התפתחות תינוק בן שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות תינוק בן שנה
    אמא
    02/09/2014

התינוק שלי בן שנה בדיוק ואני מודאגת מהתפתחותו.
    הוא מגיב לשמו אך לא תמיד (כשעסוק מתעלם), נראה כי מבין את משמעות ה"לא" ו"אסור" אך לא ממש מתייחס, פעם היה מפסיק פעילות אך לאחרונה מתעלם וממשיך בעיסוקו למרות שאומרים לו "אסור"
    לא עושה כפיים ולא ביי ביי, כן עושה שלום כשפוגש אנשים (לא לכולם) לא עושה כשאני מבקשת ממנו לעשות.
    לא מצביע וגם לא משתמש באצבע המורה על מנת ללחוץ על כפתורים (משתמש בבוהן). יודע איפה אבא, סבתא, דובי, לאחרונה התחיל להרים מבט למעלה כששואלים איפה אור - אבל כל זה לא עקבי
    מושיט ידים שירימו אותו וכשנמצא על ידים של מישהו אחר כשמושיטים אליו ידיים הוא בא. אבל כשאני אומרת לו בוא אליי הוא לא בא.
    אומר אבא/אבו לאבא שלו, אמא- אבל לדעתי לא מתכוון לאמא, את זה - לחפצים שלוקח או רוצה לקחת והם - כשאוכל.
    מקשקש הרבה בג'יבריש ונראה שמנסה לדבר אבל בגלל שלא מצליח - צועק
    יודע להוציא טבעות ממגדל אבל לא להכניס. אותו דבר לגבי מגדל -יודע להרוס אבל לא להניח קוביה על קוביה - נראה שאין לו סבלנות וזה בכלל לא מעניין אותו, פשוט זורק על הרצפה (לפעמים בעצבים)
    מציג חפץ שלוקח או מחזיק ביד, יודע קח אבל לא תן (לפחות לא נותן אף פעם)
    מנסה לחקות אותי כשאני עושה צליל מסוים (למשל נקישות עם הלשון) אך לא תמיד
    באופן כללי הוא מאוד חברותי וחייכן, אוהב ילדים. אבל פוחד מדברים חדשים,למשל נצמד אליי במקום חדש ולוקח לו זמן להפתח. כשלא מקבל מה שרוצה או כשלוקחים לו חפץ צועק ובוכה מאוד חזק. הוא אוהב מאוד ידיים ומתרגז בקלות
    מבחינה מוטורית הוא נראה לי בסדר: זוחל, יושב, נעמד עם תמיכה, הולך סביב חפצים ולאחרונה התחיל לעזוב ידיים ולעמוד בלי תמיכה למסר שניות.
    למד מהר מאוד לנסוע על הבימבה.
    אשמח לחוות דעתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות תינוק בן שנה

הוספת תגובה

• התפתחות תינוק בן שנה - תגובה

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    07/09/2014

רופא הילדים צריך להפנות אותכם לבדיקת שמיעה ולהתפתחות הילד בהמשך כדיל העיריך את התפתחותו מקרוב..מטרת האתר אינה חוות דעת רפואיות אלא מענה קצר לשאלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו