מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המשך לתסמונת אנגלמן- ד"ר אביבה פתאללי18/10/2008
תודה רבה על תשובתך. בתי בת שנה ו- 4 חודשים. נולדה עם היקף ראש 31.5 ס"מ (לי יש 53 ס"מ, לבעלי 56 ס"מ ובני נולד עם 32.5 ס"מ) כיום היקף ראשה 41.7 ס"מ ישנה השטחה בטבלת עקומת היקף הראש. אנחנו במעקב אצל נוירולוג כל 3 חודשים בגלל היקף הראש ומכיוון שיש עיכוב התפתחותי. לבעלי, בני ולי יש עיניים חום בהיר ושיער חום לבתי שיער חום בהיר ועיניים כחולות אפורות. להורי ולהורי בעלי עיניים חומות, אך לסבא שלי ירוקות ולסבא של בעלי כחולות. אני נורא מודאגת מהתסמונת שעליה קראתי באינטרנט (הנוירולוג לא דיבר עדיין על שום תסמונת או אבחנה שכן הוא נרגע מעט כשראה את בתי נושקת לי ויוצרת קשר עין טוב. מבחינה מוטורית היא התיישבה בגיל שנה לבד ויציב, התהפכה לשני כיוונים בגיל 8 חודשים, זוחלת גחון כבר די זמן (כ-10 חודשים), נעמדה לראשונה בלול לפני כ- 3 שבועות ומאז נעמדת בתמיכת הלול, הספה וכו' . אנחנו גם בפיזיוטרפיה שם נאמר שיש לה גמישות יתר שכן עד היום מביאה בהונות רגליה לפה, וכן מטונוס שרירים נמוך למרות שבבדיקת הנוירולוג הוא מצא יהטונוס תקין אם כי מופחת בברך שמאל. הילדה עולה על עמידת ארבע וזוחלת 2-3 צעדים ויורדת לזחילת גחון. מריירת הרבה. מבחינה קוגניטיבית אומרת וה-וה (סבא, אבא) דג, פרפר, טטה (סבתא) קה (כדור) בה (בקבוק),אור אך לא אומרת אמא לעיתים יוצא לה להגיד אבא אבל לרב וה-וה. מכניסה דברים מדלי ומוציאה, מוחה כפיים, עושה קו-קו, שמה טלפון באוזן, מברשת בשיער, כפית בפה, נותנת לי את השלט שאשים לה טלביזיה, אם הבקבוק סגור מבקשת לפתוח בצעקות (ג'סטות?) מצביעה לעבר דברים שונים כשמבקשים ממנה, צועקת ונותנת אפילו מכה כשלוקחים לה משהו בעיקר אחיה. כששומעת שירים מנענעת את הגוף קדימה ואחורה אך כשמדברים אליה מגיבה ויוצרת קשר עין, כששמחה היא מנופפת בידיה וברגליה במהירות ומחייכת, רק כשמצחיקים אותה במכוון צוחקת בקול. לגבי שיניה לא יודעת מה הכוונה לרווחים אך יש לה מעט רווח אך גם לאחיה ולחמותי. היא ילדה שמחה ודי מחייכת אך לא כל רגע הסנטר שלה לא בולט ופיה לא רחב. ביום השני לחייה החלו רעידות של הידיים והרגליים בזמן שינה בלבד ולאחר מספר בדיקות אולטרסאונד מוח, בדיקות דם, E.E.G בגיל יומיים ובגיל חוודש וחצי לא מצאו שום דבר. אחרי שלושה חודשים פסקו הרעידות ונקבע שהיה לה מיוקלונוס בשינה. מבנה גופה קטן והיא שוקלת רק 8 קילו בקירוב היא אוכלת מהכל אך לא אכלנית גדולה. (נולדה 3.040 ק"ג). אורכה בגיל שנה היה 70 ס"מ. סליחה על אריכות הדברים רציתי שתהייה לך תמונה סבירה על הילדה, אני חרדה מאוד וכל היום מחפשת תסמונות באינטרנט וביניהם גם תסמונת רט מפחיד אותי שבהרבה מהתסמונות בתי עונה על כמה אפיונים. מה דעתך? תודה, סליחה וחג שמח!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לתסמונת אנגלמן- ד"ר אביבה פתאל
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי18/10/2008שלום לי
לפי התאור המפורט שלך נראה שהתפתחותה בתחום התקשורתי הקוגניטיבי והשפתי היא תקינה לכן לא נראה שמדובר באחור רב תחומי אלא בעקר אחור מוטורי. האחרו אינו חמור וצפויה להגיע להליכה עצמאית. אין ספק שיש לה היקף ראש קטן מעבר למצופה וגם ממדי גוף קטנים.
לפי תאורך לא מתאימה לתסמונת אנגלמן ורט בכל זאת יש צורך בברור ששמקובל לבצע לילדים עם היקף ראש קטן כגון הדמיה מוחית MRI, בדיקת קרקעית עיניים ושמיעה, בדיקות לזיהומים מולדים ובדיקות גנטיות לפי המלצת הגנטיקאי. כמו כן בדיקות אנדוקריניות עקב קומה נמוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)