מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היקף ראוש קטןיסמין22/02/2012
שלום הבת שלי נולדה עם היקף ראש קטן והינו במעקב גדילה בהיריון ואמרו לא מדובר במיקרוצפלס היא נולדה בהיקף 31.9 היום היא 6 חודשים עם היקף 40 בגיל 3 חודשים הלכנו לנוירלוג בדק אותה ואמר שהכל בסדר ומתפתחת טוב מרפס פתוח והיא גודלת בממוצע מה שצריך שהראוש יגדל ואין צורך לחזור עוד פעם ורק לעכוב אחרי התפתחות ואם יש משהו בהתפתחות אז לחזור מבחינת התפתחות היא התהפכה מבטן לגב בגיל 4 חודשים היא מנסה עכישו להתהפך היא מתהפכת לצד מחזיקה את הרגלים ומרימה אותם, ממלמלת מוציאה קולות צוחקת בקול רם, אוחזת חפצים מעבירה מיד ליד מושיטה שתי ידים , מאזנת עצמה בישיבה לכמה שניות מחזיקה ראוש מורם טוב מאוד
והיא מנסה לקום היא מרימה ראוש וכתפיים שהיא על הגב שהיא על הבטן עושה תנוחת שחייה ואז מתחילה להתקדם לפנים מנסה להגיע לחפצים רחוקים אם נפל צעוע היא מתחילה לבכות ושמחזיריםהיא חוזרת לצחוק ולשחק היא אוהבת לשחק אוכל טוב יושנת גם טוב
האם יש מקום לדאגה האם בגיל 6 חודשים מבחינם אם מדובר במיקרוצופלס או פיגור שכלי
האם הראש גדל בממוצע שצריך לגדול
בטיפת חלב אמרה לי שהכל תקין מבחינת התפתחות והיא קטנה מבחינת משקל ואורך היא באחיזון 25 שהיא כך קטנה ואין ממה לדאוג אני עם היקף ראוש קטן 51 האם היא ירשה ממני
היא באחיזון3 וגודלת לאורך העמוקה לא מעל ולא מתחת
אני מאוד מודאגת ונלחתצית בגלל שעד היום לא התהפכה מגב לבטן רק לצד האם מדובר בעיכוב
מצטערת על האורך ואודה על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף ראוש קטן - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג23/02/2012על סמך מה שאת מתארת ובהתחשב בהיקף ראשך הקטן לא מן הנמנע שמדובר בוראנט משפחתי שפיר. כדאי להיות כל 3-4 ח' במעקב נוירולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)