מגוון סימפטומים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מגוון סימפטומים
    net1
    17/08/2009

אני אמא לילדה בת ארבעה חודשים שנולדה בשבוע 36 במשקל 2.070.

מאז הלידה היא מתפתחת יפה מבחינת משקל וגובה, מוטורית והתפתחותית.

עם זאת מאז הלידה הבחנו במספר בעיות, שבכל אחת מהן אנו מטפלים בנפרד ותהיתי האם יש קשר ביניהן ואולי יש צורך בבדיקת קשר זה:

1. טורטיקוליס - אובחן בגיל חודש וחצי, בטיפול פיזיותרפיה. כיום כבר כמעט אין העדפה לצד והיא מסתכלת באופן שווה לשני הצדדים

2. חוסר סימטריה של מבנה הראש - הרופאה אמרה כי הדבר נובע מהטורטקוליס שגרם לה לישון על צד אחד ולפחיסות של צד זה

3. הבדל בצבע העיניים - רופאי העיניים לא מצאו לכך הסבר ושללו סינדרום הורנר.

4. הבדל בגודל העיניים. שתי בעיות העיניים נבדקות ומטופלות אצל רופא עיניים מומחה. ככל הנראה יש הבדל בגודל גלגל העין וכן בעיית ראיה באחת העיניים (-2.75 וגם צילינדר). נשלחנו לבצע בדיקת אולטראסאונד לעין באיכילוב לבדיקת אורך השריר של העין.

חשוב לי לציין כי בכל אספקט אחר הילדה מתפתחת "לפי הספר" - מחייכת וצוחקת, משמיעה קולות, מרימה ראש, מתגלגלת מהגב לצדדים וכו'.

אחזור על שאלתי - האם יש לדעתך צורך בביקור אצל נוירולוג ילדים על מנת לבחון האם יש קשר בין כל התופעות או שפשוט להמשיך ולטפל בכל אחת מהבעיות בנפרד?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מגוון סימפטומים

הוספת תגובה

• מגוון סימפטומים

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    20/08/2009

קרוב לודאי שבתך סבלה ממה שמכונה molded baby כלומר במהלך ההריון נוצר לחץ חיצוני על הגלגלת אשר גרם לעיווות וחוסר סימטריה של הגלגלת. מצב זה מלווה בטורטיקוליס ולעיתים חוסר סימטריה במבנה הפנים (והעין) ובמנח האזניים. זהו מצב שפיר ללא כל משמעות קלינית. הבדל בצבע העיניים אינו קשור לזה.
    אני ממליצה על ביצוע בדיקה נוירולוגית על מנת לאשר את האבחנה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו