מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרחבת חדרי מוחטופז16/09/2015
שלום רב,
שאלתי היא לגבי תינוקת בת 9 חודשים (ילדה ראשונה לאחר הריון קודם עם עובר ממין זכר, שהופסק בגלל הידרוצפלוס). התפתחות תקינה (אולי מעט עיכוב מוטורי - זוחלת גחון ועדיין לא מתיישבת בעצמה, אך נשארת ישובה) בשל עליה בהיקפי ראש וצורה מעט א-סימטרית של הגולגולת נבדקה ע"י נוירוכירורג ילדים, ששלל קרניוסינוסטוזיס (סבור שצורת הראש בגלל מנח שכיבה בחודשים הראשונים ובעקבות טורטיקוליס) אך שלח ל-US לשלילת ריבוי CSF אקסטרא-אקסיאלי בשל העלייה בהיקפים (קרובה לאחוזון 50 אך עד לפני כ-3 חודשים היתה באחוזון נמוך. אציין שגם במשקל עלתה בחודשים אלה מאחוזון נמוך לאחוזון 50).
בבדיקת ה-US: קיימת הרחבה קלה של הקרניים הקדמיות של החדים הלטרליים, מימין עד 14 מ"מ משמאל עד 13 מ"מ. הקרניים האחוריות אינן מורחבות. אין עדות לנוזל בהיקף רקמת המוח.
מבקשת לדעת מה משמעות הרחבת החדרים שנמצאה (בסקירות בהריון הכל היה תקין)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת חדרי מוח - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב15/10/2015לא נשמע מאוד משמעותי אך מציעה שתגיעי עם הבדיקה לנוירוכרורג ששלח אותך כדי שיראה אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

