מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היקף ראשMaya25/12/2011
שלום רב,
בני בן שבעה וחצי חודשים .
נולד במשקל 4.2 ק"ג בלידה רגילה ,עם היקף ראש 36 ס"מ בשבוע 40+1 .
בגיל חצי שנה נמדד לו היקף ראש 42 ס"מ .
בגיל שבעה חודשים 42.6 ס"מ . גובה : 70 ס"מ משקל 8650 ק"ג.
לפי האחות ישנה ירידה באחוזונים ולכן הופניתי לרופא הילדים .
ניגשתי לרופא הילדים עם הגרפים שקיבלתי מטיפת חלב והוא אמר שאין מקום לדאגה וכי בני לא שמר על האחוזונים שלו כי נולד מכלתחילה גדול פיזית עם היקף יחסית גדול. והמרפס עדיין פתוח.
אציין כי בני מתפתח יפה , במיוחד מוטורית , החל לזחול בגיל 5.5 חודשים , עומד ואפילו נאחז בחפצים ונע לאורכם , מגיב לשמו , נותן יד כשמבקשים. לאחרונה אף החל לקרב ידיים כמו מחיאת כפיים. מתעניין מאוד בחפצים , מחייך ומגיב לסביבה . הרופא מדד לו היקף ראש של 43 ס"מ כחצי ס"מ יותר ממה שנמדד בטיפת חלב אך אני מניחה שמדובר סטיית תקן .
אני מודאגת מהירידה באחוזונים , ממה נובע ? הרופא לא ביצע בדיקה כלשהי לבני. חוץ מבדיקת ריאות כי היה חולה. האם יש מקום לבדיקה נוספת ? ומה מעידה ירידה באחוזון היקף ראש? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף ראש - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי26/12/2011אני דוקא כן מתרשמת מהירידה באחוזוני היקף הראש גם בהשואה לשאר המדדים.
מציעה בשלב זה על מדידת היקף ראש כל חודש וכן בדיקה נוירולוגית ומעקב התפתחותי. כמו כן מדידת היקפי הראש של ההורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
MAYA26/12/2011תודה
למה הכוונה בדיקה נוירולוגית ? וממי אני מקבלת הפנייה ?
האם העובדה שהילד מתפתח כראוי מגיב , זוחל ומתקשר יכולה להסיר דאגה?
ממה יכול לנבוע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי27/12/2011עליך לפנות לנוירולוג ילדים. בהחלט זה שהילד מתפתח יפה מאד מעודד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)