אטקינס.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אטקינס.
    ליאת
    21/04/2009

לרופאה הנכבדה, שלום רב.

נפגשתי עם דיאטנית קלינית על מנת להתרשם מדיאטת האטקינס.
    הדיאטנית התעקשה שאין טעם בקיום הדיאטה אם לא מקפידים באופן מוחלט על יחס שווה בין צריכת
    החלבונים ו/או הפחמימות לבין צריכת השומנים. (דהיינו: על כל גרם חלבונים ו/או פחמימות שצורכים יש לצרוך כנגדו גרם שומנים.)

שאלתי היא: האם ניתןלהגיע לקטוזיס ולהפיק תועלת גם מדיאטה מתונה יותר שבה צורכים למשל כ 55% חלבונים, 35% שומנים ו10% פחמימות?

ברשותך אציין עובדה נוספת (על אף שאינני יודעת אם היא רלוונטית או לא.)
    האפילפסיה שלי היא יחסית קלה.
    א. היא באה רק מתוך שינה.
    ב. די במינון נמוך יחסית של תרופות על מנת למנוע לחלוטין התקפים (כך למשל היה די ב300 מ"ג טגרטול ליום או 500 מ"ג קפרה ליום על מנת למנוע התקפים לחלוטין. אלא שהתרופות כולן גרמו לי לתופעות לוואי קשות, ולכן אני שוקלת ביצוע דיאטת אטקינס.
    שאלתי היא:
    האם לאור העובדה שהאפילפסיה קלה יחסית, ניתן לקוות שדיאטת אטקינס מתונה יותר אף היא תביא לי תועלת.

בברכה ובתודה, נועה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אטקינס.

הוספת תגובה

• אטקינס

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    25/04/2009

לא ניתן לענות על השאלה כיוון שכשמדברים על דיאטה וכותבים מאמרים מתייחסים לדיאטה כפי שהיא. 10% פחמימות זה די הרבה ובכל מקרכה ככל הנראה אם אין קטוזיס ההשפעה של הדיאטה ירודה אבל אם אין לך ברירה נסי בדרך זו ותבדקי את ההשפעה בעצמך ותנסי בהדרגה להפחית עוד פחמימות ולהשלימם בשומן וחלבון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו