erb's palsy

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• erb's palsy
    לילי
    10/08/2009

שלום,
    בני נולד בלידת מלקחיים. אחרי שיצאנו מבית החולים שמתי לב שלחיצת היד שלו ביד אחת חלשה יותר. רופא הילדים והאורתופד שבדקו אותו אחר כך אמרו לי שמדובר ב erb's palsy קל ולכן לא זוהה בבית החולים. בגיל שלושה חודשים החל לכופף את המרפק, ובגיל ארבעה חודשים רופא הילדים, והאורתופד אמרו לי שאין צורך במעקב עקב כח שווה בשתי הידיים תודה לאל. בגיל שבעה חודשים הפיזיותרפיסטית (הפרטית, לא קיבלתי אישור אחרי גיל ארבעה חודשים להתפתחות הילד) אמרה לי שאין הבדלים הנראים לעין.
    כיום בגיל שנה וחודשיים שתי הידיים אכן זהות מבחינת כח ואי אפשר להבחין בהבדל גם מבחינת יכולות המוטוריקה העדינה אך אני עדיין רואה העדפה קלה בהתנהגות של היד "החזקה": בזחילה או להתרוממות הוא מעדיף להושיט קודם את היד "החזקה" ורק אח"כ את "החלשה", כנ"ל לטיפוס מדרגות וכו'.
    מצד שני, ישנן פעילויות בהן יעדיף בצורה מובהקת (ממש כמעט תמיד!) להשתמש "בחלשה": לאכול, להחזיק בקבוק, להשחיל טבעת וכו'.
    האם מה שאני מתארת הוא תקין? האם זה נקרא יד דומיננטית? ואם כן האם זה אופייני במקרים כאלו?
    הבנתי ממה שקראתי באינטרנט שהשיפור העצבי יכול להמשיך עד גיל שנתיים, האמנם?
    ושאלה אחרונה: האם יש להזהר ממשיכות ביד על מנת שלא לגרום נזק חס וחלילה? עד היום תידרכתי את המטפלת להזהר ולא הרשיתי לה למשוך ביד בשום אופן אך עכשיו הוא מתחיל גן.
    סליחה על אורך השאלה, אין לי פשוט עם מי להתייעץ..
    לילי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    erb's palsy

הוספת תגובה

• ERB

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    12/08/2009

קודם כל אין צורך להזהר יותר מבילד רגיל כי גם אם היה נזק בעצב את כבר מזמן לא בשלב שהוא רגיש.
    איני יכולה לאמר בודאות שמדובר ביד דומיננטית ואם את עדיין מודאגת יש מקום לבדיקה נוירולוגית של נוירולוג ילדים שלפי המייל שלך מעולם לא היה בתמונה. את יכולה לבקש מרואפ הילדים שלך שיפנה אותך לנוירולוג ילדים לבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו