מודאגת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מודאגת
    שלום רב
    31/01/2009

אני אמא לילד כיום בן חמישה חודשים. אני מודאגת כיוון שמאז שהוא נולד ישנה ירידה באחוזון היקף הראש שלו. אחות טיפת חלב שלחה אותנו לרופאתהמשפחה אשר נגעה לו בראש ואמרה שהכל תקין כי החיבורים של הגולגולת עוד לא הושלמו. עלי לומר כי אני מרגישה שהרווח בראש מלמעלה(אני באמת לא יודעת איך קוראים לזה) הצטמצם משמעותית וכמעט נסגר. האם הדבר תקין? אני מאד מודאגת חוץ מזה הוא ילד דברן מגיב ומחייך. עדיין אינו מתהפך לגמרי (מגיע רק הצידה) ועם עזרה קלה משלים את ההתפתחות. הוא שוקל 7 ק"ג כיום (לאחר שחודשיים האחרונים עלה קג בכל חודש אבל הסתבר שזה קרה כי הנקתי אותו משד אחד כל 3-4 שעות) בחודש הזה נתתי לו השלמה של מטרנה והוא עלה מאד יפה (חצי קג בשבועיים) אלו הם הנתונים של היקף הראש שלו: אשמח מאד להסבר מקצועי. האם עלי להיות מודאגת ולמה עלי לשים לב: תאריך אחוזון היקף ראש 14/09 17.92 34 גיל-שבוע וחצי 05/10 23.71 37 12/10 30.96 37.8 09/11 24.82 39.1 07/12 20 40 14/01 15.44 41

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת

הוספת תגובה

• הקף ראש

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    02/02/2009

שוב ארני חוזרת האתר אינו מרפאה בהתכתבות אלא נועד לענות על שאלות כלליות ותשובות קצרות לשאלות ספמיפיות. אם בנך שבר אחוזונים ואיני מתכוונת להתחיל עכשיו בהנחתם על העקומות) זהו תפקיד של רופאת הילדים צריך להפנותו לנוירולוג ילדים לבדיקה ואפשרי שיוכל להרגיעך. חשוב גם לדעת מה הקפי הראש של יתר בני המשפחה אך משלב זה פני חזרה לרופא הילדים או שיקח אחריות בנושא ויחליט על רמת הבירור או שיפנהאותך לנוירולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו