תנועתיות יתר ומגע בראשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תנועתיות יתר ומגע בראשים
    דניאל
    03/03/2012

שלום,

יש לי בן בן חמש וחצי. מאז ומתמיד הוא אהב ליגוע בשערות הראש של הקרובים אליו, במיוחד שלי. אבל בשנה, שנתיים האחרונות התופעה נהייתה חמורה והוא באופן קבוע נוגע בראש של כמעט כל הסובבים אותו בצורה מאוד לא נעימה. הוא עושה זאת לכל ילד שמשחק איתו, לנו ההורים, ובמיוחד לאח הקטן שלו בן השלוש. הנגיעות הללו בראש מאוד לא נעימות ומי שהוא עושה לו את זה מתלונן על כך, אבל הדבר לא עוזר. בהתחלה חשבתי שהוא עושה את זה בכוונה כדי להרגיז ולקבל תשומת לב, אבל לאחרונה נראה לי שזה לא כל כך בשליטה כי הוא עושה את זה גם לילדים שהוא רוצה בחברתם ונהנה לשחק איתם.

בנוסף לזה הוא ילד מאוד תנועתי. זז הרבה. מזיז את הידיים שלו הרבה, ונדיר שניתן לראות אותו שליו ורגוע. הוא רגוע אך ורק כשרואה טלויזיה או משחק במחשב או בפלאפון.

דבר נוסף - מאז ומתמיד הוא סבל מחרדה מסביבה מרובת ילדים. אם היו בקרבתו קבוצה של כמה ילדים שקצת נעים סביבו (נגיד, משחקים כדורגל, כדורסל או סתם מתנועעים בחוסר סדר) הוא נכנס לדריכות וחרדה , מחפש מבוגר להיצמד אליו, ולא מצליח להשתלב. היינו אצל פסיכולוגית ופסיכיאטרית ילדים והאיבחון היה שאין לו PDD, הוא מתקשר דווקא טוב מילולית, אבל יש לו קשיים רגשיים בגלל החרדה מילדים, וגם קושי בויסות התחושתי.

לאור זאת שמנו אותו בגן טיפולי עם מעט ילדים. בגן עצמו הוא כלל לא תנועתי, אלא להפך, מתבודד יחסית, ולא מהמשתוללים כלל. היתה תקופה שנגע בראש של ילדים, אבל לא כל כך בחומרה כמו שבבית איתנו או עם חברים.

לסיכום - התנועתיות שלו היא חריגה לעין, והמגע שלו בראש מאוד מטריד ואני חוששת שאולי לא בשליטה. האם יתכן שמדובר בבעיה נוירולוגית כלשהי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תנועתיות יתר ומגע בראשים

הוספת תגובה

• תנועתיות יתר ומגע בראשים - תגובה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    03/03/2012

להערכתי מדובר בסוג של הפרעה כפייתית ששייכת לקבוצת הפרעות חרדה.
    לכן יש להתייעץ עם הפסיכולוגית/פסיכיאטרית לגבי טיפול בחרדה אם ע"י טיפול התנהגותי, קוגניטיבי או אחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו