מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תנועות עיניים בתסמונת ג'וברטצפורה09/06/2013
שלום, פעוטה בת שנה עם תסמונת ג'וברט. נמצאת במעקב וטיפול פיזיוטראפיה עקב היפוטוניה ואיחור התפתחותי: התקשתה בהרמת הראש, בהתהפכות. בגיל שנה עדיין לא יושבת,לא עומדת. החלה בזחילה מועטה על הגחון כאשר מעוניינת להגיע לצעצוע שמונח לפניה. מדי פעם מביטה למעלה ולצד. יש פזילה קלה שלא מטופלת בשלב זה. שאלתי: האם תנועת העיניים יכולה לנבוע מההיפוטוניה, מהפזילה, או שזה נחשב לתנועה לא רצונית של העיניים המתוארת בספרות על תסמונת ג'וברט?
בנוסף: כיצד ומתי ניתן לדעת אם הילדה תהיה עם פיגור שכלי?
תודה
ישראלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עיניים בתסמונת ג'וברט - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב09/06/2013תנועות העיניים קשורות בתסמונת לרוב הילדים עם תסמונת גוברט ישנו עיכוב התפתחותי ולרובם בסופו של דבר תפקוד שאינו תואם גיל ברמות שונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד בירור קטן
צפורה10/06/2013אני מודה על ההתייחסות העדינה למרות שהעובדות לא מעודדות כלל.
לאחר שנבדק נושא שדה הראיה ונמצא תקין, האם יש תרגול/טיפול העשוי להפחית אותן תנועות לא רצוניות? בהחלט המבטים הרבה יותר ממוקדים מחודשי החיים הראשונים וניכר בהחלט שיפור.
האם ניתן לראות תוצאות בעבודה על תחומי ההתפתחות השונים: התפתחות קוגנטיבית,שפה, חשיבה וסוציאליזציה [כפי שניתן לקדם ילדים עם תסמונת דאון] או שעדיף להניח לילדה ולא להשלות את הסביבה הקרובה?
מתנצלת על ריבוי השאלות אך לצערי אין עדיין מידע מסודר על התסמונת ודרכי הטיפול בלוקים בה.
בברכה
ישראלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד בירור קטן - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב10/06/2013לעומת התערבויות חינוכיות ותומכות כגון ריפוי בעיסוק ,פיזיותרפיה וריפוי בדיברור שאני מאמינה בכוחן גם בנוכחות לקויות גנטיות כולל גוברט איני חושבת שיש דרך לתרגל את תנועות העיניים אלא כשהילד מתקדם למצוא מנגנוני פיצוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודות
צפורה11/06/2013תודות רבות על תשובותייך, בתקווה שיסייעו גם למשפחות אחרות המתמודדות עם הבעיה.
כל טוב
ישראלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי יש תינוקת עם ג'וברט
לי09/07/2013ביתי עוד מעט בת שנה וחמישה חודשים אובחנה עם גו'ברט , ב"ה ביתי מתקדמת במיוחד במוטוריקה הגסה והעדינה. השאלה שלי בערך בגיל שנה וחודשיים החלה למחוא כפיים, לעשות נשיקה כשמבקשים וגם לנופף לשלום. בחודש האחרון חלה נסיגה בזה, כבר לא עושה נשיקה נדמה לי שמנסה אבל לא מצליחה ושלום היא עושה מעט מאוד ובעיקר כשאני מול המראה איתה. היא מטופלת בפיזוטרפיה, וריפוי בעיסוק פעם בשבועיים. זה מדאיג אותי למרות שהרופאה שאנו במעקב אצלה אמרה לא לדאוג, איך אפשר לגרום לה לחזור לעשות את הדברים הללו.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי יש תינוקת עם ג'וברט - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב11/07/2013בד"כ אין נסיגה התפתחותית בתסמונת גוברט כך שלדעתי אם האבחנה נכונה אכן אין מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)