בלייק פאוץ ציסט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלייק פאוץ ציסט
    יעל
    18/08/2009

שלום רב,
    אני בהריון - כיום שבוע 34

במהלכו של ההריון התגלתה ציסטה קטנה בגומה האחורית של מוח העוברית.

עברתי מספר בדיקות (כולל MRI מוח עובר) מכולם עלה כי מדובר בבלייק פאוץ ציסט ללא שום ממצא אחר (ורמיס תקין תואם גיל הריון כולל פיסורות ופסטיג'ום, פונוס הודגם תקין, חדר רביעי בגודל ומנח תקינים וציסטרנה מגנה לא מוגדלת ושאר המוח תקין כולל חדרים לא מורחבים וכו').

בין השאר עברתי גם יעוץ אצל נוירולוג ילדים שאמר שלממצא זה אין משמעות מבחינה נוירולוגית ומדובר בממצא אקראי שיכול להיות שקיים גם אצל אנשים מבוגרים יותר שלא עברו מעולם אולטראסאונד מוח ואינם יודעים על קיומו.

עוד אמר הנוירולוג (מנהל מחלקה מתל השומר) כי יכולה להיות בעיה ביכולת הקשב והריכוז של הילד אבל רק בגיל מאוחר יותר ושכיח יותר אצל בנים (לי יש בת).

ולסיכום דבריו הבנו כי אין כל סיבה לבעיה התפתחותית כזו או אחרת בשל ממצא זה.

לפני יומיים הייתי בביקורת אולטראסאונד אצל הרופא שלי שאמר שהכל תקין וללא שינוי (מוח מתפתח, הציסטה קיימת באותו גודל)

הרופא רשם הכל בהמלצתו והמליץ לאחר הלידה לידע את רופא הילדים בממצא ושהאחרון ישקול אם הוא רוצה לעשות אולטראסאונד מוח לתינוקת לאחר שתיוולד.

הדבר קצת גרם לי לחשש.

אם הכל תקין למה לעשות אולטראסאונד לאחר הלידה?

האם שמעת על התופעה של בלייק פאוץ ציסט - ואם כן האם ילדים להם קיימת ציסטה זו באמת מתפתחים כרגיל?

האם לדעתך יש לי סיבה לחשוש?

והאם יש סיכוי שלאחר הלידה הציסטה תיספג בהדרגה? או אם לא האם צריך להיות במעקב נוירולוגי?

תודה על התשובה

יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלייק פאוץ ציסט

הוספת תגובה

• השאלה שלי לא נענתה - אשמח אם תענה

יעל
    20/08/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלייק פאוץ ציסט

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    20/08/2009

אני מסכימה שיש מקום לבצע US אצל התינוק וזה גם מקובל כאשר יש ממצא בMRI עוברי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו