מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיאטת אטקינס ועיכוב גדילהנעמי03/11/2011
בני בן ה- 7 נמצא בדיאטת אטקינס מותאמת מזה 3 שנים. בשלבים הראשונים הדיאטה מאוד עזרה. אולם בשנה האחרונה נראה שכבר לא ממש. אם כי, יש לציין שכשניסיתי להפסיק לו את הדיאטה מצבו הורע בהרבה וכשהחזרתי אותה מצבו היה מצויין למשך מס' ימים ואז חלה שוב ירידה, לאור זאת שמרתי לו על הדיאטה .
ברם, בבדיקות נראה כי הוא לא גבה כלל בשנה וחצי האחרונות ואף ירד במשקל.
עדיין הוא נמצא על הקו התחתון של הגדילה ולא מתחת לכך
האם במקרה זה היית ממליצה להפסיק את הדיאטה? אני כמובן חוששת מהחמרה נוספת וכמובן שאם יתרגל למאכלים רגילים לא ירצה לשוב לדיאטה במידת הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטת אטקינס ועיכוב גדילה - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב09/11/2011איני מכירה את בנך, איני יודעת אלו תרופות קיבל עד היום ולא ברור מה את מתכוונת שהדיאטה לא עוזרת. ברור שיהיה יותר קשה לחזור לדיאטה אם מדובר בילד שיש לו עמדה לגבי מה רוצה לאכול כי כשיחשף לאוכל אחר יכול להיות שיתנגד לחזור לדיאטה.
אני מציעה שתבדקי את האפשרויות הטיפוליות מול הרופא שלכם אפשרות נוספת היא כמובן להחמיר את הדיאטה לדיאה קלאסית או אטקינס עם MCT אם הקטונים לא נשמרים. אם למרות קטוזיס יש לו עדיין הרבה פרכוסים צריך או לוותר על הדיאטה בהדרגה או לשלב אותה עם טיפול תרופתי נוסף.
עקרון נוסף שצריך לזכור שהפסקת דיאטה לא יכולה להיות חדה כי מחמירה התקפים והירידה מדיאטה צריכה להיות הדרגתית.ך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתשובתך ובקשה להתייחסות נוספת
נעמי10/11/2011בני התנסה בתרופות רבות ואף מושתל קוצב ווגלי. כיום יש שיפור קל מתרופת ה- פלבמאט ( בשילוב עם דפלפט).
בעבר היה בדיאטה הקלאסית שעזרה לחלוטין למשך 4 שבועות , אך תוך תקופה החל להקיא וכנראה שהגיע להרעלת קטונים ולכן עברתי לאטקינס.
השאלה המטרידה אותי בעיקר זה העובדה שיש עיכוב גדילה והאם יש סכנה בזה? כי אין לי בעיה טכנית להמשיך את הדיאטה ( שמספקת את רמת הקטונים הרצויה) , הילד אוהב את האוכל ורגיל לכך.
אגב, ילדו אותי לפני הזמן בשל עיכוב גדילה בבטן. - iugr - נולד ביום הראשון של שבוע 37 במשקל 1940 ק"ג. כיום הוא בן 7 ושוקל 18 ק"ג כפי ששקל בגיל 4 וגובהו עומד על 113 ס"מ מזה שנה וחצי.
אני תוהה אם עיכוב הגדילה קשור לעובדה זו ולא לדיאטה.
אודה להתייחסותך החוזרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתשובתך ובקשה להתייחסות נוספת - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב13/11/2011אחת מתופעות הלוואי המשמעותיות של הדיאטה היא עיכוב בגדילה אפשר להקטין את הפגיעה בדיאטה אופטימלית על ידי דיאטנית מנוסה שתיקח הרבה גורמים בחשבון אבל ככל הנראה די בלתי נמנע ואז אתם צריכים להחילט מה חשוב יותר פרכוסים קשים ועמידים או עיכוב מתון-בינוני בגדילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)