קשר עין- תינוק. לחוצה מאוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • קשר עין- תינוק. לחוצה מאוד
    ה
    18/01/2014

    שלום,
    בני בן כמעט 5 חודשים. נולד בלידה רגילה, שבוע 39, בריא ושמח,. לצערי יש ממש עיכוב ביצירת קשר עין. עד גיל 3 חודשים כמעט ולא הסתכל לעיניים, אך היה שיפור קל בגיל 3 חודשים שהתחיל ליצור קשר עין לזמנים קצרים. אין שיפור מאז. קשה מאוד לתפוס את מבטו . נראה שקל לו יותר להסתכל למישהו שלצידו ומאחוריו ולא מולו. עשינו בדיקת עיניים ויצאה תקינה. מסתכל ל2 שניות לפעמים וממשיך הלאה. חלק מהזמן לא מסתכל בכלל. ופעמים בודדות מסתכל ליותר מכמה שניות. חוצמזה ילד חייכן מאוד, מגיב לנו ולסובבים אותו, אבל ךפעמים פשוט מסרב להסתכל עלינו. עוד אציין שהילד מאוד סובל מריפלוקס שבחודשיים הראשונים לחייו רוב היום עבר בצרחות ובכי מכאבים. כיום קצת יותר טוב א עדיין סובל. ובנוסף יש לו טורטיקוליס ואנו מתחילים טיפול. האם יש קשר בין הדברים?
    האם יש צורך לפנות כבר לנוירולוג? אנו מאוד חוששים מהפרעת תקשורת כלשהי ורוצים לעזור לו כמה שיותר מהר.

    לקביעת תור
    סגירה
    קשר עין- תינוק. לחוצה מאוד

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • קשר עין- תינוק. לחוצה מאוד - תגובה

    פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    20/01/2014

    יכול להיות שמדובר בהבשלה מאוחרת של מסלולי הראיה אבל רצוי שיבדק.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תודה ושאלה

    ה
    21/01/2014

    מה הכוונה הבשלה מאוחרת? עד איזה גיל זה עוד תקין? ומה אפשר לעשות עם זה?
    תודה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תודה ושאלה - תגובה

    פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    22/01/2014

    בד"כ אמור להגיע לתפקוד תקין עד גיל 6-8 חודשים מנסיוני אם מדובר אכן בהבשלה מאוחרת ולא בתהליך פתולוגי אין דרך לטפל אלא לתת זמן אבל חשוב שיבדק על ידי נוירולוג ילדים לאחר בדיקת רופא עיניים מסודרת .

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


