התכווצויות ופתיחת פה בעת התרגשות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התכווצויות ופתיחת פה בעת התרגשות
    סונה
    25/01/2009

שלום רב, הילדה שלי בת ה 2.4 הינה ילדה בריאה באופן כללי. לפני כמה חודשים התחילה להגיב בצורה מוזרה לגירויים חיוביים בכך שהיא מכווצת ידיים, פותחת פה, ומאיצה בנשימתה. הייתי אצל רופאת הילדים שלה והיא קבעה שזו היא תופעה שתחלוף מעצמה מכיוון שהיא נעצרת כאשר אני מדברת איתה, או בעמצה תוך פחות מ 10 שניות. לפי מה שקראתי בתגובות באתר הסקתי שמדובר בתנועות סטריוטיפיות. מאחר והילדה מבריקה ביותר, פעילה וחברתית.. שאלתי האם כדאי לבצע בדיקות נוירלוגיות בשלב זה? והאם ה"תנועות סטריוטיפיות" יכולות להתפתח לליקוי או מחלה? תודה, סונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ככיווץ פה

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    26/01/2009

אכן מה שאת מתארת (וצריך לזכור שמדובר בתיאור ולא בלראות את הילדה וסרט וידאו המדגים את התופעה) נשמע סביר שמדובר בהתנהגות סטראוטיפית הקשורה בהתרגשות תופעה לא נדירה וקורית גם בילדים תקינים לרוב רגישים במיוחד בעיני. יכולה לחלוף אך גם להשאר לאורך זמן עם שינויים קלים. אין צורך בבדיקות אך אם ימשך לאורך זמן רצוי שחד פעמית תראה על ידי נוירולוג כדי לאשר את ההשערה אין גם דרך יעילה לטפל בהתנהגות זו ותצטרכו להתרגל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו