האם טגרטול יכול לגרום לאאג לא תקין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • האם טגרטול יכול לגרום לאאג לא תקין
    אמא
    06/06/2014

    שלום. בני בן ה- 9 קיבל התקף מאוד גדול וארוך בגיל 3. הוא מקבל טגרטול במינון נמוך יחסית (400 מג ביום) ובנוסף אוספולוט (150 מ"ג). אין לו תודה לאל התקפים, אבל האאג שלו ממש לא תקין ( פעילות אפילפטימודלית אינטראיקטלית ממוקדים צנטרוטמפורליים מימין ומשמאל אינטרמיטנטית בערנות ותכופה בשינה) וביחס לאאג הראשון שמצאו כלא תקין, הוא ממש החריף. הרופאה מתלבטת אם לשנות לו את התרופה כי אין התקפים וכאשר הטגרטול היה ממש במינון נמוך היו לו טעמים וריחות והאוספולוט הפסיק את הצחוקים מתוך שינה שהיו גם. יש לציין כי גם נסיון להוסיף פריזיום לא שינה את האאג. אנחנו עושים בדיקות אאג כל חצי שנה ואין שינוי או שמחריף. עשינו שני MRI ( אחד מיד אחרי האירוע והשני לפני כשנתיים) שיצאו תקינים. כמו כן עשינו וידאו אאג לפני כשנה וחצי ונמצא כי אחוז האירועים בשינה eses, (לזכרוני כ- 40%), אינו מחייב שינוי התרופה.
    אודה לעצתך. האם את סבורה שנכון להמשיך בטיפול, שעד היום הוכיח את עצמו מבחינת התקפים ולהשאר עם אאג לא תקין? האם יכול להיות שלטגרטול יש השפעה על תוצאות האאג?


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • האם טגרטול יכול לגרום לאאג לא תקין - תגובה

    פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    13/06/2014

    ההתרשמות שלי מכל מה שאמרת שמדובר באפילפסיה רולנדית. לעיתים רואים כזאת תמונה של אאג. כמובן שיש להמשיך את הטיפול שעזר לו. ההחלטה על "טיפול באאג" תלויה ביכולת השכלית והלימודית יש לברר אם יש ירידה בלימודים. מומלץ לבצע אבחון פסיכודידקטי מיד ולחזר עליו כבר מספר חודשים ואז להחליט.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


