פרכוסים לילד בן 5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרכוסים לילד בן 5 חודשים
    נטלי
    14/01/2009

שלום רב! ילד שלי בן 5 חודשים,בד"כ בריא,כשבוע מצונן ללא חום (נוזלת ושיעול קל) לפני כמה ימים היה ארוע ראשון של פרכוס חלקי באמבטיה,למחורת היה עוד הפעם לפני שינה,מייד פנינו למיון, עשו CT,יצא תקין. כשהשתחררנו מבית חולים כבר 3 פעמים היו התקפי פרכוס חלקי - ללא תנועות ברגליים וידיים,רק תנועות מוזרות של עיניים,ירידה בטונוס וזה מתמשך כמה דקות.אנחנו עברנו בדיקת EGG ובבדיקה התגלה מוקד, עשינו בדיקת M.R.ו יצא תקין,אבל לפי תוצאה מוח צעיר מגודל של גולגולת (לפי גודל ראש באחוזון 95% וזה היה תמיד,גם כש הייתי בהריון אמרו שראש גדול.)חשוב לציין שלכל הבני משפחה יש ראש גדול...בנתיים התחלנו טיפול מונע פרקוסים : TEGRETOL,התחלנו שלשום מ2CC פעמיים ביום,אתמול 4 CCפעמיים ביום ,והיום צריכים 6 CC פעמיים ביום.משיחות עם הרופא התרשמנו שהוא לא כל כך מרוצה מבדיקת EEG,אני דיברתי עם כמה חברים שיש להם ילדים,ברוב המקרים שהיו פרכוסים ילדים היו חולים(וירוס) אבל ללא חום.האם יש מצב של "פרכוס וירלי?האם טיפול בTEGRETOL חייבים להמשיך גם כאשר ולא מצאו משהו חריג בבדיקת MRI?אני חוששת מטיפול ממושך בתרופה :ילד נראה מאוד תשוש,ללא עניין,דווקא בתקופה שהוא צריך להתפתח יום-יום .ואם יש משמעות שבMRI ראו שמוח צעיר מגודל של ראש?ילד עד עכשיו מתפתח יפה מאוד. אשמח מאוד לקבל ממך חוות דת.אני לא מורידה שום כבוד מהרופא המטפל ,אבל עדיין הייתי רוצה לקבל עוד חוות דת של המומחה. בברכה נטלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרכוסים לילד בן 5 חודשים

הוספת תגובה

• פרכוסים

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    14/01/2009

קודם כל הישנוניות היא בגלל העליה בטגרטול וסביר שיסתגל.
    לגבי הקשר לוירוס למרות שלא היה חום המצב יותר שכיח עם וירוסים הגורמים לשלשולים אבל בכל אופן הפרכוסים הופיעו סביב מחלה כך שאם יתייצב עכשיו מהר יהעיה מקום לחשוב על אפשרות להפסקה (ירידה בתרופה בשלב מוקדם יחסית ואין צורך בשנה במיוחד אם EEG יהיה תקין או קרוב לו ולא יהיה אףפרכוס קליני
    איני יכולה להתייחס לתאור ה-MRI מבלי לראותו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו