תופעה מדאיגה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעה מדאיגה
    אבא מודאג
    05/03/2009

הבת שלי בת התשע מתלוננת בשבוע האחרון על תופעה שמדאיגה אותי. מדי פעם (היום זה קרה לה שלוש פעמים) למשך בערך עשר דקות. היא טוענת שכשזה מתחיל כאילו יש לה מעין חלום כאילו מישהו אומר לה משהו שהיא לא יכולה לתאר אז יש לה איזו תחושה שהיא לא יכולה לתאר ואז עד שזה עובר היא שומעת את כל מה שנאמר וכל רעשי הרקע בבית מאוד חזק והתנועות של האנשים הופכות להיות מאוד מהירות באופן שמאוד מפריע לה. היא אומרת שאם זה קורה לה בלילה זה בא לידי ביטוי בכך שהמחשבות שלה רצות מאוד מהר (על התופעה הספציפית הזאת מחשבות שרצות מהר בלילה היא התלוננה כבר פעם אחת או פעמיים בעבר הרחוק). היא ילדה בריאה מכל בחינה. בשבוע האחרון היא הייתה חולה איזשהו וירוס שכלל הקאה וחום ועדיין קצת מצוננת אבל לא נראה לי שזה קשור(?). אודה על תשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעה מדאיגה

הוספת תגובה

• תופעה מדאיגה

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    06/03/2009

התופעה שאת מתארת נקראת alice in wonderlandשבה יש מעין שינוי בתחושות בעיקר בעוצמתן (מהירות ,עוצמת קול ,גודל חפצים וכו") בחלק מהמקרים מתחילות אחרי מחלה וירלת וחולפות (הכי שכיח אחרי הוירוס שבשפת העם גורם ל"מחלת הנשיקה" ושמו EBV, במקרים אחרים אכם מתבטאות סוג של ארוע אפילפטי בעיקר ממקור טמפורלי או שיכולות להיות וארינט של מיגרנה.
    במקרה של ביתך האפשרות של תופעה אחרי וירוס היא הגבוהה ביותר ואז צריכה לחלוף מעצמה תוך שבוע -שבועיים ,אם לא, או תתגבר או יתווספו לה דברים אחרים יש טעם לבצע EEGבערנות ושינה ולפגוש נוירולוג שיחליט אם יש צורך בהדמיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה

אבא מודאג
    06/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו