איחור התפתחותי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איחור התפתחותי
    לי
    03/09/2008

בתי בת שנה וחודשיים, מטופלת בפיזיוטרפיה עקב עיכוב בהתפתחות, שם נאמר לי כי יש לה טונוס שרירים נמוך וגמישות יתר. כיום היא מתיישבת לבד יורדת לזחילה ומזחילה לישיבה. יש לציין כי היא זוחלת גחון ומידי פעם נעמדת על ארבע ומעט מתנדנדת אך אינה עומדת עדיין. מבחינה קוגניטיבית היא מוחה כפיים, עושה 10 אצבעות, סבתא בישלה דייסה, קו-קו, צוחקת בקול , צועקת כשרוצה משהו(למשל לפתוח את מכסה הבקבוק), מניחה את הטלפון באוזנה, ומצביעה לעבר דברים. אינה אומרת עדיין אבא ואמא (אומרת וה וה ) אומרת אור, פה (פרפר) טטה (סבתא). נולדה עם היקף ראש קטן ומידי פעם אנחנו מבקרים אצל נוירולוג ילדים. ילדה חייכנית ושמחה. מיותר לציין כי אני נורא מודאגת ככל שעובר הזמן בפרט שהביקור אצל הנוירולוג הוא כל כמה חודשים. שאלתי היא: האם יש סיכוי שהילדה תדביק את הפער ותחייה חיים נורמליים (יש לי ילד בן 5 שהתפתח בצורה תקינה)? הילדה מרבה להתנדנד קדימה ואחורה בעת שיושבת האם זה מדאיג? הילדה מזיזה את 4 הגפיים בחופשיות ובמהירות כשהיא מתלהבת האם בהיפוטוניה זה קורה? אני מתנצלת מראש על המכתב הארוך . תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איחור התפתחותי

הוספת תגובה

• איחור התפתחותי

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    06/09/2008

בראשית דברי אדגיש שאין בתשובתי תחליף לבדיקה של הילדה ע"י הנוירולוג.
    מתוך תאורך נראה שמדובר באיחור מוטורי ללא איחור קוגניטיבי או שפתי. איחור זה בהחלט יכול להיות קשור להיפוטוניה וגמישות יתר של הילדה. ולרוב הילדים מדביקים את הפער.
    בכל זאת לאור היקף הראש הקטן הייתי מציעה להשלים את הבירור ולהמשיך את המעקב הנוירולוגי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו