שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אפרת
    30/07/2008

בני אובחן בעל הפרעה מוחית -לאחר ברורים רבים...FROUTAL BAUD HETEROTOPIC הועלתה אבחנה של DCX אני מעוניינת לדעת קצת על העניין מעבר למה שקבלנו הסבר האם ישנו חומר בעברית-אנני שולטת בשפה האנגלית ? האם אפשר להרחיב לי מעט בעניין ומה הסיכויים להשנות בהריונות הבאים תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• BAND HETEROTOPIA

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    01/08/2008

FRONTAL BAND HETEROTOPIA הינה הפרעה מולדת במבנה המוח הגדול שבה חלק מהנוירונים בשלב התפתחותי מוקדם של המוח לא נדדו מאזור חדרי המוח לכיוון קליפת המוח באופן מלא אלא "נתקעו" כרצועה בתוך החומר הלבן (סיבי הנוירונים) וזאת בגלל הפרעה גנטית שהביאה לכך שאחד החלבונים האחראים לנדידה זו אינו תקין. הביטויים הקליניים הם בד"כ איחור התפתחותי מוטורי וקוגניטיבי בחומרות שונות (בבנים) ולרוב מחלה אפילפטית שוב בחומרות שונות. הגן העיקרי האחראי לתמונה זו הינו גן הנקרא DCX או DOUBLE CORTIN הנמצא על כרומוזום ה-X ובד"כ מורש מאם לילדיה כך שהבנים פגועים הרבה יותר מהבנות והאמהות יכולות להיות לחלוטין ללא סימפטומים למרות שבחלקן ניתן לזהות ב-MRI רצועה דומה צרה בהרבה. (יש נשים עם בעיות כתוצאה מפגיעה בגן זה) מכיוון שזהו גן המורש מאם לילדיה והינו גן "דומיננטי" על כרומוזום ה-X הסיכוי לחזרה בבנים ובנות הינו 50% י(כשבנות יכולות להיות לחלוטין לא סימפוטומטיות) ולכן יש חשיבות בביצוע הבדיקה. הבדיקה אינה מבוצעת בארץ ועל פי הידוע לי מבוצעת בחו"ל רק בתשלום (ישנה אולי מעבדת מחקר באיטליה שתעשה זאת ללא תשלום אך זמן התשובה שלהם איטי עד בלתי נסבל) אני מניחה שהנוירולוג או הגנטיקאי שהעלו את האבחנה יוכלו לסייע לכם במשלוח הבדיקה אם תתחייבו לשלמה.
    )

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו