המטומה מלידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המטומה מלידה
    מאיה
    26/01/2009

שלום, אני ילדתי ב 8/1/09 ובני נולד עם המטומה בשני צידי הראש עכשיו אמרו בטיפת חלב שהגולד שלה זה 5 על 3 ואמרו שהראש גדל והמשקל שלו 3470 עכשיו הוא בן 18 ימים. בבית חולים אמרו לי שזה בגלל שהוא היה יותר מידי זמן בתעלה עם הראש למטה. הייתי רוצה לדעת יותר על ההמטומה הזו הבעיה שאומרים לי שאין לי מה לדאוג וזה מדאיג יותר אז בבקשה הסבירו לי יותר למה היא יכולה לגרום בעתד ממה באמת היא נגרמת ומה זה בכלל המטומה הייתי רוצה לדעת יותר פרטים מפורטים על ההמטומה הזו? היכן אפשר לקרוא עליה בצורה מפורטת? תודה מראש מאיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המטומה מלידה

הוספת תגובה

• המטומה

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    27/01/2009

המטומה היא דימום פנימי (מתחת לעור ) ומדובר בהצטברות דם תחת העור (בין העור לעצם הגולגולת( דבר השכיח בלידות ממושכות יחסית. אין קשר בינה לבין המוח ואינה יכולה להיות קשורה ישירות לשום נזק נוירולוגי. אמורה ברוב המקרים להספג עם הזמן ולהעלם ולא להשאיר כל סימן. איני יודעת איפה קוראים על כך אני מערכיה שבאתרים הקשורים בגניקולוגיה ולידה לא באתרים הקשורים לנוירולוגיה ל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו