Mri עוברי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Mri עוברי
    נועה
    25/11/2013

שלום אני לא יודעת אם זה הפורום הנכון אבל ארשום בכל זאת ואולי תוכלו לתת לי מענה.
    בת 28 בהריון ראשון שבוע 33, לאחר טיפולי פוריות.
    נדבקתי ב-cmv בשליש השני. ביצעתי כבר 2 סקירות מכוונות מוח שיצאו תקינות והיום
    ביצעתי mri לבקשת הרופא המטפל.
    בממצאים רשום: חדרי מוח וחלליו קטנים מאוד בקושי נמדדים במדידות של - מימין 3 מ״מ משמאל 3 מ״מ בגובה הארטיום.
    רושם לשינוי אות היפראנטנסים בT2, מעט יותר מודגשים מהרגיל במײַוחד באיסורים טמפורלים אך אינני רואה ציסטות ברורות.
    ללא הרחבה של החדר שלישי או הרביעי.
    ללא סטיית קו האמצע.
    סולקציה סימטרית ומתאימה לגיל ההריון ללא הטרוטופיות.
    לציין כי ישנו קבום בפטום פלוצידום מודגש מהרגיל, המשכי עם קבום וורגה אשר רוחב פרסיי סטנלי המגיע לרוחב 9 מ״מ אך שאר מבנה קו האמצע שמורים כולל עצבי ראייה, עלי הקבום של ההפופיזה.
    הדגשה של חללי הנוזל האקסטראקסיאלים. לקורלציה עם הקפי ראש אם הם יותר גדולים מהרגיל.
    פוסה אחריות אינה מורחבת עם festigium וכן פיסורה ראשונית תקינים. הורמיס במבנה תקין. פונס, גזע המוח ומעבר קרניו-צרב קבילי תקינים. ללא עדות להסתיידויות ברורות או דמם מוחי או הפרעה רסטריקטיבית.
    לסיכום: mri מח בטווח תקין למעט הדגשת חללי הנוזל. קבום מעט יותר בולט מהרגיל. אות t2 היפראנטנסי בולט באיזורים סבקורטבילים. להמשך מעסק נוירוסנוגרפי הדוק ודיון משותף.

יצא קצת ארוך אך העתקתי כל מה שהיא רשמה.
    האם הבדיקה תקינה? או שיש מקום לדאגה? כמובן שאלך שוב לרופא אך בינתיים רציתי לדעת אם הממצאים הם בטווח הנורמלי גם מה שנמצא לכאורה קצת חריג.
    תודה וסליחה על האורך..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Mri עוברי

הוספת תגובה

• Mri עוברי - תגובה

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    28/11/2013

שנם חלקים רבים לחלוטין תקינים אבל עולה שאלה של משמעות ממצאים מסוימים ולכן אי מקום לדיין אותם מולך כאן ואני בטוחה שהגניקולוג המפנה יכוון ויסביר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו