התקשתות של עמוד השדרה אצל עובר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקשתות של עמוד השדרה אצל עובר
    י.ל.
    30/07/2014

שלום רב,
    בשבוע 22 נדבקתי בCMV ללא ביצוע מי שפיר לבדיקת הדבקת התינוק (בהמלצת זיהומולוג ).
    כיום בשבוע 35. שתי סקירות מכוונות תקינות לחלוטין.
    כמו כן בוצעה בדיקת MRI מוח עובר לפני יומיים הבדיקה יצאה תקינה לחלוטין , ישנו פירוט על מבנה המוח שמצוין שהכול בסדר ובסיכום מצויין בכללי כי "MRI בטווח התקין".
    עם זאת גם מצוינת הערה בפירוט (לפני הסיכום) כי ב"חלק מהבדיקה נצפתה התקשתות אחורית של עמוד השדרה".
    בשיחה עם זיהומולוג בכיר בשניידר נאמר לי שאין שום קשר ל-CMV, ייתכן שמדובר בתנוחה של העובר ולא כול כך ידע להשיב.
    בפורום רפואת נשים הומלץ לי להתייעץ עם נירולוג ילדים.
    על מה הדבר יכול להעיד (בהתחשב בעובדה שאם.אר.אי מוח תקין ועד כה גם מעולם לא עלה העניין)? האם זה עשוי להעיד על פגיעה משמעותית?
    האם ייתכן שמדובר בתנוחה זמנית ושבכלל לא מעיד על כלום 0(הבנתי מהטכנאיות שהעובר זז בתגובה לרעשים וניכר כי חש שלא בנוח במהלך הבדיקה).
    מאוד חוששת כי אני בשלב הריון מאוד מתקדם.
    ממש במצוקה עקב העניין.
    תודה רבה מראש
    הדס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התקשתות של עמוד השדרה אצל עובר - תגובה

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    31/07/2014

בהחלט יכולה להיות תנוחה חולפת אבל מכיוון המנוסים במעקב אחר תנוחות עוברים ברחם הם הגניקולוגים שמבצעים את הUS מתפקידו לאמר לך מה הוא חושב ואם אינו יודע ודואג להפנותך לUS מנוסה יותר אם יש כזה. כנוירולוגית איני יכולה להביע דעתי על תנוחה של ילד ברחם כי אינו ניתן לבדיקה. ,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו