חשד לדיסטוניה ושימוש בתכשיר זום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשד לדיסטוניה ושימוש בתכשיר זום
    יעלה
    25/09/2011

אמא לילדה בת 11, בריאה בדרך כלל, יחסית תלמידה טובה בבית הספר.

בעבר היה חשד לדיסטוניה (תנועות של הצלבת רגליים ועיוות הפנים, מרגע הלילדה עד גיל שנתיים שהתחילה ללכת ואז התנועות פחתו) אבל פרופסור ברוריה בן זאב המקסימה ומדהימה, החליטה לא לטפל כרגע כי יתכן ואין מדובר בדיסטוניה.

MRI ו- C.T מח יצאו בגיל שנה וחצי תקינים, וכן העיוות בפנים הפסיק לגמרי.

כיום הילדה כמעט ולא מבצעת את התנועה שבציעה בעבר, במידה וכן רואה אותה עושה את התנועה, אני שואלת למה ? האם כואב משהו ? או אולי נעים (היה חשד שאולי מדובר באוננות או עצירות ולא דיסטוניה, עד היום סובלת מעצירות ומקבלת פעם בשבוע פגלקס), הילדה משיבה "לא אמא פשוט יש לי פיפי ואין לי כוח ללכת לעשות", הילדה מפסיקה את התנועה באופן רצוני.

יש חולשה ברגל שמאל, למשל היא מתעייפת וקשה לה מאוד לרכב באופניים, כמעט ולא רוכבת ואם כן בעזרת גלגלי עזר וגם דחיפות שלי מאחור כעבור כ- 10 דקות.

למדה שחיה למרות חולשה מסוימת ברגליים.

ישנו מוצר בשם זום המומלץ לטיפול בקשב וריכוז, הילדה כיום מקבל אלספה כל בוקר וחשבתי להוסיף לה את התכשיר הנ"ל כדי לעזור לה יותר בריכוז. באבחון יש בעיית ריכוז, מתעייפת מהר יחסית וצריכה הפסקות ריענון ואז חוזרת במיטבה, בעיית היפראקטיבית כמעט ולא, ילדה ממושמעת יחסית עם גבולות ברורים, זמני שינה מסודרים (ישנה כ- 10 שעות בלילה בגיל 11, אם פחות מכך היא עייפה יחסית).

רציתי לדעת האם מותר לנסות לתת לילדה את התכשיר זום, תכשיר שמכיל (Sharp-PStm-Platinum) המבוססת על שילוב ייחודי של פוספטידיל-סרין ואומגה 3.

פעילות התרכובת בהקלה על מגוון מתסימיני הפרעות קשב וריכוז בילדים נבדקה במחקרים קליניים.

אני חוששת מתגובה בשל הפוסיפטידיל - סרין, אולי זה דווקא יהיה לטובה אבל בגלל העבר חוששת, הבנתי שחומר זה משפיע על המוח וכאן השאלה.

במידה והיה חשד לדיסטוניה האם אפשר לתת או צריך השגחה מסוימת.

ברוך ה' הילדה בריאה באופן כללי ולא רוצה לסבך אותה חס וחלילה ומאידך רוצה לעזור לה יותר בריכוז בבית הספר, מטלות שיעורים וכו'.

הרבה תודה ושנה טובה,

יעלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוספת קטנה, הילדה אלרגית לחלב וכן

יעלה
    25/09/2011

נוטה יותר מילדים אחרים להתקרר בקלות.

בדיקות דם לפני כשנה היו תקינות מבחינת הרופא הכללי.

בעבר היה חשד בפעם אחת לבעיית סוכר, אבל נשלל נכון לעכשיו ברוך ה'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבלתי עכשיו תשובה מחברת טבע

יעלה
    25/09/2011

וזאת תגובתם..

תודה על פניתך
    צר לי על העיכוב בתשובתנו (שנבע מבדיקת הנתונים )

לאחר ברור שאלתך , אין בידנו מידע לקשר אפשרי בין זום לדיסטוניה (שיכולה, בין השאר, להיות תופעת לוואי של תרופות , למשל מתכשירים אנטי-דופמינרגיים) . אנו ממליצים להתייעץ בנושא זה ( לקשר אפשרי של תכשיר המכיל פוספטדיל-סרין ואומגה 3 לבין הופעת דיסטוניה) עם הרופא המטפל .

אשמח לסיע במידע נוסף במידת הצורך

אשמח לקבל תשובה מנוירולוג כמו כן איך אני יכולה לדעת איזו תרופה מכילה אנטי דופמינרגיים בעתיד ?

הרבה תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לדיסטוניה ושימוש בתכשיר זום - תגובה

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    26/09/2011

לצערי איני זוכרת את ילדתך אבל נשמע שהתפתחה יפה ואין לה בעיות תפקודיות בולטות. אם התנועות נמשכות מידי פעם יהיה רצוי לראותה פעם במסגרת מרפאה נוירולוגית -תוכלי לפנות לשיבא ונקבע לה ש םתור לאחד מרופאי רק כדי להסיר את עניין הדיסטוניה מהפרק או להציע דרכי בירור עדכניות יותר אם אכן קיימת. לגבי התכשיר שאיני יודעת מה תרומתו החיובית איני רואה סיבה שיהיה בעל הפשעה שלילית. תכשירים דופמינרגים הם תכשירים כגון רספרידל והלדול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו