ציסטה במוח לתינוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה במוח לתינוק
    קס
    30/03/2014

שלום. בגיל חצי שנה באולטרסאונד חדרי מוח לתינוק ראו. ציסטה כורואידלית זעירה בחדר לטרלי משמאל 4 מ"מ. אמרו לי שהכל תקין ויש את זה להרבה ילדים (רק שלא עושים את הבדיקה). עשינו בדיקה בגלל היקפי ראש גדולים והכל תקין.
    4 חודשים אחרי זה עשו עוד אולטרסאונד ועדיין היתה ציסטה ללא שינוי. עוד כמה חודשים אחרי זה באולטרסאונד היה כתוב" הפעם לא הודגם בבירור ציסטה. האם זה אומר שאין ציסטה? או מה יכולה להיות עוד סיבה לזה שלא ראו.
    בביקורת אצל נוירולוג אמרו לנו שאנו לא צריכים יותר ביקורת והכל תקין. בינתיים המרפס נסגר. האם כדאי בירור נוסף, ביקורת נוספת, בדיקות נוספות, MRI? עוד משהו.
    אני פשוט קצת מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה במוח לתינוק

הוספת תגובה

• ציסטה במוח לתינוק - תגובה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    03/04/2014

מכיון שהמרפס נסגר הייתי ממליצה על מעקב קליני בלבד ולשקל MRI רק אם תהיה אינדיקציה קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

קס
    03/04/2014

שלום.

תודה רבה על תשובתך.
    מה הכוונה מעקב קליני? נוירולוג שהיינו אצלו אמר שלא צריך לבוא לביקורת.
    ומה לגבי "הפעם לא הודגמה בבירור ציסטה". זה אומר שאין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    03/04/2014

מעקב קליני זה מעקב של רופא. בכל גיל אפשר לבדק דברים נוספים מבחינת ההתפתחות של הילד.
    אני נוטה להניח שהציסטה נעלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

קס
    03/04/2014

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו