קצב גדילת ראש מאוד מהיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קצב גדילת ראש מאוד מהיר
    אלנה
    25/11/2012

שלום. בני בן 6 חודשים הובחן כבעל ראש גדול במיוחד. הוא קפץ מאחוזון 40 למעל 97. בדיקת אולטראסאונד הייתה תקינה (נעשתה לפני חודש), נבדק על ידי פיזיוטרפיסט ורופא היתפתחותי וגם לפי דברהים הכל תקין. כרגע הקף ראש שלו 47 סמ. בחודש וחצי האחרון הקצב נהיה איטי יותר - גדל ב50 ממ. ניורולוג ילדים שלח אותנו לMRI. לפי דבריו הכל תקין והסיבה לבדיקת MRI זה בשביל להבין למה בחודשים ראשונים הראש שלו גדל כל כך מהר. בני מתפתח יפה, בדרך כלל בריא. רופאים אמרו לי שגם לי יש ראש גדול - הופתעתי אבל הם יודעים מה הם אומרים. את MRI עוד לא עשיתי. השאלה שלי - אם יש דרך אחרת לדעת למה הראש גדל כל כך מהר חוץ מMRI כי אני חוששת מהרדמה. והאים אני חייבת את MRI? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קצב גדילת ראש מאוד מהיר

הוספת תגובה

• קצב גדילת ראש מאוד מהיר - תגובה

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    25/11/2012

אם גם אצלך הקף הראש הוא באחוזון 97 או קרוב אליו והילד מתפקד באורח תקין לחלוטין סביר להניח שמדובר בהקפי ראש גדולים משפחתית ואז יש לשקול מחדש את הצורך בMRI אם אין עדות לממדי ראש גדולים במיוחד אצלך לדעית אין מנוס מביצוע הבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו