מה זה PDD קל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה זה PDD קל
    אלון
    02/04/2009

הילד שלי בן שנה וחצי. עלה חשד ל- PDD קל ואנחנו מנסים להשיג אבחון. בינתיים כיוון שאני משתגעת הייתי רוצה לדעת מה זה Pdd קל. האם לילדים האלה יש סיכוי להיראות אי פעם "נורמאליים"? לנהל חיים רגילים עם עבודה ומשפחה?
    אני יודעת שכל מקרה לגופו אבל הייתי בכל זאת רוצה לשמוע משהו כללי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה זה PDD קל

הוספת תגובה

• PDD

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    13/04/2009

PDD הינה הפרעה התפתחותית נרחבת בילדות אשר מתבטאת בהפרעה בתקשורת החברתית ההפרעה נמצאת בספקטרום האוטיסטי כלומר יש ספקטרום נרחב ויש ילדים שמשתפרים עם הגיל או עם טיפול ויכולים לתפקד באופן נורמלי ויש כאלו שאינם משתפרים ויהיו זקוקים למסגרת חינוכית מיוחדת.
    היות ואני מבינה שמדובר בPDD קל וגם האבחון נעשה מוקדם מאד בגיל שנה וחצי אני מקוה שילדך יהיה high functioning ויתפקד באופן נורמלי לבסוף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש סיכוי שילדי האוטיזים ידברו?

ליליאן
    31/07/2010

האם יש סיכוי שילדי האוטיזם , תפקוד עם DQ=57 ידברו ? ויתחילו לחיות חיים נורמאלים ? כמו אנשים רגילים?
    מדובר בילד בן 2.5 לילד יש איחור בדיבור , קשי חברתי ..
    לילד יש ציון אפגר 9 ...אני אימו ורוצה לשאול את השאלה העיקרית האם הם יוכלו לחיות חיים נורמאלים? ויתחילו לדבר ?
    אשמח אם תעני לי..!
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    01/08/2010

כפי שציינתי ילדים בספקטרום האוטיסטי מגלים קשת רחבה של הפרעות החל מהפרעות קלות ועד קשות. במדה שההפרעה מוגדרת כקלה high functioning אלו ילדים שיכולים לתפקד במסגרת רגילה. במדה והם אינם משתייכים לקבוצה זו יזדקו למסגרת מיוחדת ולא יתפקדו כרגיל.
    לגבי DQ בגיל זה אינו בהכרח מהימן בעקר בילד שאינו מדבר ולא תמיד הציון משקף נכונה את הרמה הקוגניטיבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• high

ליליאן
    01/08/2010

איך אני יכולה לדעת אם לילד שלי יש תפקוד ש - high functioning ?
    אשמח אם תעני לי.!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    01/08/2010

זה נקבע על ידי הפסיכולוג או הרופא המטפל בו ולעיתים רק עם הזמן ניתן לקבע זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו