מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיואשת, מיגרנות?לי28/10/2011
הבת שלי בעוד חודש בת 5. ילדה חכמה, שמחה ובלי בעיות מיוחדות.
מאז ינואר האחרון (מגיל 4), סובלת מהתקפים של כאבים במצח כאשר אופי ההתקפים הוא כזה:
יש התקפים בהם הילדה מתלוננת על כאבים במצח אבל ממשיכה כרגיל. ההתקפים מלווים בחיוורון בפנים והמון פיהוקים.
יש התקפים חזקים בהם הילדה ממש בוכה שכואב לה המצח, נראית ממש חיוורת וחולה בהתקף, מפהקת המון ואז נרדמת (שינה חזקה מאוד). אם זה בערב היא ישנה עד הבוקר, אם זה בצהריים/אחרי צהריים, ישנה כ-שעתיים ואז קמה וזה עובר.
* לא ניתנה שום תרופה בזמן התקפים חזקים או חלשים, רק פעם אחת אקמולי.
סיכום מספר ההתקפים בכל חודש החל מחודש אפריל (חזק+חלש):
אפריל-3, מאי-4, יוני-3, יולי-2, אוגוסט-2, ספטמבר-7, אוקטובר-כרגע 7.
בחודשיים האחרונים המצב הוחמר, מספר ההתקפים עלה.
*בדיקות שבוצעו ויצאו תקין:
קרקעית העין,EEG בשינה, MRI עם הזרקת חומר למוח.
שאלתי היא- האם זה בטוח מיגרנה ומה אפשר לעשות, היא ילדה קטנה ואני פוחדת לתת לה כל מיני תרופות, ובנוסף למה לא עושים לה בדיקות אחרות - בדיקות דם כי אולי סובלת ממחסור במשהו (היא מאוד רזה ולא אכלנית), או בדיקת אלרגיה (אולי אלרגית לאוכל מסוים) או בעיה בעמוד שידרה או צוואר וכו'.
אני ממש מיואשת, הילדה סובלת וזה ממש קשה.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת, מיגרנות? - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי30/10/2011מבחינת האבחנה התאור אכן יכול להתאים למיגרנות. לא כתבת אם יש מקרים נוספים במשפחה.
בדיקות-בהחלט מומלץ על בדיקות כללית כגון ספירת דם כימיה כללית ברזל ויטמין B12
ותפקודי בלוטת התריס
מבחינת הטיפול-אם אכן מדובר במיגרנות ניתן לתת נוגדי כאבים ושינה
אם זה מאד תכוף ומפריע בתפקוד ניתן לתת טיפול תרופתי מונע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)