מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היקף ראש קטן לתינוקאילן26/05/2013
שלום,
אני אב לתינוק בן 11 חודשים ונאמר לי שיש לו היקף ראש קטן והופנינו לנוירולוג ילדים ולכן אני מודאג.
להלן הנתונים:
נולד עם היקף ראש של 32.6
גיל חודש: 35.5,
גיל חודשיים: 37.6
גיל 4 חודשים: 39.6
גיל חצי שנה: 40.7
גיל 9 חודשים:41.4
גיל 10 חודשים 41.9
לפי הבנתי התינוק מתפתח בצורה תקינה: מתיישב לבד, מצביע על חפצים, זוחל, עומד בעזרת שולחן,
עומד לכמה שניות ללא עזרה של חפץ כלשהוא, אומר "אבא",מנסה להגיד עוד מילים והברות שונות, לא אובחנה אצלו שום בעיה פרט להיקף הראש.
נאמר לי שהמרפס סגור (לפי מה שרופאת המשפחה בדקה).
אני ואשתי עם היקף ראש של 54-55 ס"מ.
האם יש סיבה לדאגה? האם עושים ניתוח לפתיחת תפרים? באילו מקרים מחליטים לנתח?
תודה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף ראש קטן לתינוק - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג02/06/2013מתוך הנתונים שמסרת עולה כי התינוק "שבר" אחוזונים כלפי מטה בנוכחות הקפי ראש תקינים של ההורים. אם המרפסים אכן סגורים חובה לעשות צילום גולגולת כדי לשלול קרניוסינוסטוזיס - מצב בו התפרים סגורים ויש לשחררם בצורה כירורגית. בכל מקרה, מומלצת בדיקת נוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)