מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד מתעתעשרונה16/09/2008
לילד שלי (בן 9) יש תנועות מוזרות: קפיצות, מחיאות כפיים, טפיחות על הירכיים, דילוגים, חלק ניכר מהזמן חוזר על דברי עצמו פעמיים (ואף יותר כשמתלהב) ויש קצת 'משיכות' באף ופתיחת פה מוזרה ולפעמים "עושה קולות". יותר כשהוא משחק במחשב או אומר משהו או מתלהב. הוא מסוגל להתאפק בחברה (חלקית). לפעמים שאנחנו בחברת אנשים, נדמה לי שהוא מנסה לעצור את התנועה ואז עובר לו רעד בגוף, כמו "זרם חשמלי" כזה... כשהילד היה צעיר(זה התחיל בגיל 2-3), חששתי שמדובר ב-PDD, כי התנועות אז היו ניפנופים בידיים, רעד בגוף ועמידה על קצות האצבעות כשהוא מתלהב. בנוסף לאיחור וליקויים ברכישת שפה ובשימוש בה. לשמחתי, התבדינו. בינתיים הילד אובחן כADHD והתנועות הוגדרו כתנועתיות-יתר. ניסיונות טיפול בריטלין לא צלחו (הילד נהיה זומבי ומפוחד גם בשינויי מינונים ותכשירים). טיפול בסטרטרה עזר, אך באופן חלקי ביותר. יש גם תופעה מטרידה ביותר של "התנתקויות" ובהייה בחלל או ישר אלינו - אבל כאילו "דרכנו", וברגעים הללו הילד לא עונה לנו - גם את זה ייחסתי להפרעת הקשב ("חולם"). אח"כ הוא שואל "מה?, מה?" כאילו לא שמע כלום... לפעמים באמצע שיחה הוא פתאום רץ לפה ולשם או שהוא מתחיל ללכת לאט כמה צעדים בלי מטרה ולא ניתן לקבל ממנו תשובה לאן הוא הולך ולמה... הרבה פעמים הוא נראה ממש מבולבל (disoriented)... יש גם ליקוי למידה שפתי וליקוי גרפו-מוטורי חמור. אני לא משתחררת מהתחושה המעיקה שיש פה משהו "מעבר" לADHD וללקויות הלמידה. טורט? ADHD? סוג של אפילפסיה? הכל ביחד???????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
שרונה16/09/2008הילד מצליח יפה בביה"ס אך מתקשה בכתיבה (בשנתיים האחרונות היה עם סטרטרה - אני לא יודעת מה יהיה עכשיו כי כרגע לא מטופל תרופתית), מאוד מודע לעצמו ולאיך שהוא נראה - חשוב לו איך הוא לבוש ושה"קוצים" בשיער ייראו טוב, בעל המון דמיון וחוש הומור מפותח, מאוד אמפתי, אוהב לשחק עם חברים/ות (כל יום מבקש להזמין אלינו חבר/ה) - אך עם זאת מתקשה חברתית; לא מסתדר עם הבנים במשחקי כדור וכד', לא מהיר-תגובה כמוהם, מעייף את הסביבה עם הדברנות הבלתי פוסקת והחזרתיות על משפטים, שלא לדבר על תנועות וקפיצות/דילוגים/פרצי ריצה קצרים ש"בורחים" לו, או ההתנתקויות (פתאום לא עונה כשמדברים אליו באמצע משחק).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד מתעתע
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי26/09/2008התופעות שתארת מתאימות לטיקים.
כפי שציינת טיקים יכולים להיות כתופעה מבודדת או כחלק מתסמונת (כגון טורט או אספרגר).
לכן אני מציעה שיעבור אבחון נוירולוגי מקיף, ובינתיים כדאי לבצע בדיקת EEG ערות ושינה עקב התופעות של הבהיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)