טיקים לילדה בת שנה חצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיקים לילדה בת שנה חצי
    אמא מודאגת
    16/10/2011

אינני זוכרת ממתי אך זה כבר הרבה זמן (כמעט שנה) הילדה שלי (בת שנה וחצי) עושה תנועה חוזרת באצבעות הידיים, התנועה דומה לנקישות עם האצבע. לא ייחסתי לזה חשיבות כל כך מאחר ור.ילדים תמיד הרגיעה אותי ואמרה שזה תופעה התנהגותית נורמלית. מלפני כחודש הילדה עושה הרבה תנועות של משיכת כתפיים, ועדיין ממשיכה גם עם התנועה של נקישת אצבע. זה מופיע כל יום , כמה פעמים ביום.
    האם אלו הם טיקים/תס' טורט? אם הטיקים מופיעים בגיל כזה מוקדם האם זה מצביע על בעיה קשה?
    האם יש צורך להיבדק בדחיפות אצל נוירולוג?
    *הילדה עברה חבלת ראש בגיל 5 חוד' (לא בוצעו בדיקות כגון CT/MRI/EEG...). הילדה מתפתחת בצורה תקינה, מדברת יפה, מתקשרת. ישנה בעיית שינה מאז הלידה (הרבה התעוררויות) והיא נראית קטנה בגובה יחסית לבני גילה (בעלי גבוה ואני לא גבוהה).
    *אני מנסה לצלם את התופעות הנ"ל.
    מצטערת על ריבוי השאלות, מאוד זקוקה לעזרתכם!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיקים לילדה בת שנה חצי

הוספת תגובה

• טיקים לילדה בת שנה חצי - תגובה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    16/10/2011

כדאי לצלם ולהראות לנוירולוג
    אין מדובר בטורט
    אין קשר עם חבלת הראש
    מדובר כנראה בטיקים או בעיה התנהגותית
    הנוירולוג יחליט אם יש גם צורך בEEG

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה!

אמא מודאגת
    16/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו