CMV

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CMV
    ליהיא
    30/10/2008

שלום רב , במאי 2007 נכנסתי להריון ובחודש נובמבר 2007 -עברתי הפסקת הריון עקב הדבקה שדל העובר ב-CMV . לפני שבועיים וחצי ילדתי את בני ,בבדיקת השחרור התגלה כי יש לו מרפס בולט והופננו בבית החולים תל השומר לבדיקת אולטרסאונד לבדיקת הצטברות נוזלים. הבדיקה הראתה 3 מוקדים של דימום בדרגה 1 האופאה הרגיעה אותנו ואמרה שאין לכך שום השפעה וזה ייספג. היום עשינו אולטראסאונד חוזר - הממצאים 3 מוקדים בהם הדימום הפך לנוזל (המוקד הגדול בגודל 0.5 ס"מ ) והרופאה ראתה כלי דם זוהרים ואמרה שזה סימן לCMV . מיותר לציין שאני מודאגת מאוד,האם זה הגיוני ? תוצאות בדיקות CMV שבוע 4 להריון : CMV IGG : 231.5 CMV IGM :גבולי CMV IGM : POSITIVE CMV IGG AVIDITY : גדול מ45 % תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    CMV

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    01/11/2008

מאד לא סביר שזהום משני ע"י CMV יגרם לפגיעה בעובר
    כלי דם זוהרים זה ממצא שכיח גם בתינוקות בריאים ללא חשיבות קלינית לרוב
    הממצא הדורש ברור הוא הממצא של אזורי דמם שהפכו לנוזל
    לא ברור לי למה הכוונה האם מדובר בציסטות סביב החדרים זה דורש ברור ואף הדמיה נוספת אולי גם MRI
    לגבי התשובות הסרולוגיות אני מציעה להתייעץ עם מומחה למחלות זיהומיות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו