מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שוב שאלה
אירנה12/12/2011תודה רבה על תשובתך. אנחנו לא נכנסים לפאניקה או משהו בסגנון, וגם לא מראים לה בשום צורה שראינו משהו או שקרה משהו מיוחד. אין גם דרך להסריט את זה, כי ההתכווצות הזאת זה פשוט תנועה לא רצונית עם הידיים (לפחות מה שאני ראיתי) או הראש, וזאת תנועה אחת פתאומית. מדדתי חום פעמיים אחרי הדברים האלה ולא היה. אני עדיין רוצה להבין על מה זה יכול להעיד לפני שאנחנו שוב ניגשים לרופא של איכילוב ואיך מטרפלי בדבר הזה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאירנה10/12/2011
שלום,
יש לי ילדה בת שנתיים וחצי. לפני כחודשיים היה לה אירוע שאחרי בדיקות רחבות באיכילוב הוחלט שהיה פרקוסי חום - עוויתות חזקות של כל הגוף כשהיא בהכרה ומתקשרת, למרות שמבוהלת מאד. עשו לה בדיקה של תיפקוד המוח (בשינה) וזה יצא תקין. היה עוד מקרה כזה לפני כשבועיים, כשהחום לא היה גבוה אבל כנראה שעלה בלילה (ל-37.9) ושוב התעוררנו מבכי היסטרי שלה והיו לה עוויתות.
נאמר לנו בבי"ח לשים לב למה שקורה, לראות אם מתפתחת או אם יש איזושהי התדרדרות בהתפתחות ואם קורים מצבים של עוויתות לא רצוניות ללא קשר לחום הגוף.
הנושא הזה די מתריד אותי. הייתי רוצה לדעת אם אכן יש מידי פעם עוויתות (בעיקר במצב של עייפות) - מה זה אומר? איך מטפלים בדבר כזה ברפואה קונבנציונלית? אם יש משהו לא תקין מבחינה פיזית - יש לזה טיפול? איזה?
אשמח מאד לקבל תשובה על השאלות האלה. תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג11/12/2011ביה"ח איכילוב הוא יסודי מאוד ואם התופעה סוכמה כפרכוס חום - אין הדבר מטריד כי זו תופעה שכיחה ש 5 אחוז מאוכלוסיית הילדים בני 6 ח' - 5 ש' סובלים ממנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה קטנה
אירנה11/12/2011תודה!
הם אכן בדקו מאד יסודי, והמסכנה הייתה שרוב הסיכויים שזה פרכוס חום, אבל זה עדיין לא היה וודאי. הם רצו צילום כי מכל ההסברים שלנו זה היה נראה להם גבולי עם משהו אחר (שלא ברור לי באמת מה עוד זה יכול להיות). אמרו לנו לשים עין טוב טוב ולראות אם יש את העניין הזה של התכווצויות לא רצוניות ללא קשר לחום. בגלל שגם אני וגם בעלי ראינו משהו כזה, בתדירות של פעם-פעמיים ביום בערך, התעוררה השאלה שלי. הייתי בכל זאת רוצה לדעת מה זה יכול להיות ומה הטיפול שנותנים לזה ועד כמה הוא יעיל. האם יש עוד תופעות שבאות יחד עם פרכוסי חום, בזמנים כשאין חום גבוה?
תודה רבה שוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה קטנה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג12/12/2011הדרך הטובה ביותר להתמודד עם המצב הוא פשוט לעקוב אחר התנהגות הילדה בלי להלחיץ אותה ואם התופעה של ההתכווצויות חוזרת על עצמה - לא לאבד את העשתונות, לקחת מצלמת וידאו או פלאפון ולהסריט את התופעות ואז להראותן למומחים מאיכילוב. במקביל כזה קורה יש כמובן למדוד את החום ברקטום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)