מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות בנוגע לתגובות תינוקמורן07/06/2012
שלום רב,
יש לי תאומים- נולדו בשבוע 28, ללא סיבוכים מיוחדים בפגייה- בריאים. נמצאים במעקב פגים- עד כה הכול נראה תקין.
כיום בני 7 מתוקן, כמעט 10 כרונולוגי.
אחד מהתאומים מדאיג אותי. מבחינה מוטורית הוא סביר- הרבה פחות זריז מאח שלו- אבל כן מתהפך, זוחל מעט אחורה, מושיט ידיים, מעביר מיד ליד- מתעניין בצעצועים ומשחק.
מבחינת שמיעה- בדיקת ברה תקינה.
מבחינת ראייה- אובחן בגיל חודשיים מתוקן כמי שחל אצלו עיכוב בהבשלת עצב/מערכת הראייה- כיום שיפור ניכר- עוקב, ממוקד- אם כי עדיין לא 100% אולי גם עקב צורך במשקפיים- אנחנו במעקב.
מחד הוא ילד מקסים. אוכל טוב, ישן טוב, יחסית נינוח. מאוד חייכן, צוחק בקול, מבחין בין זרים למטפלים שלו, מתרגש לקראת בואם. מאוד אוהב שירים, סיפורים, מקשיב לסיפורים, מזדהה אותם, מחייך קצת לאחיו התאום.
מצד שני מספר סימנים מדאיגים אותי:
-כאשר הוא שוכב על הגב הוא מביט לא מעט למעלה. כאילו הוא רואה משהו. לא ברור לי אם זה משהו שתינוקות עושים, אם זה קשור לראייה או שמא משהו אחר.
-הוא לא מגיב לשמו. אז נגיד שהוא קטן ולא צריך עדיין להגיב לשמו- לא מעט פעמים הוא לא מגיב. ניתן ממש לעמוד לידו ולקרוא לו והוא לא יגיב. לא יעיף מבט אפילו. גם אם הוא משחק גם אם הוא ממש סתם שוכב או סתם ממלמל לעצמו (הוא ממלמל רק אה..או..אה..לא יותר). רק אם יהיה גירוי באיזה סף גבוה יותר- כמו שיר או התחלה של סיפור שהוא אוהב- הוא יגיב ויסתובב.
-לעומת אחיו הוא הרבה פחות עוקב אחרי מה שאנחנו עושים. אם אני במטבח הוא יותר עם הצעצועים שלו ופחות מעניין אותו מה קורה איתי, לאן אני הולכת.
מצטערת על אריכות הדברים- ברור לי שאבחון לא יהיה בגיל כזה, אך אולי כיוון? כיצד ניתן לפעול? אני מרגישה שמשהו לא לגמרי "עובד" שם כשורה. הוא מקסים, חברותי, מאוד תקשורתי מחד- מאידך, לעיתים אפשר לחשוב שהוא לא שומע אותי וכמעט לא מגיב.
אלפי תודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות בנוגע לתגובות תינוק - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג10/06/2012אם את מודאגת הרי שהילד זקוק להערכה של נוירולוג ילדים או רופא התפתחותי או רופא שעושה לו מעקב פגים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)