הצילו! בן שנתיים ורבע לא הולך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצילו! בן שנתיים ורבע לא הולך
    הדס
    29/05/2009

שלום רב
    בני בן השנתיים ורבע טרם עומד מבלי להחזיק במשהו ואו הולך בכוחות עצמו. נבדק ע"י אורטופד ואין כל בעיה אורטופדית. נבדק על ידי נוירולוג (אנו גרים בקליפורניה) שהניח שאין בעיה אלא עיכוב "משפחתי". בתי בת הארבע התחילה ללכת בגיל שנה ותשעה חדשים. בכל זאת המליץ שאם לא יהיה שיפור (הבדיקה היתה לפני חדשיים) לערוך בדיקות דם כגון CK, cronin ופראדר לילי. קראתי על כולן באינטרנט ולשמחתי אני משוכנעת שאין לו את תסמונת הפראדר. מכל בחינה אחרת הוא מפותח לחלוטין. מדבר ושר, פותר פאזלים ומגלה כישורי מוטוריקה עדינה טובים, חברותי מאד.

עוד קצת רקע- נולד בחודש שמיני אך לא הוגדר פג. הבשלב כלשהו תגלתה חסימה באבי העורקים ונותח בגיל 5 חדשים. נטל תרופות להורדת לחץ דם במשך שבעה חדשים. כיום מוגדר תקין לחלוטין מבחינה זו.

אני מפחדת מאד מהבדיקות והמשמעויות שלהן ואשמח אם תוכלו לפרט במקצת מה יכולות להיות המשמעויות ברמה הפרקטית. הקושי הנפשי בסיטואציה הולך וגובר. אינני שולחת אותו לגן ילדים כי אני חוששת שירמסו אותו ושלצוות לא תהייה יכולת לספק לו את הטיפול שהוא זקוק לו.

הלב נשבר מכל הפעילויות שזאטוטים בני שנה וקצת עושים בקלות והוא עדיין לא. אפילו להסיע את עצמו בבימבה. אני יודעת שישנן צרות גדולות יותר אך אשמח לדעת הם העיכוב העצום הזה הוא עדיין נורמטיבי במידת מה, מאחר שאני מרגישה קצת אבודה ורחוקה מלשמוע הסברים מספקים.

תודה רבה
    אמא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לא הולך

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    29/05/2009

האתר לא נועד למתו הרצאות קצרות אלא להכוונה. ילד שאינו נושא משקל ועומד בתמיכה בגיל שנתיים ורבע דורש בירור שכולל CPK, בירור מטבולי קצר ובהמשך הולכה עצבית (כל זה כמובן אחרי בדיקה נוירולוגית מדוקדקת) ותוצאות הבדיקות הללו יהיו אלה שיכוונו להמשך. האפשרות שמדובר בהיפוטוניה משפחתית קיים אך קצת "בהגזמה" ולכן הבירור צריך להעשות בכיוון של מחלת שריר או עצב. כמובן שאם בכל יתר התחומים תקין לחלוטין לא מדובר ככל הנראה על מחלה מוחית. יחד עם הבירור יש להתחיל טיפוטל פיזיותרפי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה ועוד שאלה

הדס
    29/05/2009

להרגשתי הבדיקה לא היתה מאד מקיפה. היא כללה בעיקר שאלות בעפ ומעט אינטראקציה עם המטופל שלא נטה לשתף פעולה באופן מיוחד (מאד מפחד מרופאים)

עדיין לא קבלתי כל תשובה מה יקרה אם יסתבר שהוא אכן חולה במחלת שריר או עצב. האם מחלות אלה ניתנות לריפוי? באיזו מידה? האם על ידי פיזיותראפיה? מה משך הטיפול הנדרש? כמובן הכל באופן ממוצע אם יש דבר כזה.

הוא מטופל על ידי פיזיותראפיסט מזה ארבעה וחצי חדשים, פעם בשבוע וזה כנראה רחוק מהלספיק
    שוב תודה
    אמא של י.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו