מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צד דומיננטיגילה26/02/2009
מצטערת על האורך, מקווה שתוכל ליעץ לי: בני בן שנה+9 חודשים. מגיל 4 חודשים שמתי לב שיש לו צד דומיננט יותר (ימין)-על הצד הזה הוא היה מתהפך, זוחל גחון במשך חודשים רק בעזרת יד ימין (יד שמאל נגררת) ועוד'. רופא הילדים שבדק אותו אמר שהטונוסים והתגובות של שני הצדדים טובים. כך גם אמרה הפיזוטרפיסטית מהתפתחות הילד (שראתה אותו כשהוא כבר זחל על 6).לפני כחודשיים שמנו לב שכתף אחת גבוהה יותר מהשניה וגם שבזמן שהוא רץ הוא צולע וגורר את רגל שמאל, שוב הלכנו לפיזוטרפיסטית ולאחר בדיקה ארוכה (ותקינה)היא ראתה ששרירי הגב שלו חזקים יותר בצד אחד והפנתה אותנו לאורטופד. האורטופד אמר שזה לא מהותי ושנחזור לבקורת בעוד כחצי שנה. גם בהתפתחות הילד וגם האורטופד היו ממש מופתעים שאנו שמים לב להבדלים כה קלים. מאוד מטריד אותי עניין הצליעה בזמן שהוא רץ - יש לציין שהוא הולך (ללא צליעה) מגיל שנה, ונראה מוזר שמבחינת רופאים מומחים העיניין נראה נורמלי. האם אין צורך לטפל בזה? הרי ככל שעובר הזמן יהיה קשה לטפל בכך. מה ניתן לעשות במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צד דומיננטי
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב27/02/2009השאלה ארוכהאך התשובה קצרה.
אפשרות אחת שאכן ישנו צד דומיננטי בהפרשים קלים ואין לכך משמעות ואפשרות נוספת שההבדל נובע מפגיעה מוקדמת מוחית בצד הנגדי לצד ה"חלש" הרופאים שמיועדים לקבוע זאת ו להחליט אם ההבדל משמעותי ואם צריך להתקדם בבדיקות נוספות הם נוירולוגים ילדים ועדיין לא ניתן לבדוק דרך האינטרנט אז אם אתם מודאגים קבעי תור לנוירולוג ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גילה01/03/2009אני מרגישה מעט שזו אשמתי מאחר וכשהיה תינוק הייתי מחזיקה אותו ומאכילה אותו מאותו צד (שהיה לי נוח יותר). לכן אני לא בטוחה שהבעיה היא נורולוגית. הוא משתמש בשתי הידיים שלו ולעין לא מקצועית לא ניראה שיש בעיה כלשהי. אם אכן הבעיה נורולוגית איזה בדיקות יהיה עליו לעבור וכיצד ניתן לטפל בו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמני צד
ד"ר בן זאב01/03/2009יהיה זה לא אחראי מצדי להרגיע מבלי שאהיה משוכנעת שאין הפרעה נוירולוגית .אם רופא הילדים והפיזיותרפיסטית רגועים את יכולה לעזוב אך אם יש שאלה של אסימטריה גם בעיניהם רצוי שיבדק על ידי נוירולוג ילדים ואם ימצא לנכון ישלח להדמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)