טיקים לבני בן שנתיים - אמא מודאגת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיקים לבני בן שנתיים - אמא מודאגת
    שרית אשל
    22/04/2009

שלום, לבני בן השנתיים יש למעלה משנה וחצי טיקים באוגוסט 08 נעשה לו MRI מוחי לשלול אפליסיה, הבדיקה יצאה תקינה. ב- 16.9.08 ביקרנו אצל ד"ר בלומקין לובה נוירולוגית ילדים המתמחה בתנועות אצל ילדים, יש לציין שאת הטיקים הוא עושה בד"כ כ- 99% רק בשעות הבוקר, כל הגוף שלו זז, ידיים אגן ולפעמים רגלים, יכול לעשות זאת במשך שעות בזמן זה הוא מבצע את הפעילות בגן אך בקושי ותסכול, מפיל דברים ולא יכול לשבת הרבה זמן בריכוז. ד"ר בלומקין ראתה סדרה של סרטונים ומסרה שזה יעבור עם הזמן. אך בשיחה עם הגן שלו נמסר לי שלא רק שלא הפסיק אלא החמיר. שמתי לב שכשהוא מתרגש הוא ממש עושה זאת. זה לוקח לו המון אנרגיה הוא מזיע מאוד, יש לציין שהוא לא משמיע קולות עם התנועות האלו, אך לי ממש כואב הלב לראות זאת.
    אשמח מאוד אם תייעצו לי מה לעשות, לאן לפנות לא רוצה לחכות יותר רוצה עוד דעה. תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תיקון לילד נעשה EEG ולא MRI

שרית אשל
    22/04/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    24/04/2009

לאמא המודאגת
    לא הייתי רוצה לחוות דעה על אבחנה של רופא אחר ללא בדיקת הילד.
    גם לא כתבת אם ההתפתחות של ילדך תקינה.
    ברצוני רק לציין שהתופעה של טיקים לא אופיינית לגיל חצי שנה שבו התחילו התופעות אצל בנך ויתכן שמדובר בהפרעת תנועה מסוג אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך מהאמא המודאגת...

שרית אשל
    25/04/2009

תודה על תשובתך, לשאלתך, התפתחות הילד שלי תקינה ומתאימה לגיל שנתיים.
    אני מאמינה שזה החל בגיל חצי שנה אולי קצת יותר, אך המצב רק מחמיר והטיקים נמשכים זמן רב יותר עם תזוזה של כל הגוף לדעתי החמיר.
    ברור לי שאינך יכולה לתת אבחנה באמצעות המייל ואת צריכה לראותו, האם לדעתך זה לא שייך לתחום הנורולוגיה, האם נתקלת במקרה כזה? האם את מטפלת במקרים כאלו? ואם לא אשמח באם תפני אותי לרופא אחר. אני לא יודעת מה לעשות? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    25/04/2009

לשרית שלום
    זה בהחלט שייך לתחום הנוירולוגיה של ילדים.
    אם המצב מחמיר יש צורך להתייעץ שוב עם נוירולוג ילדים על מנת לבסס את האבחנה ויתכן שגם לשקל טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקשייבי לי

אושרי
    02/07/2009

תשמעי אח שלי לפני חודש התחיל לעשות טיקים בעינים אני גם ממש עצוב מזה
    אבל הגעתי למסקנה שאין ממש מה לעשות אלא לחכות שהטיקים המעצבנים יפסיקו מעצמם לא להעיר על זה זה רק יגביר את זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו