הרחבת חדרי מוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • הרחבת חדרי מוח
    טופז
    16/09/2015

    שלום רב,
    שאלתי היא לגבי תינוקת בת 9 חודשים (ילדה ראשונה לאחר הריון קודם עם עובר ממין זכר, שהופסק בגלל הידרוצפלוס). התפתחות תקינה (אולי מעט עיכוב מוטורי - זוחלת גחון ועדיין לא מתיישבת בעצמה, אך נשארת ישובה) בשל עליה בהיקפי ראש וצורה מעט א-סימטרית של הגולגולת נבדקה ע"י נוירוכירורג ילדים, ששלל קרניוסינוסטוזיס (סבור שצורת הראש בגלל מנח שכיבה בחודשים הראשונים ובעקבות טורטיקוליס) אך שלח ל-US לשלילת ריבוי CSF אקסטרא-אקסיאלי בשל העלייה בהיקפים (קרובה לאחוזון 50 אך עד לפני כ-3 חודשים היתה באחוזון נמוך. אציין שגם במשקל עלתה בחודשים אלה מאחוזון נמוך לאחוזון 50).
    בבדיקת ה-US: קיימת הרחבה קלה של הקרניים הקדמיות של החדים הלטרליים, מימין עד 14 מ"מ משמאל עד 13 מ"מ. הקרניים האחוריות אינן מורחבות. אין עדות לנוזל בהיקף רקמת המוח.
    מבקשת לדעת מה משמעות הרחבת החדרים שנמצאה (בסקירות בהריון הכל היה תקין)
    תודה.

    לקביעת תור
    סגירה
    הרחבת חדרי מוח

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הרחבת חדרי מוח - תגובה

    פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    15/10/2015

    לא נשמע מאוד משמעותי אך מציעה שתגיעי עם הבדיקה לנוירוכרורג ששלח אותך כדי שיראה אותה.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


