה כלל בתופעה לולא הייתי מכירה זאת מבעלי.

השאלות שלי הן כאלה:
    1. האם זה מוכר לכם כתופעה מסוג כלשהו? אם כן מהיא ומה המקור שלה?
    2. מה לדעתך עלינו לעשות כעת?
    3. למרות שיש את זה לבעלי אני מאוד דואגת האם בצדק?

מקווה לעזרה כל שהיא
    תודה מראש
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סימטריה

הוספת תגובה

• סימטריה - תגובה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    09/09/2011

מדובר בסוג מסוים של כפייתיות.
    כל עוד שזה אינו מפריע לתפקוד (כמו אצל בעלך) אין צורך לעשות כלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו