עיכוב בהליכה עצמאית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיכוב בהליכה עצמאית
    שי
    17/08/2009

שלום רב. בתי בת שנתיים וחודשיים. עדיין מתהלכת בעזרת רהיטים, ובעזרת כף ידי.
    כל התפתחות המוטוריקה הגסה שלה התרחשה באיחור. התיישבה בגיל שנה, נעמדה לראשונה בגיל שנה ו- 3 חודשים. החלה להתהלך סביב רהיטים רק בגיל שנה ו-8, מבחינה קוגניטיבית מצרפת שתי מילים, יודעת לשיים את כל הצבעים, סופרת עד 10, שרה שירים, אוצר מילים רחב מאוד אם כי ישנן מילים שנאמרות מעט לא ברור. מבינה מה משמעות המילים: לישון, לאכול, קר, חם וכו'.
    מבצעת פקודות פשוטות.
    בונה מגדל מקוביות, משרבטת על דף ומחזיקה יפה את העיפרון, יודעת לאכול מכף ולשתות מכוס אם כי עדיין נזקקת למעט עזרה.
    אנחנו במעקב נוירולוגי כל חודשים עקב היקף ראש קטן. בלידה:31.5 ס"מ (בני בן החמש נולד עם היקף 32.5 ס"מ}. היקף ראשה היום: 43.5 ס"מ משקל: 10 ק"ג גובה:80 ס"מ.
    הנוירולוגית אמרה כי היקף הראש אף על פי שהוא קטן עולה בעקומה מסויימת ואין שבירת עקומה וזה חשוב. טענה כי הילדה חכמה כששאלתי איך היא יודעת אמרה שעצם זה שיודעת לשיים את כל הצבעים מעיד על יכולת שכלית, הילדה מחבקת ומנשקת ומאוד חמה ותקשורתית, זוחלת במהירות עצומה, מטפסת על כיסא, ספה, מיטה ויודעת לרדת לבד. לעיתים לא שמה לב ומנתקת ידיים מהרהיט
    ועומדת מס' שניות לבד. נראה שיש לה חוסר ביטחון וכשאני נותנת לה יד לעלות במדרגות לעיתים מאבדת שיווי משקל. כשאני נותנת לה אצבע היא ממש רצה מהר, רוצה כל הזמן ללכת פשוט אחוזת דיבוק. הנוירולוגית טוענת כי הילדה תלך בוודאות, אורטופד שלל בעייה וכן צילום רנטגן הראה כי הכל תקין. מציק לי שהילדה לא מתרוממת מהרצפה לתנוחת עמידה (היא מתרוממת עד קימור הגב כמו חתול ואז מתיישבת חזרה) שכן אני יודעת שהרבה תינוקות התרוממו כך והחלו בצעדים ראשונים.
    סליחה על אריכות הדברים אך הייתי זקוקה לחיזוק נוסף ולחוות דעת נוספת על בתי.
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב בהליכה עצמאית

הוספת תגובה

• הבהרה

שי
    17/08/2009

הכוונה כי אינה מתרוממת מאמצע חדר אך מתרוממת בעזרת רהיט או חפץ.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלתי לא נענתה

שי
    20/08/2009

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    20/08/2009

גם אני מסכימה שהילדה תלך באופן עצמאי. יש מקום לבצע ברור המקובל לגבי שתי הבעיות שהיא מציגה: אחור מוטורי והקף ראש קטן (אנזימי שריר, תפקודי תריס בדיקות TORCH והדמיה מוחית)
    אני בטוחה שהברור כבר בוצע ע"י הנוירולוגית ולכן נותר להמשיך בפיזיותרפיה ומעקב נוירולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו