פירכוס?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פירכוס?
    גלית
    14/01/2009

שלום רב אתמול בשעה 21:00 לערך הבת שלי ישנה לידי במיטה, כעבור כמה דקות , ספק שינה ספק ערנות, היא קמה מהמיטה כאשר היא אינה יכולה לנשום, ממש נאבקה, ראשה מוטה לצד שמאל כאילו תקוע, הפה שלה היה עקום כולו (מזכיר ארוע מוחי) והיא ניסתה לדבר אך לא הצליחה והייתה נשמעת כאילמת שהצליחה רק להוציא קולות, כהגדרתה כאילו מישהו שם לה כדור בפה. היא ניסתה לאמר שהיא רוצה לשתות וניסתה להושיט ידה למים אך לא הצליחה, הייתה מכווצת. ההאבקות בנשימתה ובחוסר היכולת שלה לדבר נמשכו כחצי דקה דקה תוך שהיא עומדת על הרגליים ועושה תנועות של כיפוף, תנועות חסרות אונים וקולות ללא מילים. לקחתי את המים ושפכתי לה לתוך הפה, היה נראה כאילו ההיא לא מצליחה להזיז תשפתיים אלא פשוט בלעה. לאחר מכן זה עבר והיא חזרה לעצמה. היא זכרה שרצתה לשתות ולא יכלה לנשום אך לא זכרה את הצוואר התקוע והעיוות בפה. היינו בבית חולים, עשו לה בדיקות דם וניורולוג שבדק אותה הפנה אותנו לבדיקת EEG שדורשת פרוצדורה וללא תשובות מיידיות. יצאתי קצת חסרת אונים ומבולבלת מחוסר המענה הברור למה שבתי עברה. האם זה פרכוס או לא אינני יודעת. אציין כי ילדתי בת 9, ילדה בריאה מאוד ללא מחלות. בנוסף לא יצא לה קצף מהפה. אודה מאוד על תשובה מהירה. אנני יכולה להיות רגועה לנוכח התמונה הנוראה שלה וחוסר האונים שלי. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פירכוס?

הוספת תגובה

• פרכוס

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    14/01/2009

התאור שלך תואם די באופן מלא פרכוס רולנדי (פרכוס כחלק מהאפילסיה השכיחה ביותר בילדים .כאשר תבצעו EEG חשוב שיהיה בשינה וגם אם לא תקין אין צורך להבהל. אם התמונה ב_קקע תתאם תמונה רולנדיתרצוי להמנע מטיפול בשלב ראדון (אחרי פרכוס ראשון) ולחזור אליו רק אם יהיו עוד פרכוסים בפרק זמן לא ארוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר ברוריה

גלית
    15/01/2009

תודה על התשובה באותו היום היה לבתי יום טעון מאוד ברגשות שליליים. האם מצב נפשי יכול היה לגרום לדבר? אני ממש במצוקה אני לא יכולה להרדם בלילות, לא רוצה שהילדה תישן לבד, אני מסתכלת עליה בלי הפסקה. מה יקרה אם זה יקרה לה כשהיא תישן לבד? היא לא תוכל להגיע אלי ולדווח על מצוקתה.? מה עושים כולם? אני ממש בחרדה על סף התמוטטות מלחץ שהדבר יקרה שוב. תודה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרכוס

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    18/01/2009

לחץ נפשי אינו סיבה מספקת לפרכוסים ובודאי לא גורם להם למי שאין לו נטיה בסיסית לכך.
    מכיוון שמדובר בפרכוס ראשון לא מקובל לטפל בו אבל חשוב האבחנה תנתן מקצועית וישללו אבחנות אחרות. לגבי החרדהשלך היא מובנת וכם הורה היה מודאג והיו לו נדודי שינה לאחר פרכוס של ילדו אבל בהמשך נרגעים .צריך לזכור שהפרכוסים ד"כ קצרים מאוד וחולפים מעצמם תני לזמן לעשות את שלו ואם לא תרגעי רצוי שתפני לקבלת תמיכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו